Thomas Preining zet zijn DTM overall in de verkoop

2022 DTM Thomas Preining

DTM-coureur Thomas Preining van KÜS Team Bernhard stelt zijn race-overall uit het DTM-seizoen 2022 beschikbaar voor een veiling waarvan Wings for Life profiteert. In dit pak won de 24-jarige Oostenrijker de zaterdagrace met zijn Porsche 911 op de Norisring en met deze overwinning creëerde hij een historisch moment: voor het eerst in de geschiedenis van de serie won Porsche een DTM-race.

De veiling is deze week maandag van start gegaan. Het is nog steeds mogelijk om nog twee weken te bieden, tot 4 oktober, via “United Charity”, Europa’s grootste veilingportaal voor goede doelen. Na afloop van de veiling ontvangt de hoogste bieder niet alleen het racepak van Preining, maar ook tickets voor de DTM-finale op de Hockenheimring (7 t/m 9 oktober) waar het racepak op de veiling wordt overhandigd tijdens de feestelijkheden van de prijsuitreiking ceremonie.

2022 DTM Thomas Preining

“Ik bied mijn racepak aan voor een goed doel. Ik zal het ook ondertekenen tijdens de seizoensfinale op Hockenheim. Ik ben blij hier deel van uit te maken en ik kijk uit naar een spannende veiling met hopelijk een hoog resultaat”, zegt DTM-coureur Thomas Preining, die momenteel op de zevende plaats staat in het rijdersklassement met 81 punten.

Sinds de start van het seizoen 2022 ondersteunt de DTM-organisatie ITR de stichting Wings for Life. De liefdadigheidssamenwerking tussen Wings for Life en DTM werd aangekondigd tijdens de testdagen aan het begin van het seizoen in Hockenheim. Via de stichting gaan alle donaties direct en voor 100 procent naar onderzoeksprojecten en klinische studies over ruggenmergonderzoek. Als onderdeel van dit liefdadigheidspartnerschap schonk een DTM-coureur direct na verschillende raceweekenden een uniek item. Door originele helmen of racepakken te veilen, bijvoorbeeld van de 2021 DTM-kampioen Maximilian Götz (Mercedes-AMG Team WINWARD), draagt ​​DTM bij aan de promotie van onderzoek met betrekking tot therapie en genezing van dwarslaesie.

Tijdens de vorige veiling werd de helm van tweevoudig DTM-kampioen, Marco Wittmann van team Walkenhorst Motorsport verkocht. Wittmanns BMW M jubileumhelm bracht het aanzienlijke bedrag van 6.716 euro op en werd tijdens het DTM Nürburgring powered by Mercedes-AMG-evenement geschonken aan de hoogste bieder, een partner van de 32-jarige DTM-coureur.

Alle informatie en de link naar de veiling vindt u op https://dtm.com/de/wingsforlife.

images © DTM/Hoch Zwei