Juan Manuel Correa maakt ELMS debuut op Spa-Francorchamps

2022 European Le Mans Series Spa-Francorchamps

In aanloop naar de voorlaatste ronde van de European Le Mans Series 2022 (ELMS) op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps komt PREMA met een spannende toevoeging, aangezien het team zijn voorsprong in het kampioenschap wil verdedigen.

Op de Belgische locatie verwelkomt de #9 Oreca LMP2-auto Juan Manuel Correa voor zijn endurance-racedebuut. Nadat hij eerder dit seizoen door blessures en botsende verplichtingen niet bij het team kon komen, zal de 23-jarige Ecuadoraans-Amerikaan voor het eerst racen met stamgasten Louis Delétraz en Ferdinand Habsburg.

Spa-Francorchamps zal een geweldige setting vormen voor de jacht van het team op de titel, aangezien het met een marge van 21 punten op de naaste mededinger staat, na drie van de vier races tot nu toe te hebben gewonnen.

2022 European Le Mans Series Spa-Francorchamps

Delétraz en het hele team kijken uit naar de race als een kans om terug te vechten na een uitdagend WEC Fuji-evenement, terwijl het voor Habsburg de mogelijkheid biedt om weer deel te nemen aan een combinatie met veel potentieel.

Het evenement begint woensdag een dag eerder dan normaal met een collectieve testsessie die Correa de kans geeft om zijn chemie met de nieuwe auto en omgeving te vergroten. De rest van het weekend volgt het reguliere programma van vrijdag tot en met zondag.

Spa is niet alleen een van de meest uitdagende circuits ter wereld, maar biedt ook vaak omgevingsvariabelen in termen van weer en neerslag, en hoewel de voorspellingen aan de droge kant zijn, worden extreem koude temperaturen verwacht, vooral voor de racedag.

Rene Rosin – Teambaas: “Het is goed om terug te gaan naar ons European Le Mans Series-programma op Spa-Francorchamps en JM terug te verwelkomen na de pech die hij in het eerste deel van het jaar had. Ik moet zeggen dat Lorenzo Colombo geweldig werk heeft geleverd door hem te vervangen, en we danken hem daarvoor. We staan ​​op een goede plaats wat betreft het kampioenschap, maar alles kan gebeuren in Spa, vooral wat het weer betreft. We moeten oppassen dat we geen fouten maken om de schone run van het vorige evenement in Barcelona voort te zetten , wat een grote belofte inhield voor de twee laatste ronden van het seizoen.”

Tijdschema

Friday, September 23rd, 2022
11:38 – Free Practice 1

Saturday, September 24th, 2022
10:25 – Free Practice 2
15:09 – LMP2 Qualifying

Sunday, September 25th, 2022
11:30 – Race (4 Hours)