Nieuwe successen in Clio Cup Spanje en Franse Rally Cup

2021 Renault Clio

Clio Trophy Spanje stond dit weekend in het middelpunt van de belangstelling, met een derde andere winnaar in evenveel evenementen dit seizoen. Ondertussen genoot Clio Rally5 verder succes in de Franse Rally Cup.

Clio Trophy Spanje stond dit weekend in het middelpunt van de belangstelling, met een derde andere winnaar in evenveel evenementen dit seizoen. Ondertussen genoot Clio Rally5 verder succes in de Franse Rally Cup.

Net als Clio Trophy France Asphalte een week eerder, zag Clio Trophy Spanje een derde ander team de hoogste eer behalen in evenveel rally’s in 2021!

Tien Clio Rally5’s stonden opgesteld voor ronde drie van de kalender, Rally de Ourense. Jorge Cagiao zette de beste tijd neer met slechts 0,3 seconden op SS1 voordat hij de leiding nam om op de eerste dag een voorsprong van 28,3 seconden op te eisen, wat werd gekenmerkt door de pensionering van Diogo Gago, de winnaar van de vorige ronde.

Met nog drie etappezeges in de zeven getimede sectoren op zaterdag, pakten Jorge Cagiao en Amelia Blanco de overwinning met een marge van 1:12,2s op Germán Leal & Pablo Sánchez. Carlos Rodríguez en Antonio Villalba completeerden het podium nadat Sergio Francoli aan het begin van de tweede etappe met pensioen ging, terwijl José Javier Pérez & Alberto Espino en Emilio Martí & Lucía Santiago de top vijf completeerden.

In het algemeen klassement breidt Germán Leal zijn voorsprong halverwege het seizoen uit tot 13 punten op Jorge Cagiao en tot 31 op Diogo Gago.

Volgende ronde: Rally Princesa de Asturias – Ciudad de Oviedo (9-11 september)

Ergens anders…

Clio Rally5 blijft de overwinningen behalen in de Franse Rally Cup.

Van de zes teams die deelnamen aan de Rallye National de Saintonge, domineerden Loïc Boudaud en Pauline Boyer om te winnen in RC5 met meer dan drie minuten voorsprong op Sylvain Alanore & Anthony Gouin en Guillaume Roget & Benjamin Dupleix.

Clio Trophy France Asphalte en Clio Trophy France Terre regelmatig Richard Paget won ook in zijn categorie op de Rallye de 14 juillet, net als Jean Jouines en Sylvain Kukulka op de Rallye de Bagnols-les-Bains. De successen van Jérôme Janny & Anderson Levratti op de Rallye de Printemps, Quentin Saxemard & Sarah Filipe op de Rallye de Matour en van Sylvain Fouteret & Cédric Gilbert op de Rallye des Routes Picardes vervolledigden de resultaten van het weekend.

Clio Rally4 liep ook sterk met het Mexicaans-Spaanse duo Alejandro Mauro en Daniel Muntadas en eindigde slechts een paar seconden buiten de top tien op de Rallysprint Cartes in Spanje.

Binnenkort

De Clio Cup Europe gaat deze week de tweede seizoenshelft in op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari di Imola. De strijd belooft intens te worden tussen de leiders Nicolas Milan en David Pouget, maar ook de nieuwe kanshebbers die in de meest recente races opduiken. Op het gastcircuit van de Emilia Romagna Grand Prix zullen naar verwachting meer dan dertig Clio Cups in actie komen.

Ondertussen gaan de Clio RX’s naar het circuit van Kerlabo-Cohiniac voor de vierde ronde van het Franse Junior FFSA Rallycross Championship. Met tot nu toe twee overwinningen in 2021 zal David Bouet voor de zomervakantie proberen meer daglicht tussen hem en zijn rivalen te scheppen.

Op het rallyfront zal de Clio Trophy France Terre deel uitmaken van het programma Rallye Langres Haute-Marne, waar Quentin Ribaud zal mikken op een tweede opeenvolgende overwinning voor een steeds voller wordend servicepark. Tarmac staat op het programma in de Clio Trophy by Toksport WRT, waar de titelrace wijd open blijft voor de derde ronde van de Rally di Roma Capitale. Ten slotte zullen ook drie Clio Rally4’s, bestuurd door Jean-Baptiste Franceschi, Ola Jr Nore en Florian Bernardi, deelnemen aan hetzelfde FIA ​​ERC-evenement in Italië.