Overwinning voor ŠKODA FABIA Rally2 evo in WK- en EK-rallykampioenschap

2021 ŠKODA FABIA Rally2 Secto Rally Finland

Afgelopen weekend was de ŠKODA FABIA Rally2 evo zeer succesvol in zowel het FIA World Rally Championship (WRC) als het FIA European Rally Championship (ERC). Tijdens de Secto Rally Finland, de tiende ronde van het WRC 2021, eindigden vier ŠKODA-teams in het WRC3 op de plekken één tot en met vier.

Winst in de WRC3-categorie was er voor de lokale helden Emil Lindholm/Reeta Hämäläinen. Zo’n drieduizend kilometer naar het zuiden wonnen Andreas Mikkelsen en navigator Elliott Edmondson met het door ŠKODA Motorsport gesteunde team Toksport WRT de Rally Serras de Fafe e Felgueiras in Portugal, de zesde ronde voor het ERC. In totaal kwamen er afgelopen weekend wereldwijd 134 rallyauto’s op ŠKODA FABIA-basis in actie, een nieuw record voor ŠKODA Motorsport.

2021 ŠKODA FABIA Rally2 Secto Rally Finland

Tijdens de Secto Rally Finland domineerden Emil Lindholm en navigator Reeta Hämäläinen het WRC3, de categorie voor privéteams. De nieuw gekroonde nationale rallykampioenen waren met hun door TGS Worldwide gerunde ŠKODA FABIA Rally2 evo een klasse apart op de ultrasnelle gravelpaden in de omgeving van Jyväskylä. Op elf van de in totaal 19 proeven noteerde het duo met hun FABIA de snelste tijd binnen de WRC3-klasse.

Het volgende event op de WRC-kalender is de RallyRACC Rally de España (14-17 oktober 2021), waar het jonge Tsjechische talent Dominik Stříteský zijn WRC-debuut beleeft in een door Toksport WRT gerunde ŠKODA FABIA Rally2 evo.


Mikkelsen breidt voorsprong in WRC2 verder uit na winst in Portugal

Aangezien de Secto Rally Finland geen deel uitmaakt van het WRC2-kampioenschap, konden Andreas Mikkelsen en navigator Elliott Edmondson – die in het WRC2 het klassement aanvoeren – met het door ŠKODA Motorsport ondersteunde team Toksport WRT afgelopen weekend in Portugal deelnemen aan de Rally Serras de Fafe e Felgueiras. Dankzij hun overwinning daar heeft Mikkelsen een grote stap gezet om dit jaar tot kampioen in het FIA European Rally Champion gekroond te worden. Met zijn tweede ERC-overwinning van het seizoen achter het stuur van de ŠKODA FABIA Rally2 evo heeft Mikkelsen zijn voorsprong in de titelstrijd verder uitgebreid.
Rally Serras de Fafe e Felgueiras