Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS klaar voor lancering van het seizoen 2021 Monza

2021 Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS

Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS start komend weekend (16-18 april) het seizoen 2021 van start, wanneer een deelnemersveld met 44 wagens met negen merken een drie uur durende Endurance Cup-race op Monza betwist.

Het langverwachte evenement vertegenwoordigt een welkome terugkeer naar de kalender voor de Italiaanse locatie na een onderbreking van een jaar. Gelegen in een schilderachtig park aan de rand van Milaan, heeft het Autodromo Nazionale di Monza een ongeëvenaarde geschiedenis, terwijl de idyllische omgeving contrasteert met het woeste geluid van GT3-auto’s op het 5,8 km lange circuit.

Dit wordt een bijzonder belangrijk weekend, aangezien het 10 jaar geleden is dat de Endurance Cup zijn eerste race organiseerde op Monza in 2011. Een zeer competitief deelnemersveld van 44 auto’s zal de seizoensopener van 2021 aanpakken, waardoor het gordijn wordt opgeheven voor wat belooft een nieuwe actie te worden. volle campagne.

Strijd om algehele glorie competitiever dan ooit

Ferrari veroverde vorig jaar de Endurance Cup-titels dankzij de overwinning in een dramatische beslisser op Circuit Paul Ricard. Serie-nieuwkomer Iron Lynx zal de hoop van het Italiaanse merk op algemene onderscheidingen in 2021 dragen, waarbij Alessandro Pier Guidi de kroon van zijn coureurs verdedigt in de # 51-auto naast Nicklas Nielsen en Côme Ledogar. De line-up van # 71 wordt aangevoerd door Ferrari-expert Davide Rigon, die wordt vergezeld door snelle jongeren Antonio Fuoco en Callum Ilott.

Audi wordt het best vertegenwoordigde topmerk op Monza, waar het contingent twee sterke teams van Saintéloc Racing zal hebben. Christopher Haase verankert de # 25 naast het Franse duo Alexandre Cougnaud en Adrien Tambay, terwijl het ervaren duo van Frédéric Vervisch en Markus Winkelhock wordt vergezeld door de jongere Finlay Hutchison in de # 26. Team WRT vertrouwt zijn # 31-machine toe aan Dries Vanthoor, Kelvin van der Linde en Charles Weerts, terwijl de zeer ervaren Chris Mies van kamp wisselt om zich bij Attempto Racing aan te sluiten bij Mattia Drudi en Kim Luis Schramm.

BMW is teruggekeerd naar de strijd om de algehele eer en hoopt de M6 GT3 die al lang gediend heeft een passend afscheid te geven voordat het M4-model volgend jaar arriveert. Bij een poging van Walkenhorst Motorsport met twee auto’s zullen Marco Wittman, Sheldon van der Linde en David Pittard in de # 34-machine zien, terwijl Timo Glock, Martin Tomczyk en Thomas Neubauer de # 35 delen.

Een paar indrukwekkende Mercedes-AMG-teams zullen dit seizoen strijden om algemene glorie. In de # 88 AKKA ASP-inzending wordt de gevestigde teamleider Raffaele Marciello vergezeld door terugkeerders Jules Gounon en Daniel Juncadella om een ​​formidabel trio te vormen. HRT heeft een ongewijzigde line-up genoemd, met Maro Engel, Luca Stolz en Vincent Abril ook zeker vooraan.

Er is ook hernieuwde kracht onder de Lamborghini-teams. Orange1 FFF Racing zal proberen de Endurance Cup-titel te heroveren met een Italiaans superteam van Andrea Caldarelli, Mirko Bortolotti en Marco Mapelli. Het Zwitserse Emil Frey Racing zal de gevestigde sterren Albert Costa, Giacomo Altoè en Norbert Siedler in hun # 163 Huracán opnemen, terwijl de # 114-crew jonge talenten Jack Aitken, Konsta Lappalainen en Arthur Rougier combineert.

Porsche heeft de afgelopen seizoenen veel zilverwerk verdiend, waaronder een paar algemene overwinningen in de Total 24 Hours of Spa, maar is nog steeds op zoek naar zijn eerste Endurance Cup-titel. GPX Racing zal een topploeg van Earl Bamber, Matt Campbell en Mathieu Jaminet inzetten, terwijl Dinamic Motorsport twee 911 GT3-R-inzendingen heeft. De # 54 bevat Christian Engelhart, Klaus Bachler en Matteo Cairoli, terwijl Romain Dumas, Andrea Rizzoli en Mikkel O. Pedersen de # 56 zullen afhandelen.

McLaren zal ook stevig in de jacht zitten dankzij serie-nieuwkomer JOTA, die een enkele auto-aanval zal opzetten voor fabrieksrijders Rob Bell, Ben Barnicoat en Oliver Wilkinson. Ze vervolledigen een Pro-contingent dat tot de sterkste behoort die ooit in de serie zijn gezien en belooft een spectaculaire show te geven in Monza.

Meer actie in het vooruitzicht met concurrerende Silver Cup- en Pro-Am-roosters

De strijd om de algehele overwinning is zeker niet de enige bron van belangstelling. De Silver Cup zal 13 auto’s bevatten, waarvan er zes Mercedes-AMG vertegenwoordigen. Ze omvatten de winnaar van de Total 24 Hours of Spa-klasse van vorig jaar HRT, die wordt vergezeld door andere Duitse teams Toksport WRT en SPS Automotive Performance.

AKKA ASP is een regelmatige kanshebber geweest voor Silver Cup-glorie en zou dit seizoen opnieuw een kracht moeten zijn. Madpanda Motorsport van Ezequiel Perez Companc won de titel van de gecombineerde serie in 2021 en hoopt dit jaar een Endurance-kroon toe te voegen, terwijl het Amerikaanse Winward Racing zich voorbereidt op zijn eerste campagne.

Garage 59, de nummer twee van vorig jaar, zal zeker een sterke Silver Cup-mededinger zijn en heeft regerend klassekampioen Alex MacDowall toegevoegd aan zijn # 159 Aston Martin. Ferrari-team Rinaldi Racing heeft bewezen winnaar Patrick Kujala te zijn naast de Chileense rijzende ster Benjamin Hítes, die voor zijn tweede seizoen in de serie de overstap maakt naar de 488 GT3.

Er zullen een drietal Audi-inzendingen zijn, twee van Team WRT en een van Attempto Racing, met de voormalige Japanse ace Ryuichiro Tomita zijn Endurance Cup-debuut. Grasser Racing keert terug met een Lamborghini met Squadra Corsa junioren Kikko Galbiati en Tim Zimmermann, terwijl Emil Frey Racing de Silver-grid voltooit met een andere Huracán voor een volledig Zwitserse ploeg.

De Pro-Am-klasse heeft ook een uitstekend niveau gehandhaafd, met 14 auto’s die klaar zijn om de seizoensopener aan te pakken. Garage 59 zal zijn 2021-titel verdedigen met een ongewijzigde ploeg van Alexander West, Chris Goodwin en Jonny Adam, waardoor de Aston Martin-ploeg voor het seizoen favoriet is om zijn kroon te behouden.

De wedstrijd wordt geleid door een kwartet Ferrari-inzendingen. AF Corse zal eerdere kampioenen Duncan Cameron en Matt Griffin opnemen in de # 53, terwijl tweevoudig titelwinnaar Louis Machiels de # 52 bestuurt. Sky Tempesta Racing miste de Endurance-kroon afgelopen seizoen nipt en begint 2021 als een van de favorieten, terwijl Kessel Racing een welkome terugkeer naar de serie maakt in 2021.

Bekend om zijn uitmuntendheid tijdens de Total 24 Hours of Spa, zal Barwell Motorsport proberen een eerste Pro-Am-titel te veroveren met zijn # 78 Lamborghini, terwijl Orange1 FFF Racing ook zijn vertrouwen heeft gesteld in de Italiaanse machine. Het Franse CMR schakelt dit seizoen over naar de Pro-Am-ranglijst met zijn Bentley Continental GT3, terwijl Boutsen Ginion Racing doorgaat met zijn BMW M6 GT3.

Mercedes-AMG wordt vertegenwoordigd door RAM Racing, GetSpeed ​​en SPS automotive performance, terwijl inception racing een McLaren zal inzetten voor serie nieuwkomers Brendan Iribe en Ollie Millroy. De grid wordt gecompleteerd door Allied-Racing, dat dit seizoen een Porsche 911 GT3-R zal inzetten. Het Duitse team pakte vorig seizoen de GT4 European Series-titel in de Pro-Am-klasse en zal nu proberen meer succes te behalen in Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS.

Fanatec Esports GT Pro Series klaar voor debuut, uitgebreide ondersteuningsactie op het circuit

Het Monza-weekend begint officieel op vrijdag met een bronzen test van een uur die om 16.25 uur CET van start gaat. Zaterdag staat in het teken van voorbereiding, want de vrije training (09.00 uur) en de pre-kwalificatie (14.05) duren beide 90 minuten. De hoofdactie vindt plaats op zondag, waarbij de kwalificatie om 09.00 uur van start gaat en de seizoensopenende drie uur durende wedstrijd om 15.00 uur groen wordt.

Naast de activiteit op het circuit zal ook de lancering van de nieuwe Fanatec Esports GT Pro Series aanzienlijke belangstelling wekken. Georganiseerd door SRO Motorsports Group in samenwerking met Fanatec, Assetto Corsa Competizione en AK Informatica, zal de baanbrekende serie races van een uur organiseren tijdens elk Endurance Cup-evenement. Teams die in een Pro- of Silver-auto deelnemen aan de volledige Endurance-campagne, moeten een van hun coureurs selecteren om mee te doen, waarbij punten worden toegekend aan de top-drie overall en Silver-finishers.

Aan het einde van het seizoen worden de punten verdiend in de virtuele series toegevoegd aan de scores van de Endurance Cup en de Sprint Cup om de algemene en de Silver Team-titels voor 2021 te bepalen. Een aanzienlijke prijzenpot van € 25.000 ligt voor het grijpen bij elk evenement, wat het totaal voor het seizoen op € 125.000 brengt. De kwalificatie begint op zaterdag om 18.20 uur, gevolgd om 18.55 uur door de openingsrace.

Terug op het circuit luidt Monza het begin van een nieuw tijdperk in, nu de Fanatec GT2 European Series zijn eerste evenement organiseert met krachtige machines van Audi, KTM, Lamborghini en Porsche. De stevig gevestigde GT4 European Series begint ook zijn seizoen met een prachtig startveld van meer dan 40 auto’s, terwijl de langlopende Lamborghini Super Trofeo in 2021 op eigen bodem begint.

Alle competitieve acties worden live gestreamd op de officiële series-websites en sociale mediaplatforms, evenals op het GT World YouTube-kanaal. Het belooft een spannend weekend te worden als de gladiatoren van GT-races strijden in de iconische Temple of Speed.