Clio Rally4 claimt eerste podium

2021 Clio Rally4

Slechts drie weken na zijn wedstrijddebuut scoorde de Clio Rally4 zijn eerste podium tijdens zijn eerste optreden in Frankrijk. De auto, ontworpen door de teams van Viry-Châtillon en Dieppe, werd toevertrouwd aan Jean-Sébastien Vigion voor de Rallye Le Touquet – Pas-de-Calais en zette de beste tijd neer op zeven van de elf etappes terwijl hij vocht voor de overwinning tegen extreem zware concurrentie.

Na zijn vuurdoop op de atypische wegen van de Targa Florio, maakte de Clio Rally4 zijn debuut in Frankrijk in de openingsronde van het FFSA French Tarmac Rally Championship.

In de Pas-de-Calais bevestigden Jean-Sébastien Vigion en Manon Verger onmiddellijk het potentieel van Clio Rally4 door de snelste tijd in hun categorie neer te zetten tegen ervaren teams en auto’s. Het duo deed het opnieuw op SS2 voordat het de leiding verloor door een kleine fout op SS3, maar de Fransman ging opnieuw in de aanval met twee ritzeges in de drie middagsectoren.

Jean-Sébastien Vigion verfijnde zijn afstellingen voor de tweede lus en scoorde zaterdag zijn vijfde tijd op de eerste etappe. Na een klein uitstapje op de SS8 keerde de Clio Rally4 terug naar de top van zijn categorie op twee van de laatste drie getimede sectoren.

Ondanks het feit dat Jean-Sébastien Vigion zeven snelste tijden neerzette in elf etappes, eindigde hij als tweede in de categorie Rally4, slechts 15,2 seconden achter de winnaar Stéphane Lefebvre, een voormalige officiële coureur in het FIA World Rally Championship en een opvallende verschijning in de Twingo R2 Trophy 2010.

De technische teams van Alpine Racing profiteerden ook van dit tweede competitieve uitje om de setup-database van de Clio Rally4 uit te breiden en het potentieel van een auto die een sterke indruk heeft gemaakt op alle waarnemers te blijven ontketenen.

Het volgende uitje voor Clio Rally4 is over minder dan twee weken in de Rallye Vosges Grand-Est. 2020 Clio Trophy Frankrijk beste Junior Anthony Fotia zal achter het stuur zitten wanneer hij zijn programma begint dat wordt geleid door Europe Location, dat de teamtitel won.

Jean-Sébastien Vigion: “Het resultaat van deze rally is ongelooflijk positief. We kwamen hier om onszelf te testen op tegenspoed, en we waren zeer succesvol door zeven van de elf etappes in onze categorie te winnen. Clio Rally4 had een echte kans om te winnen, maar een een klein misverstand in de cockpit was kostbaar tegen iemand als Stéphane Lefebvre. Ik heb veel plezier gehad en het niveau van de getoonde prestaties belooft veel goeds voor de toekomst van de auto. Ik zou zelfs zeggen dat er nog veel ruimte voor verbetering is, aangezien het wordt voortdurend beter. Clio Rally4 zal veel mensen verrassen en ik wil het Alpine Racing-team bedanken voor hun steun en begeleiding gedurende het weekend!”

Benoît Nogier, commercieel directeur Alpine Racing: “Clio Rally4 heeft een mijlpaal bereikt door zijn potentieel in zijn tweede rally meer dan te bevestigen. Jean-Sébastien Vigion was een van de coureurs in het hart van zijn ontwikkeling en we wilden dat hij de voortgang evalueerde gemaakt in de afgelopen maanden. Net als in Italië nam de Clio Rally4 meteen de leiding in zijn categorie en behoorde hij tot de beste en krachtigste auto’s met achterwielaandrijving. Ondanks het eindklassement was Jean-Sébastien de beste presteerder in zijn categorie terwijl hij zijn tempo op de verblindend snelle en lastige wegen tegen een tegenstander wiens talent we allemaal kennen. Hij eindigde ook in de algemene top 20 op meer dan de helft van de etappes. Dit resultaat is buitengewoon positief en bemoedigend voor de toekomst van Clio Rally4. We zijn kijk er nu naar uit om een ​​nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis te openen met het programma van Anthony Fotia dankzij zijn titel van beste Junior in Clio Trophy France!”