Laurens Vanthoor vanaf 2023 in LMDh met Porsche Penske Motorsport-team

2022 LMDh Porsche Penske Motorsport-team Laurens Vanthoor

Porsche-fabriekscoureur Laurens Vanthoor zal vanaf 2023 deelnemen aan LMDh als onderdeel van het Porsche Penske Motorsport-team. De nieuwe Porsche 963 is klaar om te vechten voor algemene overwinningen in ’s werelds grootste uithoudingsraces.

Vanaf 2023 zal de Duitse fabrikant twee van de hybride LMDh-spec prototypes inzetten in zowel het FIA World Endurance Championship als het IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Zowel het ontwerp als de line-up werden eerder vandaag in Goodwood aangekondigd. Het officiële racedebuut van de 500 kW (680 pk) voertuigen, in de typische Porsche autosportkleuren – wit, rood en zwart – staat gepland voor januari 2023 tijdens de 24 Hours of Daytona, VS. Voor het FIA WEC en het IMSA WeatherTech SportsCar Championship zijn acht eerste coureurs aangekondigd. Laurens Vanthoor maakt deel uit van de internationale ploeg van fabrieksrijders Kevin Estre, Michael Christensen, André Lotterer, Matt Campbell, Mathieu Jaminet en de ervaren sportwagencoureurs Dane Cameron en Felipe Nasr.

2022 LMDh Porsche Penske Motorsport-team Laurens Vanthoor

“Ik ben enorm trots om aan te kondigen dat ik deel zal uitmaken van het Porsche Penske Motorsport-team in LMDh. Dit is iets waar ik de afgelopen 10 jaar van heb gedroomd en vandaag komt het uit. Mee kunnen doen in de hoogste klasse in Le Mans en Daytona is de ultieme en laatste stap die ik in mijn carrière wilde zetten. Ik heb er altijd van gedroomd om de vier grote 24-uursraces ter wereld te winnen: Le Mans, Daytona, Spa en Nürburgring. Dat is mijn doel voordat ik mijn helm ophang. En er is geen beter team om deel van uit te maken om dit te bereiken. Dromen komen uit, maar het werk houdt nooit op”, zegt Vanthoor.

Voor de fabrieksrijder uit België is het LMDh-programma de volgende stap in zijn succesvolle carrière. Met Porsche won hij de 24 uur van Le Mans (GTE) in 2018, het IMSA GTLM-kampioenschap in 2019, de 24 uur van Spa in 2020 en het IMSA GTD-kampioenschap in 2021. Terwijl de focus dit jaar ligt op de grote uithoudingsraces als evenals de DTM, is de motivatie voor de volgende uitdaging al hoog.