Inschrijving voor CREVENTIC 24h-races in Sebring en Dubai geopend

2021 24H SERIES powered by Hankook

Zoals gebruikelijk is er nu sprake van een vroege zomerpauze in de 24H SERIES powered by Hankook, maar de aandacht gaat ook al uit naar de Hankook 24H SEBRING en de Hankook 24H DUBAI. De beide 24-uursraces vormen respectievelijk de afsluiting van het CREVENTIC-lange-afstandsseizoen 2021 en de start van het seizoen 2022.

In november dit jaar organiseert CREVENTIC voor de vierde maal in vijf jaar een race voor de 24H SERIES in Noord-Amerika: van 18-20 november staat voor het eerst de Sebring International Raceway op de kalender. In 1950 werd op het terrein van de voormalige Amerikaanse militaire vliegbasis Hendricks Field een circuit met een lengte van 5,632 kilometer geopend. De eerste race op wat de ‘Birthplace of American Endurance Racing’ genoemd wordt, was de Sam Collier Six Hours Memorial, een zes-uursrace op oudejaarsdag. Het was een zodanig succes dat het evenement 14 maanden later opnieuw werd georganiseerd. Toen echter op een gewijzigd en verlengd tracé met een lengte van 8,368 kilometer en als een race, die in de volgende zes decennia een absolute klassieker in de Amerikaanse racerij werd: de 12 Uur van Sebring. Naast deze wedstrijd als beroemdste lange-afstandsrace vonden in Sebring ook de eerste race van het FIA WK voor sportwagens in 1953 en het huidige FIA WK voor lange-afstandsraces (FIA WEC) in 2012 plaats. Tal van prominente raceseries hadden er wedstrijden, in 1959 was Sebring zelfs eenmaal gastheer voor het WK Formule 1.

Van 18-20 november hoopt CREVENTIC met de tot dusver langste internationale race op het circuit een nieuw hoofdstuk aan de toch al rijke historie van Sebring te kunnen toevoegen. Een grote uitdaging, zeker, maar het aangename klimaat in Florida maakt de race zowel voor teams uit Noord-Amerika, die het circuit mogelijk al kennen, als voor teams uit Europa, die bij de 24H SERIES een nieuw avontuur willen aangaan, aantrekkelijk.

Het komt dan ook nauwelijks als een verrassing, dat er al meer dan 40 inschrijvingen voor de première van de Hankook 24H SEBRING ontvangen zijn. Tot de prominente Noord-Amerikaanse teams, die zich hebben aangemeld, behoren CP Racing als een vaste deelnemer aan de 24H SERIES, ST Racing als titelkandidaat in het GT-teamklassement, Classic BMW als voormalig klassewinnaar in de serie en Atanta Speedwerks uit de IMSA-competitie. Uit Europa hebben zich al het Britse GT-kampioensteam Barwell Motorsport, Speed Lover en CWS Engineering als voormalige klasse-kampioenen uit de serie, Leipert Motorsport en Rutronik Racing by TECE als succesvolle teams en het huidige TCE-kampioensteam Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing aangemeld. Hoewel het tot aan de race nog 24 weken duurt, staat nu al vast dat minstens twaalf landen in Sebring vertegenwoordigd zullen zijn.

Minder dan twee maanden daarna, van 13-15 januari, begint het seizoen 2022 in de 24H SERIES dan alweer met de Hankook 24H DUBAI. Al voor het 17e jaar op rij wordt de race op het 5,39 kilometer lange circuit Dubai Autodrome in de Verenigde Arabische Emiraten gehouden.

Het Dubai Autodrome werd in oktober 2004 geopend en sindsdien kwamen er tal van klassen in actie, van de FIA GT-serie en het EK Toerwagens tot GP2 Asia en A1GP, de ‘World Cup of Motorsport’. De Hankook 24H DUBAI vond in 2006 voor het eerst plaats en is daarmee de race met de langste historie op de kalender van de 24H SERIES. Tot op de dag van vandaag geldt de race als het vlaggenschip van de Nederlandse promotor CREVENTIC.

Een spannende race, de bij CREVENTIC gebruikelijke ontspannen sfeer in de paddock en heerlijk weer gedurende het winterseizoen zijn allemaal factoren die bijdragen tot het succesverhaal van de Hankook 24H DUBAI. Voor de race van 10-12 januari 2022 zijn al 65 teams ingeschreven. Daartoe behoren de beide vroegere racewinnaars Car Collection Motorsport en Herberth Motorsport, Dragon Racing uit de Verenigde Arabische Emiraten, Bas Koeten Racing als voormalig klassewinnaar van de race, MRS GT-Racing en AC Motorsport, maar ook een team als Atlas BX Motorsports, dat de verre reis vanuit Zuid-Korea aantreedt.

Ook in 2022 zullen er weer heel wat landen in het deelnemersveld van de Hankook 24H DUBAI vertegenwoordigd zijn. Organisator CREVENTIC streeft naar een totaal van meer dan 80 deelnemers.

Team die zowel van 18-20 november aan de Hankook 24 SEBRING als van 10-12 januari aan de Hankook 24H DUBAI willen deelnemen, kunnen voor alle kwesties met betrekking tot logistiek en transport van auto’s en materiaal vertrouwen op het ervaren team van CREVENTIC. Dankzij een nieuwe samenwerking met Revolugo en Enterprise kunnen teams en rijders nu ook al direct vooraf hun accommodatie en huurauto tegen gunstige tarieven via 24hseries.com boeken.

Wie geïnteresseerd is in deelname aan de races in Sebring en/of Dubai kan zich melden via www.24hseries.com of telefonisch bij CREVENTIC onder het nummer +31 485 47 11 66.