Robin Frijns in actie tijdens Intercontinental GT Challenge 2021 op Indianapolis

2021 Audi R8 LMS Indianapolis 8 Hour Intercontinental GT Challenge

Audi Sport-klantenraces zijn klaar voor de volgende race van de Intercontinental GT Challenge 2021. Dit jaar vindt de Noord-Amerikaanse ronde op de legendarische Indianapolis Motor Speedway plaats van 15 tot 17 oktober.

In totaal zullen vier Audi R8 LMS-auto’s het merk met de vier ringen vertegenwoordigen in de Indianapolis 8 Hour. Twee raceauto’s worden ingezet door Audi Sport Team WRT en een andere door Audi Sport Team Saintéloc. Een extra R8 LMS van Saintéloc Racing rondt het Audi-gamma af. Tijdens de race in de Amerikaanse staat Indiana zullen de drie GT3-sportwagens van de Audi Sport Teams een speciale ‘Stars and Stripes’-kleurstelling sieren.
“Met onze klantenteams WRT en Saintéloc Racing hebben we een sterk pakket voor de Indianapolis 8 Hour van dit jaar. Ze zijn klaar om alles te geven om een ​​goed resultaat neer te zetten”, zegt Chris Reinke, Head of Audi Sport customer racing. “De teams zullen strijden met een speciale kleurstelling op de auto’s met een ‘sterren en strepen’-ontwerp als eerbetoon aan de VS.”

Robin Frijns

Bij de seizoensopener van de Intercontinental GT Challenge 2021, de 24 uur van Spa, eindigde Audi Sport Team WRT als tweede met Kelvin van der Linde, Dries Vanthoor en Charles Weerts. Sindsdien leidt Audi het klassement van de fabrikant met een voorsprong van 15 punten. In Amerika hebben de teams en coureurs de kans om de voorsprong van hun merk verder uit te breiden tijdens de tweede van drie rondes in de enige wereldwijde GT3-raceserie. Vanthoor en Weerts, die onlangs de algemene kampioenen van de GT World Challenge Europe werden, gaan opnieuw de strijd aan met Audi Sport Team WRT in Indianapolis. Ze zullen de cockpit delen met Christopher Mies. De zusterauto wordt bestuurd door Mattia Drudi, Robin Frijns en Nico Müller. Team WRT is geen onbekende in de race in Indianapolis. Het team eindigde vorig jaar als vierde in de ronde van de Intercontinental GT Challenge op de locatie.

Het Franse Saintéloc-team zal in 2021 voor het eerst deelnemen aan de Noord-Amerikaanse ronde van de Intercontinental GT Challenge. Christopher Haase en Markus Winkelhock delen de auto samen met Patric Niederhauser voor Audi Sport Team Saintéloc. Het trio reed naar de zesde plaats in de Spa 24 Hours 2021. De tweede raceauto van het team is een privateer en de coureurs worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

De 2021-editie van de Indianapolis 8 Hour wordt het tweede Noord-Amerikaanse bezoek van de Intercontinental GT Challenge aan de legendarische “Brickyard”. De Indianapolis Motor Speedway is een van de beroemdste motorsportfaciliteiten ter wereld. De baan werd geopend in 1909 en is vooral bekend om de ovale races, waaronder de jaarlijkse Indianapolis 500.

De Audi Sport Teams op de Indianapolis 8 Hour

Audi Sport Team Saintéloc

Christopher Haase/Patric Niederhauser/Markus Winkelhock (D/CH/D) #25

Audi Sport Team WRT

Christopher Mies/Dries Vanthoor/Charles Weerts (D/B/B) #32

Mattia Drudi/Robin Frijns/Nico Müller (I/NL/CH) #37