Porsche maakt cockpitopstelling bekend voor de 24 uur van Le Mans en 8 uur van Portimão

2021 WEC Porsche

Porsche heeft de steun van twee endurance-azen verzekerd voor de twee FIA ​​World Endurance Championship (WEC) -races in Portimão en Le Mans. In de ca. 515 PS Porsche 911 RSR (# 91), Frédéric Makowiecki versterkt de reguliere WEC-coureurs Gianmaria Bruni uit Italië en Richard Lietz uit Oostenrijk.

De Fransman maakte de afgelopen drie jaar deel uit van de line-up van de coureurs om de 24 uur van Le Mans aan te pakken. In auto nr. 92 krijgen Neel Jani uit Zwitserland en de Fransman Kévin Estre versterking van Michael Christensen. De Deen won de GTE-Pro-klasse op Le Mans in 2018 met Estre en Laurens Vanthoor uit België. Het ervaren trio betwist op 13 juni ook de tweede ronde van het seizoen in Portugal.

“Samen hebben deze zes genomineerde coureurs in totaal 59 Le Mans-races op hun naam staan. Deze ervaring is van onschatbare waarde ”, legt Pascal Zurlinden, directeur Factory Motorsport, uit. Neel Jani won het algemeen klassement van de 24-uurs Franse klassieker in 2016 aan het stuur van de Porsche 919 Hybrid – met Romain Dumas (Frankrijk) en Marc Lieb (Duitsland). Zijn vijf teamgenoten hebben tot dusver acht klasseoverwinningen behaald met de 911 RSR tijdens de traditionele uithoudingsrace op de Sarthe. “Het lijdt geen twijfel dat we zeer goed gepositioneerd zullen zijn voor het hoogtepunt van het jaar. De achturige race van het WEC in Portimão is de perfecte aanvulling op onze intense voorbereiding op de 24 uur van Le Mans. ”

“Het is enorm belangrijk dat de twee coureurs die we naar Le Mans sturen, zoveel mogelijk races samen hebben gereden”, legt Alexander Stehlig, Head of Operations FIA WEC uit. De synergie tussen de coureurs op en naast het circuit is voor hen een sleutelfactor om zich optimaal voor te bereiden op de 24-uursrace van Le Mans. “Het instinctieve begrip tussen hen, het kennen van elkaars instellingsvoorkeuren en de soepele interactie met de ingenieurs spelen een cruciale rol”, zegt Stehlig. “Nu alle zes de coureurs meedoen aan de WEC-race in Portugal, kunnen we de processen nog beter afstemmen, zodat we met een buitengewoon goed geoefende ploeg naar Le Mans gaan.”

De tweede ronde van het World Endurance Championship in Portugal biedt de perfecte gelegenheid om te strijden met drie coureurs in elke auto. Met een raceduur van acht uur krijgen alle coureurs ruimschoots de tijd achter het stuur van de Porsche 911 RSR. Op 13 juni – de oorspronkelijke datum voor de 24 uur van Le Mans – wordt de FIA ​​WEC voor het eerst gereden op het circuit van 4.692 kilometer in de Algarve in Portugal. De 89e editie van de langeafstandsklassieker in Frankrijk wordt dit jaar op 21/22 augustus gehouden.

WEC-kalender 2021
26/27 april – Proloog in Spa-Francorchamps (België)
1 mei – 6 uur van Spa-Francorchamps (België)
13 juni – 8 uur van Portimão (Portugal)
18 juli – 6 Hours of Monza (Italië)
21/22 augustus – 24 uur van Le Mans (Frankrijk)
26 september – 6 Hours of Fuji (Japan)
20 november – 8 uur van Bahrein (Bahrein)

Opmerkingen van de coureurs over de line-up
Frédéric Makowiecki (Porsche 911 RSR # 91): “Het is geweldig dat ik voor het vierde jaar op rij de rijtaken in auto met nummer 91 op Le Mans kan delen met Gimmi en Richie. We zijn een zeer goed geolied trio en we hebben het altijd goed gedaan tijdens onze races. Helaas is het voor ons nog nooit voldoende geweest om onze klasse op Le Mans te winnen, maar dat zou dit jaar moeten veranderen. We gaan de WEC-race in Portugal aanpakken met als doel de interactie met onze nieuwe race-engineer John McGregor te verfijnen. Er is niet veel tijd om aan een aantal aspecten te werken tijdens de Le Mans-week, dus dat doen we in Portimão. Dat geeft ons een goede uitgangspositie. “

Michael Christensen (Porsche 911 RSR # 92): “Ik kijk erg uit naar ons gezamenlijke uitstapje in auto met nummer 92 tijdens de race in Portimão. Ik voel me ook bijzonder gelukkig dat ik dit jaar voor Porsche mag rijden op Le Mans. Het is elk jaar de grootste, zwaarste en belangrijkste race op de kalender en, als we succesvol zijn, de mooiste. Ik hoop dat we net zo goed presteren als in 2018. Een nieuwe klasseoverwinning zou een droom zijn die uitkomt. “