Theo Overhaus wint eerste race DTM Trophy – Caresani naar P4

2022 DTM Trophy Norisring Theo Overhaus

De overwinning van spectaculaire eerste DTM Trophy race op de Norisring ging naar BMW-coureur Theo Oeverhaus (Walkenhorst Motorsport). De pas 17-jarige Duitser was de race helemaal naar beneden begonnen vanaf de 14e op de grid, maar werkte zich naar de top over de afstand van 30 ronden.

Tim Heinemann werd tweede met de Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring-Racing Toyota Supra. Als gevolg hiervan is de DTM Trophy-kampioen van 2020 weer de enige puntenleider in de talentenpool op het professionele DTM-platform. Audi-coureur Thiago Vivacqua (Heide-Motorsport) uit Brazilië completeerde het podium na een derde plaats.

Vooral Porsche-coureur Daniel Gregor (KÜS Team Bernhard) had pech in de race. Hij was vanaf de tweede plaats gestart en nam bij de start zelfs de leiding. De Duitser bleef een groot deel van de race in de kopgroep en kwam als derde over de finish. Uiteindelijk werd hij echter slechts als tiende geklasseerd vanwege een tijdstraf van vijf seconden voor het veroorzaken van een aanrijding. Gregor verloor zijn voorsprong bij de herstart na de eerste safety car-interventie in ronde negen. Bij deze gelegenheid haalde Heinemann hem in de eerste bocht in. Achter de koplopers deed zich echter een incident voor dat leidde tot een nieuwe interventie van de safety car. Toen het racen in ronde 14 weer werd hervat, had Oeverhaus zich al opgewerkt naar de tweede plaats.

2022 DTM Trophy Norisring Theo Overhaus

Het ongeval veroorzaakt door Gregor leidde tot de volgende neutralisatie van de race. Nu was Oeverhaus erbij: de BMW-coureur claimde de leiding van Heinemann bij de herstart in ronde 23 en lag op koers voor de overwinning. De Toyota-coureur moest ondertussen in zijn achteruitkijkspiegel kijken terwijl Vivacqua enorme druk uitoefende. Heinemann was echter bestand tegen de druk. Vivacqua was op zijn beurt afgeleid en Gregor profiteerde ervan om de Braziliaan in te halen voor de derde plaats op de weg. Bij een ander incident eindigde de race achter de safety car. Oeverhaus kwam als eerste over de streep van Heinemann terwijl Vivacqua nog als derde werd geklasseerd.

De twee Project 1 BMW’s met Colin Caresani (NLD) en Louis Henkefend (GER) eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats van de Duitse Aston Martin-coureur Nick Hancke (Speed ​​Monkeys) en BMW-coureur Moritz Löhner (GER, FK Performance Motorsport). Sophie Hofmann (GER), de enige vrouwelijke coureur in het veld, startte vanaf de 17e op de grid na een penalty en werkte zich op naar de achtste. Daardoor scoorde ze met de Heide Audi haar eerste punten van het seizoen.

De tweede DTM Trophy-race op de Norisring begint zondag om 15.15 uur. De zesde race van het seizoen wordt live uitgezonden op de streamingplatforms ServusTV On (servustv.com) en DTM Grid (grid.dtm.com).

Result Race 1 Saturday

images © DTM