Zilveren coureursopstellingen komen nu in aanmerking voor de 24H SERIES

2021 24H SERIES Hankkok 12h Mugello

Met onmiddellijke ingang worden volledige SEMI-PRO coureursopstellingen geaccepteerd voor officiële 24H SERIES powered by Hankook-evenementen, te beginnen met de Hankook 12H MUGELLO.

Tot nu toe moesten teams met PRO- en SEMI-PRO-coureurs (of die op Silver-niveau in FIA-taal) ook minstens één AM- of Bronze-coureur in hun opstelling opnemen, of twee als ze streden om GT3. -AM of 991-AM klasse onderscheidingen. Vanaf de Hankook 12H MUGELLO op 26-27 maart kunnen teams nu een volledige line-up van SEMI-PRO-coureurs registreren, een beweging die naar verwachting jonge opkomende racers zal aanmoedigen om meer uithoudingsrace-ervaring op te doen met CREVENTIC.

Jonge coureurs onder de 30 worden traditioneel door de FIA ​​bekroond met een Silver-niveaucategorie, en ironisch genoeg, om ervoor te zorgen dat teams zich houden aan de Balance of Performance-voorschriften, konden dezelfde SEMI-PRO-coureurs vaak over het hoofd worden gezien wanneer teams hun opstelling definitief maakten. Bijgevolg is naast deze nieuwe uitspraak ook de BoP-regelgeving aangepast om een ​​gelijk speelveld te behouden op elk 24H SERIES-evenement.

In de GT3-categorie zullen teams die strijden met een volledige SEMI-PRO-coureursopstelling racen in GT3-PRO, terwijl 991 teams met volledige SEMI-PRO-inzendingen een BoP van professionele kwaliteit krijgen in een poging om de concurrentie krap te houden. In alle andere klassen moeten SEMI-PRO-line-ups 30 kg extra gewicht dragen en verliezen ze 5 liter van hun vooraf goedgekeurde tankvergoeding vanaf Mugello.

Ole Dörlemann, CREVENTIC sportcoördinator: “De beslissing om alle SEMI-PRO coureurs toe te staan ​​om deel te nemen aan de 24H SERIES is een beslissing die CREVENTIC al een tijdje overweegt, en op basis van feedback van onze concurrenten en supporters, is er een die we zelfverzekerd zal snel vruchten afwerpen. We zijn van mening dat deze wijziging van de regelgeving veel van onze teams de kans geeft om jonge coureurs een ligplaats te geven op een of meer van onze uithoudingsevenementen, waardoor deuren worden geopend voor de volgende generatie racers in het proces. In de geest van de Knaf Nationale Autosport Federatie, met wie we een zeer sterke werkrelatie hebben, geloven we dat deze verordening echt ‘talent op de eerste plaats zet’. ”

De Hankook 12H MUGELLO start de Europese etappe van de 24H SERIES van dit jaar op 26 en 27 maart op het Autodromo Internazionale del Mugello. Meer informatie over de prestatiebalans, de opstelling van de coureurs en de evenementregistratie is te vinden op 24hseries.com of rechtstreeks bij CREVENTIC via info@creventic.com en +31485471166.