PREMA en Iron Lynx lanceren LMP2 programma voor seizoen 2022

2021 WEC Iron Lynx

PREMA Powerteam is verheugd aan te kondigen dat het, in samenwerking met Iron Lynx, zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2022, waarmee het zijn eerste poging tot uithoudingsraces in de LMP2-categorie markeert.

Het nieuws volgt op de aankondiging vorige maand dat de Italiaanse teams hun krachten hebben gebundeld om een ​​van de grootste internationale groepen in de autosport te worden, waarbij PREMA’s wereldberoemde expertise in Formuleracen wordt gecombineerd met Iron Lynx’ endurance-ervaring.

Gloednieuwe Oreca 07-machines zullen binnenkort richting het PREMA Powerteam-hoofdkwartier gaan voor de vroege voorbereidingen voor het volgende seizoen.

PREMA Team Principal, Rene Rosin, merkte op: “Dit is een ongelooflijk opwindende ontwikkeling voor ons team en zal ons naar een zeer motiverende nieuwe dimensie leiden. We kijken ernaar uit om

samen te werken met het Iron Lynx-team om beste praktijken en kennis te delen, waarvan we hopen dat dit slechts het begin zal zijn van een succesvolle toekomst in endurance-races.”

Andrea Piccini, teambaas van Iron Lynx: “Iron Lynx heeft dit seizoen belangrijke resultaten behaald in GT-uithoudingsraces en PREMA wordt algemeen erkend als een van de beste teams in racen met één stoel. De expertise van beide teams zal de perfecte mix creëren om op het hoogste niveau te strijden.”