Druk weekend voor Porsche in ELMS op Imola en Bathurst

2022 European Le Mans Series (ELMS) Porsche Asia Pacific

Door Porsche Motorsport Asia Pacific geselecteerde coureur Yifei Ye en Absolute Racing zetten hun European Le Mans Series (ELMS)-campagnes dit weekend voort terwijl het kampioenschap op 13-15 mei terugkeert naar Imola.

Aan de andere kant van de wereld zal Grove Racing de Liqui Moly Bathurst 12 Hour in 2022 in Australië aangaan.

Ye zal racen voor het Zwitserse team COOL Racing naast viervoudig 24 Hours of Le Mans LMP2-winnaar Nicolas Lapierre en ELMS LMP3-runner-up Niklas Krütten 2021. Ondanks dat hij in de seizoensopener op Circuit Paul Ricard vanaf de achterkant van de grid startte na een rode vlag in de kwalificatie, hielp een indrukwekkende stint van de Chinese coureur het team te herstellen naar een solide vijfde plaats.

2022 European Le Mans Series (ELMS) Porsche Asia Pacific

Absolute Racing zal ook hun 2022-campagne hervatten, met de Indonesische racer Andrew Haryanto, voormalig Porsche Motorsport Asia Pacific Selected Driver Alessio Picariello en Estse bestuurder Martin Rump aan het stuur van hun #18 Porsche 911 RSR. Het in Shanghai gevestigde team maakte hun ELMS-debuut in de seizoensopener in Le Castellet en behaalde een achtste plaats.

De serie keert terug naar Imola, de gastheer van de Emilia-Romagna Grand Prix, voor het eerst sinds 2016. Geliefd om zijn snelstromende natuur en ouderwetse sfeer, hoeken zoals Tamburello, Acque Minerali en Rivazza zijn te vinden op de iconische 4.909. -kilometer racebaan.

Ondertussen zal Grove Racing het beroemde Mount Panorama Circuit op zich nemen, in de hoop hun overwinning van 2020 in de Pro-Am-categorie te repliceren. De Australische ploeg zal dezelfde drie coureurs inzetten, met vader en zoon duo Stephen en Brenton Grove die samenwerken met Ben Barker in de #4 Porsche 911 GT3 R.

2022 European Le Mans Series (ELMS) Porsche Asia Pacific

Yifei Ye, #37 COOL Racing Oreca 07: “Ik kijk uit naar ronde 2 dit weekend. We hebben een goed resultaat behaald bij Paul Ricard en we hebben de hele tijd een uitstekend tempo laten zien. We hadden helaas geen tijd in de kwalificatie, maar we hebben ervan geleerd en hebben ons zondag sterk hersteld. Ons doel voor Imola is om alles samen te brengen en competitief te blijven. Ik heb genoten van de uitdaging om hier in de Formule 4 te rijden en ik kan niet wachten om terug te keren naar het circuit.”

Andrew Haryanto, #18 Absolute Racing Porsche 911 RSR: “We hadden een solide debuut bij Paul Ricard en voor deze race hopen we de basis die we in de eerste ronde hebben gelegd verder te versterken. We hebben als team al veel geleerd, dus we werken hard aan een sterke puntenfinish.”

Alessio Picariello, #18 Absolute Racing Porsche 911 RSR: “We hebben veel potentieel in de auto, dus ik ben opgewonden om te laten zien wat we kunnen bij Imola. Het is een circuit waar ik nog nooit ben geweest, maar ik heb hier altijd al willen racen, en het zou heel leuk moeten zijn aan het stuur van onze 911 RSR!”

Martin Rump, #18 Absolute Racing Porsche 911 RSR: “Het was een solide eerste ronde in Le Castellet en hoewel het resultaat niet zo goed was als we hadden gehoopt, hebben we nog genoeg positieve punten om mee te nemen van ons eerste ELMS-evenement . Ik ben klaar voor de uitdaging die Imola zal bieden, het is zo’n legendarisch circuit met een goede flow. Het team is vastbesloten om hard te blijven werken en te streven naar sterke resultaten, en ik heb er alle vertrouwen in dat we dat in de komende race kunnen bereiken.”

2022 European Le Mans Series (ELMS) Porsche Asia Pacific

Brenton Grove, #4 Grove Racing Porsche 911 GT3 R: “Bathurst is een van de beste circuits ter wereld, het is een voorrecht om dit weekend in een Porsche te racen, het veld heeft veel Supercars-coureurs die het circuit goed kennen, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat we onze auto kennen en weten hoe we dit endurance-evenement moeten benaderen en hebben er vertrouwen in dat we op zondag een sterke prestatie zullen neerzetten.”

Stephen Grove, #4 Grove Racing Porsche 911 GT3 R: “We hebben erg veel zin in het weekend en terug op de berg is het een zware race met een uitzonderlijk sterk deelnemersveld. We zijn er echter van overtuigd dat we goede prestaties zullen leveren en de vlag zullen voeren voor Porsche en zouden niets liever willen dan een geweldig resultaat voor de Porsche-familie naar huis te brengen.”

Ben Barker, #4 Grove Racing Porsche 911 GT3 R: “Bathurst is een van de beste circuits ter wereld, het is een voorrecht om dit weekend in een Porsche te racen, het veld heeft veel geweldige coureurs die het circuit goed kennen, maar wij heb vertrouwen in onze auto. We weten hoe we dit evenement moeten aanpakken en we zijn er zeker van dat we zondag een sterke prestatie kunnen neerzetten.”

Alexandre Gibot, Managing Director Porsche Motorsport Asia Pacific Ltd: “Ik kijk ernaar uit om Yifei en Absolute Racing te zien deelnemen aan de volgende ronde van de European Le Mans Series in Imola. Yifei toonde grote snelheid in Le Castellet en ik weet zeker dat hij dat in Italië kan voortzetten. Absolute Racing had ook een solide debuut in het kampioenschap en ze zullen tijdens de komende race en geleidelijk gedurende het seizoen proberen voort te bouwen op de eerste ronde.

“Het is altijd spannend als we tegelijkertijd belangen hebben op verschillende continenten, dus we zullen Grove Racing in de Bathurst 12 Hour zeker in de gaten houden. Het is een zwaar evenement op het meedogenloze Mount Panorama Circuit, maar we hopen dat ze hun succes van 2020 kunnen herhalen.”