Racing Team Nederland oppermachting in openingsrace FIA WEC Spa-Francorchamps

2021FIA WEC RACING TEAM NEDERLAND

Racing Team Nederland heeft de openingsrace van het 2021 FIA World Endurance Championship gewonnen. Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Job van Uitert zegevierden in de LMP2 Pro-Am klasse van de 6 Hours of Spa-Francorchamps in België.

Het Nederlandse drietal vertrok in Spa vanaf pole position en domineerde de zes uur durende race in het LMP2 Pro-Am klassement, waarin onder andere ook de voormalige Formule 1-coureurs Juan Pablo Montoya en Jan Magnussen uitkomen. De overwinning kreeg extra glans, omdat het Nederlandse team op woensdag voor de race ter plekke een compleet nieuwe auto moest bouwen. Op dinsdag – tijdens de laatste testdag voorafgaand aan de start van het wereldkampioenschap – was Job namelijk op hoge snelheid door een langzamere Ferrari van de baan getikt, met een grote crash als gevolg.

29 RACING TEAM NEDERLAND Oreca 07 – Gibson Frits Van Eerd (NLD) Giedo Van Der Garde (NLD) Job Van Uitert (NLD) WEC SPA 29/04 – 01/05 2021 PHOTO CLEMENT MARIN

Met de pole position en de overwinning in Spa gaat Racing Team Nederland voorlopig aan de leiding in de WK-stand van de LMP2 Pro-Am klasse. Het 2021 FIA World Endurance Championship telt dit jaar in totaal zes races in Europa, Japan en Bahrein, inclusief de 24 uur van Le Mans. De tweede race is de 8 Hours of Portimão die op 13 juni in Portugal wordt verreden.

Frits van Eerd: “Dit voelt heel goed. Vooraf hebben we de ambitie uitgesproken dat dit jaar de wereldtitel ons doel is, dus dan is dit resultaat de perfecte start. Ik had ook persoonlijk een goede race; de snelheid was goed en ik heb geen fouten gemaakt. Zeker na de crash tijdens de laatste testdag, geeft deze overwinning extra veel voldoening. Maar het jaar is nog lang, dus we genieten nu even van deze mooie overwinning, maar de focus ligt alweer op de volgende race.”

Giedo van der Garde: “Mooi om het seizoen zo te beginnen. Je moet in dit WK echt constant om elke meter vechten, want het is enorm competitief. Om dan de pole en de winst te pakken, is natuurlijk super. Frits en Job reden ook sterk, dus ik denk dat we allemaal tevreden mogen zijn met dit begin.”

Job van Uitert: “Het was zeker niet makkelijk, want de competitie is sterk, dus we mogen blij zijn met dit mooie resultaat. Als je bovendien kijkt hoe we dinsdag na de crash ervoor stonden, dan is dit vanzelfsprekend voor ons een geweldige start van het WK.”