Inschrijven Middle East Trophy nog steeds mogelijk

2022 Middle East Trophy

Geïntroduceerd om de opname van een derde Grand Prix-kaliber Midden-Oosten-circuit in het CREVENTIC-uithoudingsraceprogramma voor 2022 te vieren, de Middle East Trophy is een nationaal kampioenschap in de VAE.

Inclusief één race in het buitenland, die zal plaatsvinden tijdens het winterseizoen buiten het motorsportseizoen. De uithoudingsracecampagne van drie ronden omvat de inaugurele Hankook 12H KUWAIT van 30 november tot 2 december, de 18e editie van de Hankook 24H DUBAI op 13-14-15 januari en de Hankook 6H ABU DHABI op 21-22 januari.

2022 Middle East Trophy

Ole Dörlemann, sportmanager van CREVENTIC: “De Middle East Trophy is een concept dat CREVENTIC al een tijdje overweegt, en het is echt verheugend om te zien dat dit nationale kampioenschap eindelijk wordt erkend. Het is weer een prijs waar toegewijde 24H SERIES-teams en coureurs om kunnen strijden, het voegt nog een extra spanning toe aan ons grootste evenement van elk jaar – de Hankook 24H DUBAI – en we zijn van mening dat de Middle East Trophy een gunstige manier is om de komst van Kuwait Motor Town te vieren op onze kalender. We kijken ernaar uit om te zien hoe onze fans en concurrenten reageren op een volgend kampioenschap dat in 2023 op het spel staat.”

Teams die deelnemen aan ten minste twee van de drie komende evenementen in de Golfregio komen in aanmerking voor de nieuw geïntroduceerde Middle East Trophy. Het nationale kampioenschap met drie ronden wordt afgesloten met een officiële prijsuitreiking en de kroning van nieuwe kampioenen in zowel de GT- als de TCE-divisie op 22 januari op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Om hun prestaties te herdenken, zullen de winnaars van de Middle East Trophy in zowel de GT- als de TCE-divisie ook op maat gemaakte onderscheidingen ontvangen.

2022 Middle East Trophy

Teams die in de winter aan de Middle East Trophy willen deelnemen, kunnen zich voor alle drie de rondes tegelijk of voor elk evenement afzonderlijk inschrijven.

CREVENTIC verwelkomt graag coureurs van over de hele wereld om te strijden voor de Middle East Trophy. Voor wedstrijden in Koeweit en Dubai is een internationale racelicentie vereist, maar voor Abu Dhabi is een nationale licentie voldoende.

In zijn voortdurende streven om het concurrentievermogen van elk evenement dat het organiseert te verbeteren, zal CREVENTIC een nieuw puntensysteem introduceren voor de 2022/2023 Middle East Trophy. Klassewinnaars krijgen 40 punten op het hoogtepunt van elk evenement in Koeweit, Dubai en Abu Dhabi, waarbij de 2e en 3e geplaatste outfits respectievelijk 36 en 32 punten ontvingen. Punten worden toegekend aan de top 15 finishers per klasse in een poging de jacht op het Midden-Oosten kampioenschap levend te houden totdat de geblokte vlag valt bij Yas Marina.

Er worden nog steeds inschrijvingen geaccepteerd voor de Hankook 12H KUWAIT, de Hankook 24H DUBAI en de Hankook 6H ABU DHABI. Teams die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan 2022/2023 Middle East Trophy-evenementen, kunnen meer informatie vinden op www.24hseries.com en rechtstreeks met CREVENTIC spreken via info@creventic.com en/of +31 485 471166.