Winst in 24H Spa-Francorchamps is doel voor KC Motorgroup

Spa-Francorchamps 2022 TotalEnergies 24 Hours of Spa KC Motorgroup Ltd. (KCMG)

KC Motorgroup Ltd. (KCMG) zal het legendarische circuit van Spa-Francorchamps betreden tijdens de TotalEnergies 24 Hours of Spa 2022 dit weekend. Daarmee neemt het team voor het vierde achtereenvolgende jaar deel aan de beroemde Belgische enduro.

74e TotalEnergies 24 Hours of Spa ziet 66 verschillende autos op de grid in Spa.

Na het behalen van hun beste resultaat ooit van de vijfde plaats in 2021, keert het team voor de derde achtereenvolgende keer terug als een door Porsche ondersteunde inzending, met de winnaars van 2020 Laurens Vanthoor en Nick Tandy die zich naast Dennis Olsen voegen aan het stuur van de #47 Porsche 911 GT3 R .

Spa-Francorchamps 2022 TotalEnergies 24 Hours of Spa KC Motorgroup Ltd. (KCMG)

Vanthoor en Olsen eindigden op het podium tijdens KCMG’s debuut op de Rolex 24 op Daytona in januari, terwijl de Noor ook naast Tandy reed tijdens de 24 uur van de Nürburgring in mei. Het in Hong Kong gevestigde team zal een nieuwe blauwe, zwarte en witte kleurstelling dragen voor het evenement.

Het Circuit de Spa-Francorchamps staat bekend als een van de meest formidabele circuits ter wereld. Met snelle bochten zoals Eau Rouge, Pouhon en Blanchimont, maakt de 7,04 kilometer lange tocht door het Ardense Woud de 24 Hours of Spa tot een van de zwaarste evenementen op de endurance-racekalender. De voortdurende dreiging van steeds veranderende weersomstandigheden zal ervoor zorgen dat coureurs en teams scherp blijven, met plotselinge regenbuien altijd een mogelijkheid.

De ploeg genoot vorige maand van twee sterke dagen tijdens de officiële test, waarbij ze op de eerste dag de derde tijd werden en op de tweede de beste tijdregistratie, waarbij ze meer dan 100 ronden aflegden.

Spa-Francorchamps 2022 TotalEnergies 24 Hours of Spa KC Motorgroup Ltd. (KCMG)

LAURENS VANTHOOR
“De 24 uur van Spa is altijd een belangrijk evenement voor mij, omdat het mijn enige thuisrace het hele jaar is. Het is ook een van de vier grote 24-uurs enduro’s op de kalender, en de laatste dit seizoen. We zijn dit jaar als team heel dicht bij succes geweest en ik denk dat het tijd is om een ​​stap hoger te gaan en de overwinning in Spa te behalen. Het zou een kleine verlossing zijn voor Daytona nadat we daar in januari net de overwinning hebben misgelopen, dus we zullen ons best doen. De test verliep erg soepel en we hebben alle ingrediënten voor een groot resultaat. Het wordt een lange week en een uitdagende race, maar we zullen ons best doen en mikken op het podium.”

NICK TANDY
“Spa is een klassieke test van mens en machine, 24 uur lang. Ik heb het geluk gehad om bij de vorige drie edities van dit evenement in de top vijf te eindigen, en het doel dit jaar is om onze vijfde plaats met KCMG in 2021 te verbeteren en voor de overwinning te gaan. Het weekend is een van de zwaarste op de kalender omdat het circuit zo veeleisend is en er zijn zoveel auto’s, meestal met hetzelfde tempo. Combineer het beroemde weer dat in België kan komen en gaan en het maakt deze week een van de meest uitdagende van allemaal.”

Spa-Francorchamps 2022 TotalEnergies 24 Hours of Spa KC Motorgroup Ltd. (KCMG)

DENNIS OLSEN
“We hadden vorige maand een geweldige officiële test en alles verliep soepel gedurende de twee dagen. Spa is een speciale race waar alles kan gebeuren qua weer, maar we hebben een geweldig team achter ons om op de juiste momenten de juiste beslissingen te nemen. Ik ben erg blij dat ik de auto mag delen met Nick en Laurens, twee zeer ervaren en snelle coureurs, dus ik kan niet wachten om te beginnen!”

MATT HOWSON TEAM MANAGER
“De 24 Hours of Spa lijkt veel eenvoudiger dan ons vorige evenement op de 24 Hours of Nürburgring, maar in werkelijkheid is het net zo moeilijk. Omdat het een GT3-race is, zijn er veel meer concurrenten en is de actie op het circuit altijd een stuk dichterbij, maar na onze beste vijfde plaats in 2021, zijn we dit weekend volledig gefocust op de bovenste trede. De test in juni was succesvol en we hebben opnieuw een van de beste coureurs op de grid. Met het potentieel dat we dit seizoen als team samen hebben laten zien, gaan we op zoek naar een uitdaging voor de regelrechte overwinning. We werken heel hard om aan het scherpe uiteinde van de grid te staan ​​en om eindelijk de belofte waar te maken die we in 2022 hebben getoond. ”

PAUL IP KCMG OPRICHTER
“Ik ben erg opgewonden om te zien hoe KCMG terugkeert naar Spa-Francorchamps voor de 24-uursrace. Het is de vierde keer dat we deelnemen aan het evenement en de derde keer met steun van Porsche, dus ik kijk ernaar uit om te zien wat we dit weekend kunnen bereiken. Met elk jaar zijn we beter geworden en na onze beste finish van de vijfde plaats in 2021, heb ik er alle vertrouwen in dat we deze keer voor de overwinning kunnen gaan. We hebben een zeer sterke line-up met Laurens, Nick en Dennis, drie coureurs die we heel goed kennen en die al in 2022 met ons hebben geconcurreerd. De monteurs en ingenieurs hebben onvermoeibaar gewerkt om in de best mogelijke vorm te zijn voor de aankomend weekend, en dit werd weerspiegeld in onze sterke prestaties tijdens de officiële test. We zijn klaar om alles te geven en mikken op de bovenste trede van het podium.”

Timetable (CEST):
 
Thursday 28th July
Free Practice 1 – 10:50
Pre-Qualifying – 16:15
Qualifying – 20:40
Night Practice – 22:20
 
Friday 29th July
Warm-Up – 18:20
Superpole – 19:00
 
Saturday 30th July
Race – 16:45