Strijd nog niet gestreden in DTM Trophy kampioenschap

2022 DTM Trophy

Met de Mercedes-AMG van het BWT Mücke Motorsport-team won Rodrigo Dias Almeida zondag de DTM Trophy-race op de Red Bull Ring in Oostenrijk. De Duitse Toyota-coureur Tim Heinemann (Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring-Racing) zette met een tweede plaats een grote stap richting de titelwinst.

De Braziliaanse Audi-coureur Thiago Vivacqua (Heide-Motorsport) vervolledigt het winnaarspodium op de derde plaats.

“Dat was een ongelooflijke overwinning! Veel dank aan het team, ik ben gewoon dolgelukkig”, vierde Almeida na zijn eerste overwinning op het DTM-platform. “Ik hou erg van dit circuit, het is echt speciaal. We moesten de banden beheren en dat is gelukt.”

2022 DTM Trophy

In de loop van de 20 raceronden bleek Almeida te snel te zijn voor zijn tegenstanders. De Mercedes-AMG-coureur was vanaf de derde plaats gestart en leidde het veld vanaf ronde zeven. Eerder had de man uit Mozambique Porsche-coureur Daniel Gregor van KÜS Team Bernhard, die vanaf poleposition was gestart, al ingehaald. De 16-jarige Duitser zette aanvankelijk zijn optimale startpositie om in de vroege raceleiding, maar moest deze positie al snel aan Heinemann overhandigen. De raceleiding gaf de Toyota-coureur echter de opdracht om twee posities op te geven omdat hij een voordeel had behaald door de baanlimieten te overschrijden. Door deze penalty kwam Almeida uiteindelijk op voorsprong en verdedigde die op een indrukwekkende manier. Voor Mercedes-AMG was het de eerste overwinning van het seizoen in de DTM Trophy met op productie gebaseerde GT-sportwagens.

Heinemann werkte zich weer op van de derde naar de tweede plaats en sloeg de felle aanvallen van Vivacaqua in de slotfase af. De Braziliaan was na een gridstraf van zes plaatsen gestart vanaf de tiende plaats en werkte zich daardoor een weg omhoog door het veld. De Audi-coureur kon echter niet voorbij Heinemann komen.

Voor de Toyota-coureur staat deze tweede plaats gelijk aan een vroege beslissing in de strijd om de titel. Toyota-coureur Heinemann, de inaugurele DTM Trophy-kampioen in 2020, gaat over veertien dagen naar de finale op Hockenheim en heeft een comfortabele marge van 50 punten op titelrivaal Colin Caresani met de Project 1 BMW. De jonge Nederlander scoorde door een technisch mankement geen punten in de race van zondag in Stiermarken, echter de titelkansen voor de Nederlander Colin Caresani zijn nog steeds levendig daar de coureur de race op zaterdag won. Heinemann leidt comfortabel met 196 punten van Caresani (146), Vivacqua (129) is nu derde van Theo Oeverhaus (GER), die met de Walkenhorst BMW pas negende werd. In de twee resterende races op de Hockenheimring kunnen nog maximaal 58 punten worden behaald.

images @ DTM/ITR/Christians