KCMG maakt zich op voor 24uurs race op Nürburgring met klassieke livery

2021 KCMG Nburgring 24 uur

Dit weekend zal KC Motorgroup Ltd. (KCMG) zijn derde poging wagen op een van de meest slopende en uitdagende uithoudingsraces die de wereld van de autosport te bieden heeft – de Nürburgring 24 Hours.

De angstaanjagende 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife biedt een ontmoedigende taak voor degenen die het aandurven. De hogesnelheidsbaan baant zich een weg door het prachtige landschap van de Eifel, met een bekleding van gras en Armco-barrières klaar om elke fout te bestraffen, waardoor het de bijnaam ‘De Groene Hel’ kreeg. Het weer is bijna altijd een factor, met het circuit vaker wel dan niet in mist gehuld en de constante dreiging van regen die zonder waarschuwing kan aankomen. De klassieke endurancerace, die sinds 1970 wordt georganiseerd, heeft een deelnemerslijst van 125 auto’s, waarvan 34 in de SP9-categorie voor GT3-auto’s.

Aan boord van de #18 Porsche 911 GT3 R is het kwartet van Alexandre Imperatori, Josh Burdon, Edoardo Liberati en Marco Holzer pas voor de tweede keer dit seizoen verenigd na een succesvol optreden in de ADAC Qualification Race, waar ze een top 10 finish behaalden, in mei. Dit jaar is het de achtste Nürburgring 24 Hours-optreden voor de Zwitserse racer Imperatori en de zevende voor Holzer, die vorig jaar de Pro-Am-overwinning opeiste.

De iconische kleuren van KCMG maken elk van zijn auto’s, van eenzitters tot GT’s, direct herkenbaar, maar dit weekend zal het team teruggrijpen naar zijn 2015 24 Hours of Le Mans LMP2-overwinning met de terugkeer van de chromen kleurstelling, ter ere van zijn uitgebreide en diepe geschiedenis in de autosport .

Zoals veel teams gebruikte de ploeg uit Hong Kong de openingsrondes van de Nürburgring Langstrecken Serie (NLS) als voorbereiding op het hoofdevenement. Door ongunstige weersomstandigheden zijn de pre-season test en de eerste ronde echter afgelast, wat betekent dat alle teams de race ingaan met minder kilometers op de teller dan in voorgaande seizoenen.

Fans worden weer welkom geheten op het circuit, aangezien tot 10.000 toeschouwers de actie kunnen aanschouwen vanaf de tribunes op het Grand Prix-gedeelte, waarbij ook VIP-gasten aanwezig kunnen zijn.

De baanactie begint op donderdag met de eerste twee van de drie kwalificatiesessies, voor een laatste op vrijdag om te bepalen wie doorgaat naar de topkwalificatie. De twee-rond-de-klok race begint zaterdag om 15.30 uur lokale tijd.

Alexandre Imperatori: “De grote race is eindelijk hier. Dit wordt mijn achtste keer op dit evenement, dus hopelijk kan ik die ervaring goed gebruiken. De 24 uur van de Nürburgring is altijd bijzonder, er kan van alles gebeuren. Het zal ook geweldig zijn om de fans dit jaar voor het eerst te zien, we streven ernaar om een ​​goede show voor ze neer te zetten.”

Edorado Liberati: “We zijn ons allemaal zeer bewust van de extreme uitdaging die deze race met zich meebrengt, en we kunnen niet wachten om deze aan te pakken. Het circuit zelf is erg lastig om onder de knie te krijgen, maar als je het verkeer erbij voegt en ‘s nachts bijna geen zicht hebt, is het gemakkelijk in te zien waarom het gewoon een prestatie op zich is om deze race te voltooien. Maar we hebben hoge verwachtingen van onszelf, dus ik kan niet wachten om te beginnen.”

Josh Burdon: “De raceweek voor de 24 uur van de Nürburgring is altijd een spannende tijd. Het team heeft hard gewerkt, maar we maken ons geen illusies dat dit een zware race zal worden. Eén fout op de baan zou ons hele weekend kunnen beëindigen, het is niet ongebruikelijk dat meerdere auto’s niet eens aan de race beginnen, dus we moeten er eerst en vooral voor zorgen dat we een resultaat mee naar huis nemen.”

Marco Holzer: “Ik ben super enthousiast om deel te nemen aan een van de meest uitdagende races van het jaar. Ik was de nieuwkomer in het team voor 2021, maar we werken ongelooflijk goed samen en hebben de afgelopen maanden veel energie gestoken in het opbouwen van een sterk pakket met Porsche, dus ik kan niet wachten om terug te zijn in de Groene Hel . Ik ben erg blij om de fans terug te zien op de Nürburgring. Het zal niet meer zijn zoals vroeger met de barbecues en de kampvuren ‘s nachts op de campings, maar toch is het fijn om weer wat toeschouwers te hebben.”

Matt Howson, Team manager: “We zijn verschillende obstakels tegengekomen in de aanloop naar de 24 uur van de Nürburgring dit jaar. Maar ondanks tegenspoed heeft KCMG doorgezet en zijn we goed voorbereid om vooraan in het veld te strijden. We hebben vorig jaar veel geleerd van ons eerste seizoen bij Porsche dat we nu toepassen, dus met onze sterke line-up en ons capabele team voelen we ons klaar voor alles wat de Groene Hel ons te bieden heeft. We kunnen het hele weekend mogelijk gemengde omstandigheden zien, dus we moeten ons snel kunnen aanpassen naarmate de race zich ontvouwt. We zijn ook erg enthousiast om de chromen kleurstelling terug te zien. Het is best emotioneel omdat ik deel uitmaakte van de racewinnende line-up in de auto die voor het eerst in die kleuren reed en het zal er op het circuit spectaculair uitzien.”

Paul Ip, oprichter KCMG: “Het is een genot om onze auto te zien vechten in de koningsklasse van een van de beroemdste autosportevenementen ter wereld, geassocieerd met een iconische fabrikant als Porsche. KCMG zal een van de slechts twee Aziatische teams in de SP9-categorie zijn en we tonen met trots de vlag van Hong Kong op onze auto’s. Zoals veel andere teams hebben meegemaakt, zijn de voorbereidingen voor deze race onderbroken door geannuleerde evenementen, maar we gaan uit van een sterk weekend. We hebben een geweldige line-up in de vorm van Marco, Josh, Edo en Alex en we kijken erg uit naar het evenement. We markeren ook onze onuitwisbare geschiedenis in de autosport met de terugkeer van de chromen kleurstelling. Het is een terugkeer naar een van onze meest populaire auto’s en we zien dezelfde geest in ons team voor dit weekend.”

Timetable

Thursday
Qualifying 1 – 12:30
Qualifying 2 – 20:30 

Friday
Qualifying 3 – 13:25
Top Qualifying – 17:50

Saturday
Warm-up – 11:15
Race start – 15:30