KCMG sluit voorbereiding op ADAC 24 Hrs of Nürburgring Qualifiers af

2022 ADAC 24 Hours of Nürburgring KCMG

KC Motorgroup Ltd. (KCMG) eindigde als vijfde in de tweede race van de ADAC 24 Hours of Nürburgring Qualifiers, een bevestiging van hun sterke tempo op de angstaanjagende Nordschleife terwijl ze zich blijven voorbereiden op de ADAC TotalEnergies 24 Hours of Nürburgring eind mei.

Earl Bamber ging naar het circuit in de Top 30 kwalificatiesessie en behaalde de achtste plaats op de grid voor de race van zaterdagavond. Dennis Olsen en Josh Burdon boekten stevige vooruitgang tijdens het drie uur durende evenement, waarbij het duo opsteeg naar de netto top drie. Met Bamber op weg naar de laatste stint, zag het team zich genoodzaakt de #18 Porsche 911 GT3 R na een incident uit de roulatie te nemen.

KCMG legt focus op sterk resultaat in ADAC 24h Nürburgring kwalificaties.

Nick Tandy en Bamber vormden zondagochtend een duo voor de tweede race, die als 21e startte na de inspanning van de Britse coureur in de Top Qualifying, zijn eerste ronden op de Nordschleife in 2022. Beide coureurs duwden door het veld op het angstaanjagende circuit van 25,378 kilometer en eindigden uiteindelijk de race als de leidende Porsche op de vijfde plaats.

De kwalificaties waren KCMG’s laatste kans om zich op het circuit voor te bereiden op de 24 uur van de Nürburgring, en de focus van het team ligt nu op het voorbereiden van de auto voor een succesvol raceweekend in het Zwarte Woud op 26-29 mei.

2022 ADAC 24 Hours of Nürburgring KCMG

DENNIS OLSEN
“We bleven het hele weekend verbeteren, we werkten goed samen als een team en lieten een uitstekend tempo zien. Het was geweldig om Nick dit seizoen voor het eerst bij ons te hebben en we voelen ons sterk als een eenheid.”

NICK TANDY
“Ik ben erg blij om terug te keren naar de Nordschleife en weer samen te werken met KCMG. Het was een vuurdoop voor mij, aangezien ik dit seizoen mijn eerste rondjes op het circuit heb gereden tijdens de training en de kwalificatie. We hadden wat werk op zondag, dus om van de 21e naar de vijfde te komen was een uitstekende prestatie. Het is een stap in de goede richting en het was geweldig om hier helemaal opgefrist terug te keren en zo’n goed resultaat te behalen.”

EARL BAMBER
“Het was een veelbelovend weekend, vooral op zondag. Zo ver terug beginnen en kunnen pushen om vijfde te worden, laat echt zien hoe goed het team de afgelopen weken is verbeterd op de Nordschleife. We hebben veel geleerd in deze laatste twee races en het was geweldig om de auto met Nick te delen.”

JOSH BURDON
“Over het algemeen hebben we een goed weekend gehad, het was de eerste kans voor ons vieren om samen te werken, en het team doet geweldig werk aan de ontwikkeling van de auto. We bevinden ons in een sterke positie en we moeten zo blijven pushen.” we kunnen ons tempo rond de Nordschleife voortbouwen. Het was jammer om tijdens de eerste race vast te komen te zitten in het langzamere verkeer, maar het was een veelbelovende kwalificatie en ik ben blij met het resultaat. “

MATT HOWSON TEAM MANAGER
“De kwalificaties zijn meestal de beste maatstaf voor wat het team zal tegenkomen in de N24. Hoewel we na een incident uit Race 1 zijn gestopt, hebben we grote vooruitgang geboekt om onder moeilijke omstandigheden vijfde te worden in Race 2. Dit resultaat geeft ons veel vertrouwen in de aanloop naar het hoofdevenement. Nick behaalde dit seizoen zijn eerste kilometers op de Nordschleife en er werden verdere verbeteringen aan de auto aangebracht, dus nu richten we ons op andere aspecten die we kunnen ontwikkelen in de aanloop naar de 24 uur. De N24 gaat niet alleen om voorbereid zijn, het is op alles voorbereid en wat dat betreft zijn we erg enthousiast om aan de slag te gaan!”

2022 ADAC 24 Hours of Nürburgring KCMG

PAUL IP KCMG OPRICHTER
“Het was weer een solide weekend voor KCMG op de Nürburgring, en een veelbelovende prestatie terwijl we onze voorbereiding voortzetten. Het tempo was hoog in de eerste race, dus de pensionering was jammer, maar het team bevestigde zijn concurrentievermogen in Race 2 en behaalde de vijfde plaats na een briljante aanval door het veld. We hebben een positief gevoel voor het hoofdevenement en de hele ploeg kijkt ernaar uit om de 24 uur van start te laten gaan. ”

images © Swoosh Communications