TotalEnergies 24 Hours of Spa-voorbereidingen gaan cruciale fase in op officiële testdagen

TotalEnergies 24 Hours of Spa

De voorbereidingen voor de TotalEnergies 24 Hours of Spa 2021 zullen deze week een versnelling hoger schakelen wanneer 61 auto’s twee dagen officieel testen op de legendarische Belgische locatie (22-23 juni).

De jaarlijkse test vormt het begin van een cruciale fase van voorbereiding op het twee-rond-de-klok-evenement en biedt teams een welkome gelegenheid om hun uitrusting te finetunen op het 7 km lange circuit van Spa-Francorchamps. Veel van de deelnemers aan de testdag zijn rechtstreeks vanuit Nederland naar de Belgische Ardennen gereisd nadat Zandvoort afgelopen weekend (18-20 juni) het vierde Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS-evenement van het seizoen had georganiseerd.

De TotalEnergies 24 Hours of Spa 2021 zal opnieuw de beste GT-teams en coureurs ter wereld samenbrengen om te strijden om glorie. Hoewel het niet de volledige deelnemerslijst voor de race vertegenwoordigt, geven de teams die voor de test zijn gepland, een idee van hoe het veld eruit zou kunnen zien wanneer de actie op de middag van 31 juli begint.

De Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS Endurance Cup van dit seizoen zal worden vergezeld door een aantal eenmalige deelnemers. Verschillende extra squadrons zullen Porsche-machines inzetten, waaronder nieuwkomer EBM Giga Racing en terugkerende KCMG, terwijl VS Racing (Lamborghini) en Car Collection (Audi) ook op de baan zullen zijn.

Anderen zullen hun reguliere inspanningen uitbreiden met extra auto’s van Saintéloc Racing en Team WRT (Audi), Walkenhorst Motorsport (BMW), AKKA ASP (Mercedes-AMG) en Garage 59 (Aston Martin). Er is ook veel belangstelling voor de aanwezigheid van de nieuwe BMW M4 GT3, die zal deelnemen aan de test als onderdeel van de lopende voorbereidingen voor een 2022-programma dat de TotalEnergies 24 Hours of Spa zal omvatten.

De officiële testdagen zullen 16 uur lopen, beginnend op dinsdag om 09:00 CET met een ochtendsessie van drie uur. De baanactiviteit wordt hervat om 13:00 uur en gaat ononderbroken door tot 18:00 uur, terwijl het schema van woensdag hetzelfde formaat herhaalt. Vanwege de aanhoudende COVID-19 gezondheidsvoorschriften zal het evenement achter gesloten deuren plaatsvinden.

De test komt iets meer dan vijf weken voor de TotalEnergies 24 Hours of Spa van dit jaar, de hoofdrace van zowel de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS als de Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli. De 2021-editie volgt twee decennia na de succesvolle overstap naar GT-regels in 2001 en markeert 10 jaar geleden dat GT3 in 2011 de koningsklasse werd.

Het tijdschema en de officiële poster voor de TotalEnergies 24 Hours of Spa van dit jaar zullen in de komende weken worden vrijgegeven, terwijl de volledige deelnemerslijst begin juli wordt onthuld. Bovendien blijft SRO Motorsports Group nauw samenwerken met de lokale autoriteiten en Circuit Spa-Francorchamps om fans terug naar het evenement te brengen. Een nadere aankondiging zal spoedig worden gedaan.

Te volgen via Live Timing

Provisional TotalEnergies 24 Hours of Spa Test days Entry list: Click here