SRO Motorsports Group komt met voorlopige kalenders voor Seizoen 2022

2021 SRO calendar 2022

Nu de 2021-campagne aan beide kanten van de Atlantische Oceaan zijn einde nadert, zijn de kalenders definitief gemaakt voor Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS, de GT4 European Series en het kwartet van kampioenschappen die onder de vlag van SRO America lopen.

Consistentie voor Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS

Een sterk streven naar continuïteit is de kern gebleven van de plannen voor 2022 van elke categorie. Dit is zeker het geval voor Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS, met negen van de 10 evenementen die dit seizoen op het schema staan, blijven volgend seizoen van kracht.

Zoals altijd zullen de officiële testdagen op Circuit Paul Ricard op 8/9 maart de start van de nieuwe campagne betekenen, terwijl de competitieve actie begint met een drie uur durende Endurance Cup-race in het historische Monza. Het Italiaanse circuit, dat stevig is gevestigd als het openingsevenement van het seizoen, zal op 8-10 april gastheer zijn voor Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS.

Na een succesvolle comeback vorige maand keert Brands Hatch terug naar zijn gebruikelijke plaats op de kalender (30 april/1 mei), waardoor de nieuwe Sprint Cup-campagne wordt gelanceerd op een bijzonder populaire locatie. Het kampioenschap in korte formaten gaat twee weken later verder op Magny-Cours (13-15 mei), waar een weekend vol actie zal plaatsvinden, waaronder ook het Franse FFSA GT Championship. Endurance racen keert terug naar het middelpunt wanneer Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS naar Circuit Paul Ricard reist, waar op 3-5 juni zijn populaire 1000km-wedstrijd wordt gehouden.

Zandvoort is gastheer van de derde ronde van de Sprint Cup op 17-19 juni, waarna teams rechtstreeks naar de Belgische Ardennen zullen reizen om de officiële testdagen voor de TotalEnergies 24 Hours of Spa 2022 (21-22 juni) te ondernemen. Iets meer dan een week later verschuift de actie naar de Adriatische kust, aangezien Misano in het weekend van 1-3 juli voor het achtste achtereenvolgende jaar de Sprint Cup organiseert.

De deelnemers krijgen dan een laatste kans om zich voor te bereiden op het hoogtepunt van het seizoen: de TotalEnergies 24 Hours of Spa. Voor zijn 74ste editie zal de Belgische endurance-klassieker opnieuw plaatsvinden tijdens de laatste week van juli, met de competitieve actie van 28-31 juli.

Na een zomervakantie van vijf weken wordt de Endurance Cup op 2-4 september hervat in Hockenheim. Dit is de enige nieuwe toevoeging aan de kalender van 2022 en zal de eerste keer zijn dat het kampioenschap het 4,6 km lange circuit in Baden-Württemberg aandoet.

Twee weken later wordt de Sprint Cup afgesloten in Valencia (16-18 september), dat na zijn eerste optreden dit jaar nog steeds deel uitmaakt van het Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS-schema. Spanje is ook de bestemming voor het laatste uitje van 2022, aangezien Circuit de Barcelona-Catalunya zijn status als Endurance Cup-finale op 30 september-2 oktober behoudt.

GT4 European Series gaat verder met schema van zes evenementen voor 2022

Na een campagne die bij elk evenement aanzienlijke roosters heeft opgeleverd, zal de GT4 European Series voor 2022 slechts kleine veranderingen doorvoeren. Het seizoen zal opnieuw worden gespeeld over zes evenementen naast Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS, elk bestaande uit twee 60- minuten races. Vier locaties blijven vanaf 2021 op hun plaats, terwijl vijf van de zes op eerdere kalenders stonden.

Het kampioenschap begint op 8 en 10 april in Monza en keert terug op een circuit dat de afgelopen jaren verschillende spannende GT4-ontmoetingen heeft opgeleverd. Circuit Paul Ricard blijft ook op zijn plaats (3-5 juni) en biedt een thuisevenement voor verschillende Franse squadrons die strijden om het kampioenschap.

Voor zijn derde ronde keert de GT4 European Series terug naar Misano (1-3 juli), een circuit dat het eerder in 2020 bezocht. Daarna neemt het kampioenschap opnieuw zijn plaats in op het ondersteuningspakket voor de TotalEnergies 24 Hours of Spa (28 -31 juli), als onderdeel van een vol programma tijdens het merkevenement van het seizoen.

De campagne van 2022 wordt, net als dit jaar, afgesloten met reizen naar Duitsland en Spanje. Hockenheim vertegenwoordigt een nieuwe toevoeging (2-4 september), terwijl Circuit de Barcelona-Catalunya (30 september-2 oktober) na zijn eerste optreden dit jaar doorgaat als de GT4 European Series-finale.

SRO America-serie gaat de meest iconische race-locaties van het land bezoeken

Het schema voor 2022 is ook definitief voor het kwartet van series die strijden onder de vlag van SRO America en een pakket met een hoog octaangehalte vormen dat enkele van de meest iconische wegcursussen in Noord-Amerika omvat.

In 2022 zal Fanatec GT World Challenge America Powered by AWS zijn vierde volledige seizoen rijden als onderdeel van SRO Motorsports Group. Pirelli GT4 America heeft, net als zijn Europese tegenhanger, aanzienlijke grids met een grote verscheidenheid aan machines aangetrokken. De multi-klasse TC America Series Powered by Skip Barber Racing School blijft floreren, terwijl GT America Powered by AWS een uitstekend eerste seizoen achter de rug heeft voor GT2-, GT3- en GT4-machines.

Sonoma Raceway behoudt zijn positie als seizoensopener, met het evenement in 2022 dat later zal plaatsvinden dan de editie van dit jaar op 15-17 april. De tweede ronde van de campagne is gepland voor 20-22 mei, de locatie wordt op een later tijdstip bevestigd. Vervolgens vertegenwoordigt Virginia International Raceway een stevig gevestigde locatie en organiseert het zijn jaarlijkse wedstrijd op 10-12 juni.

Watkins Glen is een andere bekende en populaire bestemming en zal zijn raceweekend houden van 22-24 juli. Het enige verschil tussen de series is op 5-7 augustus, wanneer GT America Powered by AWS solo gaat om zich bij IndyCar aan te sluiten in de straten van Nashville, als onderdeel van de Music City Grand Prix.

Alle vier de categorieën komen samen op Road America van 19-21 augustus, terwijl Sebring International Raceway de show van 23-25 ​​september naar Florida brengt. Het seizoen wordt in stijl afgesloten op de meest iconische racelocatie in Noord-Amerika, wanneer de Indianapolis Motor Speedway op 7 en 9 oktober gastheer is. Net als in Europa is er veel continuïteit op de Amerikaanse dienstregeling.

Nu de eerste set kalenders is onthuld, begint het seizoen 2022 vorm te krijgen. Schema’s voor de volledige aanvulling van SRO-series over de hele wereld worden volgende maand onthuld op Circuit de Barcelona-Catalunya, waar Stéphane Ratel zijn jaarlijkse persconferentie zal geven tijdens de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS-finale.