Podium voor PREMA op Spa-Francorchamps in ELMS weekend

2022 European Le Mans Series Spa-Francorchamps Prema

PREMA zette een sterke run op Spa-Francorchamps en behaalde een waardevolle podiumplaats in de vijfde ronde van de (ELMS) European Le Mans Series op de beroemde Grand Prix-locatie.

Het team verwelkomde Juan Manuel Correa dit jaar voor het eerst toen de Ecuadoraans-Amerikaan zich bij zijn teamgenoten Louis Delétraz en Ferdinand Habsburg voegde aan boord van de #9 Oreca LMP2-raceauto.

Het weer bleek een grote variabele te zijn, aangezien de omstandigheden tijdens de openingsdagen veranderden van droog naar nat. Het team werkte efficiënt om door de vroege stadia van het weekend te navigeren en toonde een opmerkelijk potentieel dat volledig naar voren kwam tijdens de race.

2022 European Le Mans Series Spa-Francorchamps Prema

Laat contact in de praktijk had invloed op het kwalificatieresultaat, maar het team voerde snelle reparaties uit en Delétraz redde P8 op de grid, wat een goede basis gaf om op voort te bouwen. Bij de start van de 4-uurrace zorgde Habsburg voor een van zijn meest stijlvolle comebacks, waarbij de vochtige baan van de openingsronden snel droog werd op een zonnige en relatief warme Belgische zondag. De 25-jarige Oostenrijker begon sterk en begaf zich vroeg naar P3, wat de weg vrijmaakte voor een solide debuutrit voor Correa. De 23-jarige startte zijn eerste endurancerace en presteerde vlekkeloos. Na het verlaten van de pits in P4, vocht hij met veel meer ervaren coureurs en gaf de auto in dezelfde positie aan Delétraz.

De Zwitser reed een bloedstollende stint. Eerst achtervolgde hij de naaste kampioensrivaal van het team en toen, nadat de laatste pitstopcyclus hem naar P3 had gebracht, ging hij in de aanval voor P2, wat het team een ​​vroege titel zou hebben gegeven. Delétraz zorgde opnieuw voor een geweldig herstel, maar kwam uiteindelijk door tijdgebrek. P3 was echter een grote voldoening en verbreedde de algehele voorsprong van het team in het kampioenschap.

PREMA zal medio oktober in Portimão in de prachtige Algarve-regio van Portugal weer op schema zijn voor de ELMS-finale van 2022.

2022 European Le Mans Series Spa-Francorchamps Prema

JUAN MANUEL CORREA
“Ik ben enorm blij met mijn eerste endurancerace. Ik heb dit weekend veel geleerd en hoewel het een leerzame ervaring was, heb ik er echt van genoten. Grote dank aan het team, vooral aan Ferdi en Louis die me veel hebben geholpen. Nu Ik kijk gewoon uit naar Portimão, waar we hopelijk het kampioenschap kunnen pakken. Voor nu geniet ik van een mooie trofee. Bedankt!”

LOUIS DELETRAZ
“Het was een goede race. We eindigden P3 en behaalden een mooie podiumplaats, plus een aantal waardevolle punten. Het was geen gemakkelijke. Het was vochtig met lastige omstandigheden voor Ferdi bij de start, en daarna deed JM geweldig werk , zonder fouten zoals we van hem verwachtten. Ik heb uiteindelijk mijn best gedaan met de comeback en het laatste gevecht om de tweede plaats, maar we konden het niet helemaal krijgen. We hebben het kampioenschap niet afgesloten, we missen nog steeds twee punten , maar ik ben nog steeds erg blij. Het team heeft geweldig werk geleverd, op naar de volgende!”

FERDINAND HABSBURG
“Er valt veel te zeggen dat we niet super blij zijn met het resultaat van vandaag, omdat we vandaag het kampioenschap wilden winnen. We zijn er echter niet in geslaagd een aantal goals te maken, maar het eerste doel is altijd om op het podium te staan ​​en de finish te halen.” race zonder strafpunten, wat we hebben gedaan. Op het podium staan ​​in dit kampioenschap is erg lastig omdat het zeer competitief is. Het is een speciale dag om in de zon in Spa te zijn, we gingen naar het podium en vierden dit moment met het team en mijn teamgenoten. JM kwam er eind dit jaar bij en heeft fantastisch werk geleverd, we hadden niet meer van hem kunnen vragen. We zijn allemaal erg blij en blij, nu moeten we het kampioenschap in Portimão winnen, maar ik twijfel er niet aan dat we sterk genoeg zijn om dat te doen.”