Bijna 40 inzendingen zijn al bevestigd voor de 2021 Hankook 12H MUGELLO

2021 12hr Mugello

De belangstelling voor de eerste Europese ronde van de 24H SERIES powered by Hankook van dit jaar stijgt, met bijna 40 inzendingen die al zijn geregistreerd voor de Hankook 12H MUGELLO.

Het Autodromo Internazionale del Mugello is sinds 2014 een hoofdbestanddeel van de 24H SERIES, nadat het in de afgelopen zeven jaar vijf keer de Europese etappe van CREVENTIC’s belangrijkste uithoudingsraceprogramma heeft geopend. Terwijl het Toscaanse circuit in 2020 voor het eerst in de geschiedenis van het evenement de seizoensfinale organiseerde, keert de Hankook 12H MUGELLO op 26-27 maart terug naar zijn traditionele plek op de 24H SERIES-kalender, met meerdere kampioenen en voormalige racewinnaars die zich al hebben aangemeld. voor het evenement.

Inaugurele 24H SERIES Continents-kampioen en regerend GT3-PRO Teams-kampioen, Herberth Motorsport is klaar om zijn grootste line-up ooit in te voeren voor een officieel CREVENTIC-evenement met drie Porsche 991 GT3 R’s die zijn geregistreerd voor de topklasse van de GT-divisie, en voor de allereerste keer, een Porsche 911-II Cup voor de ‘991’-klasse. Herberth Motorsport, dat vorig jaar de algemene overwinning behaalde op de Hankook 12H MUGELLO van vorig jaar, is terecht een van de slechts twee teams in de geschiedenis van het evenement die meer dan één regelrechte overwinning hebben behaald.

Serie-getrouwe CP Racing en Car Collection Motorsport zullen zich bij Herberth Motorsport voegen in de strijd om GT3-eer. De eerste – het ‘Amerikaanse team’ van de serie – behaalde vorig jaar in Mugello zijn derde klasse overwinning op weg naar de GT3-AM Teams-titel. Car Collection Motorsport, een voormalig regelrechte winnaar van de Hankook 24H DUBAI, zal in Toscane strijden met ten minste één en voorwaardelijk twee Audi R8 LMS GT3 Evo’s.

Equipe Verschuur, vorig jaar tweevoudig GT pole sitter op Monza en Hockenheim, zal zijn terugkeer in de 24H SERIES maken met de Renault R.S. 01 GT3 in Mugello. Hoewel het Nederlandse team nog moet profiteren van die eerste startrijen in de GT3-categorie, heeft Equipe Verschuur wel een GT4-klassepodium verzameld op de COPPA FLORIO 12H Sicilië in een eenmalige samenwerking met Las Moras Racing Team. Het Italiaanse MP Racing, dat vorig jaar in Monza een indrukwekkende 4e overall eindigde tijdens zijn debuut in de 24H SERIES, keert terug naar de competitie – opnieuw op eigen terrein – met zijn Mercedes-AMG GT3 Evo in Mugello.

De Hankook 12H MUGELLO van dit jaar markeert ook het eerste optreden van de 24H SERIES van twee GT3-kanshebbers. Ferrari-klantenteam Kessel Racing zal opnieuw de Scuderia in Noord-Italië vertegenwoordigen met een Ferrari 488 GT3. Het Duitse Rutronik Racing, dat in 2019 de coureurs- en teamkampioenschappen won in ADAC GT Masters, begint zijn eerste volledige campagne in de 24H SERIES met een Audi R8 LMS GT3 Evo.

Een ander team dat al bevestigd is voor het volledige 24H SERIES-seizoen is ST Racing. De Canadese ploeg betwist in 2021 haar eerste volledige seizoen van Europese endurance-races en staat nu al twee voor twee nadat ze eerder dit jaar in Dubai en Abu Dhabi back-to-back GT4- en TG-klasseoverwinningen hebben behaald. De ST Racing BMW M4 komt weer in actie in de GT4-klasse in Mugello.

Na meerdere starts te hebben gemaakt op de Hankook 24H DUBAI door de jaren heen, heeft de in Bergamo gevestigde Lotus-dealer PB Racing een Lotus Exige V6 Cup R geregistreerd voor zijn ‘thuis’-evenement in Toscane, en zal hij strijden om GTX-eer tegen de deelname van twee wagens van Vortex V8.

Na een afwezigheid van een jaar zal Hofor Racing powered by Bonk Motorsport zijn eerste 24H SERIES-start maken in Mugello sinds de Hankook 24H DUBAI 2019. De voormalige kampioen van de Overall TCE Teams zal zowel de GT4- als de TCX-klasse betwisten met respectievelijk een BMW M4 GT4 en een BMW M2 CS Racing.

Team Avia Sorg Rennsport ligt op koers om de GT4-line-up op de Hankook 12H MUGELLO compleet te maken. De Duitse ploeg pakte vorig jaar de tweede overwinning van het seizoen 2020 op het Autodromo Internazionale del Mugello, een resultaat dat de titel van de Overall GT Teams in de 24H SERIES Continents veiligstelde. Naast de geplande aanval met twee auto’s van de BMW M4 op GT4, staat Sorg Rennsport ook klaar om zijn eerste start te maken in de 991-klasse met twee Porsche 991-II Cups.

In wat mogelijk een felbevochten 991-klasse zou kunnen zijn, zijn de stoere Bas Koeten Racing en voormalig kampioen van de CUP1-klasse DUWO Racing van plan om met één Porsche 991-II Cup per stuk aan het evenement deel te nemen. Het duo schreef geschiedenis door vorig jaar 1-2 overall te finishen tijdens de inaugurele Hankook 16H HOCKENHEIMRING, de eerste Porsche Cup-deelnemers die dat ooit deden in de 24H SERIES. Naast regerend categoriekampioen Speed ​​Lover, dat zijn titelverdediging in Mugello voortzet met twee Porsche 991-II Cups, staat het in San Marino gevestigde GDL Racing klaar om zijn eerste serie-start te maken sinds het behalen van de klasseoverwinning op de Hankook 12H IMOLA 2018. Evenzo staat de winnaar van de COPPA FLORIO 12H Sicilië 991 van vorig jaar, de Duell Race uit Bolzano, klaar om zijn serie terug te keren in Mugello.

Porsche Carrera Cup-specialist Juta Racing, opgericht in Litouwen in 1988, is een van de twee 991 kanshebbers die zijn debuut in de 24H SERIES zullen maken in Mugello, de andere is Willi Motorsport, een 18-jarige veteraan van langeafstandsraces in Roemenië.

Regerend algemeen TCE Teams-kampioen Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing heeft al twee Volkswagen Golf GTI’s bevestigd voor de Hankook 12H MUGELLO ter voorbereiding op het derde volledige seizoen van de competitie in de 24H SERIES. Interessant is dat de Zwitsers-Duitse samenwerking vorig jaar met succes de titel van het TCE Teams in Toscane verdedigde met de vierde overwinning van het jaar.

BBR, voormalig kampioen in de TCR-klasse in de 24H SERIES onder zijn formatieve MONLAU COMPETICION-vlag, heeft zijn deelname voor Mugello bevestigd, net als collega-CUPRA TCR-loper, Red Camel-Jordans.nl. Andere opmerkelijke namen die ook interesse hebben getoond in de Hankook 12H MUGELLO zijn AC Motorsport, de voormalige TCE-winnaar van de Hankook 24H DUBAI, en Bonk Motorsport, die beide zouden strijden in de TCR-categorie met hun respectievelijke Audi RS 3 LMS ’.

De inschrijving voor de Hankook 12H MUGELLO op 26-27 maart is nog open. Alle teams die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen rechtstreeks contact opnemen met CREVENTIC via info@creventic.com en / of +31 485471166.