Meer dan 30 inzendingen bevestigd voor 2021 Hankook 24H Barcelona

2021 Hankook 24H BARCELONA

Met nog minder dan twee maanden te gaan tot de 22e editie van de Hankook 24H BARCELONA, zijn er al meer dan 30 inschrijvingen voor het evenement op 3-4-5 september bevestigd.

De Hankook 24H BARCELONA, omgedoopt tot de ‘Trofeu Fermí Vélez’ ter ere van wijlen de tweevoudig Sebring 12 Hours-winnaar, wordt sinds 1998 elk jaar vanaf bar twee gehouden en keert in september terug na een Covid-gerelateerde onderbreking in 2020.

De 24-uursrace op het Circuit de Barcelona-Catalunya heeft al 35 inschrijvingen ontvangen van 33 teams die 15 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen, en naar verwachting zullen in de komende weken nog meer inschrijvingen worden afgerond.

Ole Dörlemann, sportcoördinator van CREVENTIC: “Nadat logistieke tegenslagen ons verhinderden vorig jaar de Hankook 24H BARCELONA te organiseren, is CREVENTIC ontzettend blij dat dit evenement weer op onze kalender staat voor 2021. Het Circuit de Barcelona-Catalunya is een van de langst ondersteunende locaties van de 24H SERIES met een samenwerking die voor het eerst begon in 2011. Onze concurrenten en fans hebben ook altijd zeer hartelijk gereageerd op de Hankook 24H BARCELONA, dus om in deze nog steeds zeer moeilijke tijden al zo’n spannende voorlopige deelnemerslijst te hebben, is enorm bemoedigend. We kijken er allemaal naar uit om binnenkort weer te gaan racen.”

DUWO Racing, leider in het algemeen klassement van GT Teams, zet zijn titelstrijd voort in Catalonië. Het Luxemburgse team heeft dit jaar al drie klassepodia behaald en zal in Noord-Spanje strijden met een Porsche 911 Cup van de 992-generatie. De dichtstbijzijnde rivaal Vortex V8, die twee van zijn gelijknamige 1.0 lichtgewicht sportwagens in de GTX-klasse heeft ingezet, heeft momenteel slechts negen punten achterstand na het behalen van vier opeenvolgende categoriepodia in de eerste vier kampioenschapsrondes van 2021.

Inaugurele 24H SERIES Continents Overall GT Teams-kampioen Herberth Motorsport heeft twee van zijn Porsche 911 GT3 R’s voor Barcelona bevestigd. Het Beierse team, tweevoudig winnaar van de Hankook 24H BARCELONA, heeft in 2021 al twee keer ronduit gewonnen op Mugello en Paul Ricard, en was in 2019 betrokken bij een van de dichtste finishes in de seriegeschiedenis in Barcelona.

Naast Herberth Motorsport rijdt DINAMIC Motorsport met dezelfde Porsche 911 GT3 R waarmee het Italiaanse team eerder dit seizoen als derde overall eindigde in Mugello.

CP Racing, waarvoor voormalig Overall GT Drivers-kampioenen Charles Putman, Charles Espenlaub en Joe Foster zullen strijden met landgenoot Shane Lewis, zal een Mercedes-AMG GT3 besturen, net als de gelijknamige MP Racing. Collega voormalig kampioen Car Collection Motorsport heeft ook ten minste één Audi R8 LMS geregistreerd, evenals serie-nieuwkomer Rutronik Racing van TECE.

Ferrari zal tijdens de Hankook 24H BARCELONA met drie teams worden vertegenwoordigd. Maranello-klant Kessel Racing zet zijn eerste 24H SERIES-campagne voort met zijn 488 GT3, terwijl Wochenspiegel Team Monschau voor het eerst sinds Monza 2020 terugkeert naar de 24H SERIES.

Het Spaanse PCR Sport voltooit het GT3-veld in zijn eerste serie-uitje sinds 2016. Bij die gelegenheid behaalde het Spaanse team een ​​1-2-finish in TCR op Mugello met twee SEAT León Cup Racers.

In de GTX-klasse zullen het Duitse zwaargewicht Reiter Engineering en Teichmann Racing het opnemen tegen Vortex V8 met hun respectievelijke KTM X-BOW GTX’s. De eerste heeft in 2021 twee indrukwekkende overwinningen in de GTX-klasse behaald op Mugello en Circuit Paul Ricard, evenals een podium op de Hockenheimring, terwijl de laatste tijdens zijn laatste optreden op de Hankook 12H SPA 2019 in de top drie van de 991-klasse eindigde.

True-Racing zal ook strijden met een X-BOW GTX in Barcelona. De stoere KTM liep voor het laatst in de 24H SERIES tijdens de Hankook 24H BARCELONA 2019, waar het Oostenrijkse team, passend, de X-BOW GTX zijn competitiedebuut en de overwinning in de eerste categorie bezorgde.

Ten slotte zal voormalig SPX-kampioen Cor Euser Racing zijn eerste overwinning behalen met de MARC II V8 in de GTX-klasse. Ironisch genoeg was de laatste klasseoverwinning van het Nederlandse team in de 24H SERIES in 2017, ook tijdens de Hankook 24H BARCELONA.

Na een verkennende start te hebben gemaakt met de nieuwe 992 generatie Porsche 911 op Paul Ricard, begint Speed ​​Lover aan zijn tweede race met de Cup-auto in Barcelona. PROFILDOORS by Huber Racing vervolledigt de line-up van de 991-klasse, en naast een podiumplaats in Mugello, behaalde het Duitse team in januari ook een categorieoverwinning bij het niet-kampioenschap Hankook 6H ABU DHABI.

In het GT4-veld zet de kampioenskandidaat van Overall GT Teams, ST Racing, zijn eerste 24H SERIES-campagne voort met de BMW M4 GT4, waarmee het Canadese team in 2021 al twee overwinningen in de kampioenschapsklasse heeft behaald. Mede Noord-Amerikaanse deelnemer RHC Jorgensen-Strom by Century, die voor het laatst deelnam aan de 24H SERIES in 2019 op het Circuit of the Americas, heeft ook een BMW M4 geregistreerd.

Jönsson consult / eva solo rondt het GT4-veld af en brengt een einde aan een serieonderbreking van twee jaar in Barcelona. Het Deense team deed in 2019 mee als Team Hyundai Denmark met een i30 N TCR en stapt nu over naar de GT-divisie met een Mercedes-AMG GT4.

Regerend Algemeen TCE Teams’ kampioen Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing heeft zijn nu traditionele twee-auto Volkswagen Golf GTi line-up voor 3-4-5 september bevestigd. De #1 TCR-inschrijving van het Zwitsers/Duitse team leidt momenteel het TCE-klassement van dit jaar na twee klasseoverwinningen op Circuit Paul Ricard en de Hockenheimring.

Naast Autorama zullen ook Holmgaard Motorsport en GSR Motorsport de strijd aangaan met de solo Volkswagen Golf GTis. De laatste behaalde zijn eerste podium in de TCR-klasse in de 24H SERIES vorige keer in Hockenheim, en terwijl Holmgaard Motorsport-eigenaar Kim wel racete tijdens de Hankook 24H DUBAI 2020, heeft zijn gelijknamige team sinds eind 2019 niet meer met CREVENTIC geconcurreerd.

Over het algemeen komen de kanshebbers van TCE Teams, CWS Engineering en AC Motorsport, weer in actie in Catalonië in respectievelijk de TCX- en TCR-categorieën. De eerste is slechts één punt verwijderd van de toppositie in het klassement en heeft zijn vaste aanstelling Ginetta G55 ingevoerd. Laatstgenoemde heeft inmiddels de Audi RS 3 LMS geregistreerd waarmee hij in 2021 tot dusver drie klassepodiums heeft weten te bemachtigen.

De andere Audi RS 3 LMS die tot nu toe is bevestigd, zal worden gerund door voormalig GT4-klasse kampioen, QSR Racing.

De eerste van vier CUPRA’s die voor Barcelona zijn ingeschreven, is die van ‘Billionaire Boys Racing’ BBR. Het Thaise team eindigde dit jaar als 5e in de klasse tijdens de seizoensopener in Dubai, en onder zijn vorige dekmantel als ‘MONLAU COMPETICION’ behaalde BBR in 2017 de titel in de TCR-klasse van de serie.

Als ‘Tictap Totcar Sport’ eindigde het Spaanse RAIL EQUIP BY TOTCAR SPORT als 4e in zijn klasse tijdens zijn vorige optreden op het Circuit Paul Ricard en zal opnieuw een CUPRA racen tijdens zijn thuisevenement. De gelijknamige TOPCAR Sport, in mede-eigendom van het vader-zoonduo Ruedi en Ronny Jost, zal zijn derde start van het seizoen maken in Barcelona. Het is passend dat het Zwitserse team zijn eerste algemene TCE-overwinning behaalde in de 24H SERIES tijdens hetzelfde evenement in 2019.

Het Spaanse RC2 Junior Team by Cabra Racing maakt zijn derde start van het seizoen in Catalonië en hoopt het eerste podium in de 24H SERIES te claimen voor de vernieuwde CUPRA Leon Competición TCR.

Team ACP – Tangerine Associates rondt de TCE-divisie tot nu toe af met zijn BMW M2 CS Racing. Het Amerikaanse team keert voor het eerst terug naar de 24H SERIES sinds het winnen van de TCX-klasse tijdens de Hankook 24H DUBAI 2020.