Clio Trophy France Terre 2021 krijgt geweldige finale tijdens Rallye Terre des Cardabelles

France des rallyes Terre 2021 MONNIN Jean-Paul Renault Clio RS

De inaugurele Clio Trophy France Terre wordt deze week afgesloten op de Rallye Terre des Cardabelles. De seizoensfinale belooft een geweldige strijd te worden, want er zit weinig in tussen de drie titelkandidaten die naar Millau gaan.

Met de kroon op het spel en een uitzonderlijke setting, belooft de actie in Zuid-Frankrijk zo intens te worden als je wilt!
De strijd om de titel was fascinerend voor het allereerste seizoen van de Clio Trophy France Terre, dankzij de ongelooflijke prestaties en betrouwbaarheid van de Clio Rally5 en de hoge kwaliteit van de deelnemers.

Quentin Ribaud, tweevoudig winnaar dit jaar, gaat de laatste ronde in met zijn hart gericht op het behalen van de dubbele na het behalen van de hoogste eer in de Junior-categorie. Hoewel de leider in 2022 al een officieel programma heeft veiliggesteld met Clio Rally4, beheerd door de teamtitelwinnende Fun Meca Sport-structuur, leidt hij John Laroche met slechts twee punten en drie voorsprong op Jean-Paul Monnin, die won in Langres. De ontmoeting in Aveyron zal cruciaal zijn om zijn doel te bereiken, waarbij de geringste positie die hij wint of verliest, mogelijk de titelrace zal bepalen.

France des rallyes Terre 2021 MONNIN Jean-Paul Renault Clio RS
33 RIBAUD Quentin, ASCENSIO Mélissa, Renault Clio RS line, Action during the Rallye Terre de Lozère 2021, 3rd round of the Championnat de France des rallyes Terre 2021, from August 28 to 29 in Mende, France – Photo Bastien Roux / DPPI

Met het algemeen klassement bepaald door de drie beste resultaten van het jaar, zijn de scenario’s talrijk. Quentin Ribaud kan de titel bezegelen als hij wint, als tweede eindigt achter John Laroche of voor zijn twee rivalen eindigt… Maar als hij tweede wordt na Jean-Paul Monnin, zal deze laatste hem bij een haarlengte de kroon ontnemen: twee overwinningen, een podium en een zesde plaats versus twee overwinningen, een podium en een zevende plaats!

De wiskunde is gemakkelijker voor Jean-Paul Monnin. Hij moet voor de leider eindigen om enige kans te maken om gekroond te worden. Hij kan ook de trofee winnen als hij als tweede eindigt en Quentin Ribaud buiten de top drie eindigt… Op voorwaarde dat John Laroche niet wint, aangezien dit scenario hem de grote prijs zou kunnen opleveren!

Parallel aan deze strijd, die ook zal beslissen over de winnaar van de Challenge Réseau Renault en wiens winnaar een mooie plaats zou kunnen krijgen in het Franse Gravel 2WD-kampioenschap, zullen andere deelnemers strijden om de topplaatsen. De Zwitser Sébastien Studer mikt op een tweede opeenvolgende podiumplaats, Simon Heinemann zal voor de eerste keer champagne proberen te spuiten en de Spanjaard Marcel Abad wil zijn snelheid omzetten in een solide resultaat.

Plusieurs concurrents profiteront de la finale du Clio Trophy Frankrijk Terre pour évaluer leurs options en vue de la saison 2022. Comme le veut le règlement, ces équipages seront présents au classement, meer ongeschikte aux points afin d’être transparants t la course au course au course au course.

Verschillende coureurs zullen de finale van de Clio Trophy France Terre gebruiken om hun opties voor het seizoen 2022 te evalueren. Zoals bepaald in het reglement, zullen deze ploegen wel in het klassement staan, maar niet in aanmerking komen om punten te scoren.

Bastien Bergounhe, momenteel vierde in de Clio Trophy by Toksport WRT, keert terug naar het nationale toneel en zijn favoriete ondergrond om te racen voor de overwinning. Loïc Mattei, eerder gespot in de Clio Trophy France Asphalte, keert ook voor het eerst sinds 2014 terug op gravel, terwijl Anthony Bartoli en Thomas Mouysset hun debuut zullen maken om zich te meten met de concurrentie.

De voorlaatste ronde van het Franse Gravel Rally Championship, de Rallye Terre des Cardabelles, wordt verreden over tien etappes. Op zaterdag vormen drie getimede sectoren die tweemaal worden gereden de langste etappe van het weekend, gevolgd door twee nieuwe etappes die op zondag tweemaal worden verreden. De rallyroute zal in totaal 155,2 kilometer aan actie zijn.

Deelnemerslijst
39 Quentin Ribaud – Melissa Ascensio (J)
40 John Laroche – Damien Augustin
41 Jean-Paul Monnin – Franck Gilliot
42 Sébastien Studer – Maude Studer
43 Simon Heinemann – Yves Heinemann
44 Marcel Abad – Carles Cortes (J)
45 Bastien Bergounhe – Mathieu Descharne (J)
46 Loïc Mattei – Dominique Corvi
47 Anthony Bartoli – Jonathan Ricard
48 Thomas Mouysset – Lucas Gineste (J)
(J) : Junioren