Prema beleefde lastige ronde 2 van het FIA World Endurance Championship

2022 FIA World Endurance Championship Spa

Prema ORLEN Team stond voor een moeilijke run in de 6 uur van Spa-Francorchamps, ronde 2 van het FIA World Endurance Championship. Ondanks verschillende problemen bezorgde de zevende plaats de Italiaanse ploeg een puntenfinish.

Het team had een heel positief eerste deel van het weekend en was vanaf de training competitief. Terwijl een kleine uitval tijdens een van de kwalificatieronden hem de kans kostte om te verbeteren, zette Louis Delétraz een uiterst competitieve eerste vliegende ronde neer om P4 op de grid te pakken.

2022 FIA World Endurance Championship Spa

De race begon met een uitstekende rijprestatie van Lorenzo Colombo. De 21-jarige Italiaan overleefde een levendige openingsronde en maakte twee inhaalacties in zijn eerste twee stints om P2 te pakken. Aan het einde van zijn run begon het steeds harder te regenen, wat leidde tot tal van neutralisaties met rode vlaggen, full-course-geel en safety-cars.

Helaas, direct nadat Robert Kubica in de cockpit van de #9 Prema ORLEN Team Oreca sprong, begon de wegligging van de auto te verslechteren en moest de Pool het maximale halen uit wat er nog over was. Rijdend in verraderlijke omstandigheden, wat ook leidde tot een lange rode vlag, liet hij absoluut niets op tafel liggen om zijn positie te verdedigen en leverde hij een enorme inspanning.

Louis Delétraz was de laatste coureur die het circuit betrad en deed dat op slicks in een poging een strategisch voordeel te behalen met de drogende baan. Helaas maakte hij met een ongelooflijk glad oppervlak contact met de barrières en moest hij de put in om de voorste carrosserie te vervangen.

De Zwitser kwam uiteindelijk over de finish P7 in de klas zonder gebrek aan verdere neutralisaties. Prema ORLEN Team kijkt nu uit naar zijn eerste Le Mans 24 Hours-ervaring, vertrouwend op de chemie die is opgedaan en de les die is geleerd tijdens de eerste twee WEC-uitjes van het jaar.

LORENZO COLOMBO
“Van mijn kant kan ik zeggen dat ik veel verbeterd ben door voor het eerst in het WEC te starten. Ik heb alles soepel en veilig gedaan. Ronde na ronde kreeg ik meer vertrouwen en ik reed beter dan de twee LMP2-auto’s Ik had vooraan, dus ik kon ze allebei doorgeven tot P2. Toen waren de omstandigheden echt uitdagend en we vielen terug. We moeten leren en verbeteren voor de volgende evenementen, omdat we veel tempo misten in vergelijking met de anderen. Op het droge hadden we een goede auto, maar we moeten beter zijn, want competitief zijn in alle omstandigheden is van het grootste belang in deze competities.”

LOUIS DELETRAZ
“Het was een moeilijke race in termen van snelheid in de regen en rijeigenschappen, maar het is een goede les als voorbereiding op Le Mans en we scoorden punten. Ik had een ongelukkig moment met aquaplaning en raakte de muur, maar we eindigden toch als zevende. Ik kan niet zeggen dat we blij zijn, maar in races als deze leer je het meest. Ik kijk ernaar uit om volgend weekend in de ELMS te racen, we leiden en we gaan voor de overwinning. Hopelijk kunnen we het doen allemaal weer en kom er weer bovenop!”

ROBERT KUBICA
“Geen gemakkelijke race, ik denk dat dat de beste samenvatting is. Er zijn niet echt veel positieve punten geweest. Het was te moeilijk en te ingewikkeld om echt te zijn, dus we moeten onderzoeken wat er mis is gegaan en of er problemen zijn. waren fasen van de race waarin we nooit grip hadden, zowel ik als Louis, en we hadden trillingen uit de aandrijflijn, dus mogelijk was er iets mis. Het was waarschijnlijk mijn moeilijke dag achter het stuur. Om de auto recht te houden met de regen , Ik had meer moeite dan de ijzige etappes van Monte Carlo op gladde banden te rijden!”