C3RALLY2 vecht op alle fronten

2021 Citroën Racing

Citroën Racing blijft centraal staan ​​in de rallywereld met de prestaties van C3 Rally2. WRC2 Wereldkampioen en Europees kampioen in 2020, de ultieme racemachine voor klanten van het Rode Leger heeft zich met autoriteit gevestigd als de leidende auto in zijn klasse. C3 Rally2 neemt dit seizoen opnieuw deel aan de WRC2 en de ERC en zal ook racen in 17 landen in Europa en Amerika.

C3 Rally2 heeft zijn concurrentievermogen keer op keer bewezen, met een indrukwekkend record van meer dan tachtig overwinningen, waarvan de laatste werd behaald door Ricardo Cordero op Rally Colima in Mexico in maart. De C3 Rally2 heeft overwinningen behaald op zowel snelle als veeleisende banen en is een van de meest veelzijdige en betrouwbare auto’s in zijn categorie geworden.

De C3 Rally2 is competitief tijdens zijn vroege uitstapjes en won de Rallye Lyon-Charbonnières in april 2018 en is onlangs uitgerust met verschillende upgrades dankzij de ervaring en expertise van de technici van Citroën Racing. Chassis en ophanging, schokdempers, motorsoftware, rembalansregeling en aerodynamica zijn allemaal bestudeerd en herzien om een ​​beetje meer prestaties uit de auto te persen, terwijl ze tegelijkertijd dezelfde betrouwbaarheid, bedrijfskosten en gebruiksgemak behouden. Het is duidelijk dat, om aan de verwachtingen van de # C3Rally2Family-coureurs te voldoen, de upgrades in de 2021-kit kunnen worden aangepast aan alle C3 Rally2’s. In een sector die net zo competitief is als de racewereld, zullen de Citroën Racing-teams de komende maanden verder werken aan de ontwikkeling van C3 Rally2.

C3 Rally2 neemt deel aan de hogere regionen van de rallypiramide met Mads Østberg en Sean Johnston in de WRC2, evenals Yohan Rossel, Eric Camilli en Nicolas Ciamin in de WRC3, en bereidt zich evenzeer voor om een ​​leidende rol te spelen in het Europees kampioenschap met Alexey. Lukyanuk, de titelverdediger, en Yoann Bonato. Naast de internationale campagnes zal C3 Rally2 ook meedoen aan vijftien nationale kampioenschappen in heel Europa, en zijn langverwachte debuut maken in Amerika op de FIA ​​NACAM, Mexicaanse en Chileense kampioenschappen. In het Franse Rallykampioenschap krijgen de stoere Yoann Bonato en Jean-Baptiste Franceschi gezelschap van de terugkerende Mathieu Arzeno, winnaar van de Franse Rally Cup 2017, en door Pierre Roché en William Wagner, die allebei vastbesloten zijn om het maximale uit de wedstrijd te halen. ervaring opgedaan vorig jaar om nog hoger te mikken in dit, hun tweede seizoen in de C3 Rally2.

Mayeul Tyl, Peugeot Citroën Racing Shop Manager:
“Na een winnende start te hebben gemaakt in zijn competitieve carrière, verspilde de C3 Rally2 geen tijd om veel coureurs te overtuigen van zijn kwaliteiten, zowel wat betreft prestaties als hoe gemakkelijk het is om te rijden. Of je nu een getalenteerde jongere bent, een ambitieuze racer of een gentleman-coureur, je hebt nu een auto die aan al je wensen voldoet. We zijn allemaal trots om te zien dat C3 Rally2 dit jaar weer meedoet in de WRC2 en de ERC, en ook in enkele van de grootste nationale kampioenschappen in Europa of Amerika. Het bevestigt vooral het uitstekende werk van de teams van Citroën Racing. Onze technisch adviseurs werken er nog steeds aan om onze chauffeurs constant een snelle en effectieve auto te bieden, ongeacht het wegdek, waar ook ter wereld. ”

Didier Clément, hoofd Customer Racing, Citroën Racing:
“Sinds het zijn officiële debuut maakte tijdens de Tour de Corse 2018, hebben al onze teams onvermoeibaar gewerkt om C3 Rally2 in 2020 WRC-wereldkampioen te laten worden met Mads Østberg. We zijn er bijzonder trots op dat we onze klanten een wereld kunnen bieden. kampioenschapswinnende ‘auto. De coureurs zullen kunnen profiteren van al onze expertise om zich te vermaken en races te winnen in C3 Rally2. Met een verreikende reeks specificaties geïmplementeerd op het gebied van prestaties en rijcomfort, is C3 Rally2 in staat om uit te dagen voor de leidende posities in de grootste nationale en internationale kampioenschappen. “

C3Rally2Family 2021 line-up

WRC 2: Sean Johnston and Mads Østberg.

WRC 3: Eric Camilli, Nicolas Ciamin and Yohan Rossel.

ERC: Yoann Bonato and Alexey Lukyanuk.

FIA NACAM: Ricardo Cordero.

Hungarian Rally Championship: Mads Østberg.

French Rally Championship: Yoann Bonato, Jean-Baptiste Franceschi, Mathieu Arzeno, Pierre Rocher and William Wagner.

Belgian Rally Championship: Nicolas Ciamin and Kris Princen.

German Rally Championship: Marijan Griebel and another drive (tbc).

Spanish Rally Championship: Jan Solans.

Portuguese Rally Championship: José Pedro Fontes, Pedro Antunes (winner of the 2020 Iberia Cup with the 208 Rally4).

Polish Rally Championship: Lukasz Kotarba.

Estonian Rally Championship: Roland Poom.

Mexican Rally Championship: Ricardo Cordero.

Chilean Rally Championship: Alberto Heller, Pedro Heller, Benjamin Israel and Vicente Israel.

C3 Rally2 technical information:

Chassis: Reinforced body with welded, multi-point roll cage.
Engine: Citroën Racing 1.6-litre direct injection turbo engine – FIA 32mm flange.
Maximum power: 282bhp at 5,000rpm
Maximum torque : 420Nm at 4,000rpm
Gearbox: Sadev manual five-speed sequential gearbox (plus reverse).
Differentials: Mechanical front and rear self-locking differentials.
FR brakes: 355mm (tarmac) and 300mm (gravel) ventilated disks, with Alcon four-piston callipers.
RR brakes: 355mm (tarmac) and 300mm (gravel) ventilated disks, with Alcon four-piston callipers.
Handbrake: Hydraulic control.
Suspension: McPherson type.
Dampers: Reiger three-track adjustable shock absorbers (low- and high-speed compression and rebound).
Length: 3,996mm.
Width: 1,820mm.
Wheel base: 2,567mm.
Tracks: 1,618mm (front and rear).
Fuel tank: 81 litres.
Weight: 1,230kg minimum (regulated) – 1,390kg with crew (regulated).