Alex Albon sluit Braziliaanse virtuele GP af met P3

F1 2021 Esports RedBull Racing / Alex Albon

Alex Albon claimde een welverdiende derde plaats in de laatste ronde van de 2021 F1 Esports Virtual Grand Prix Series. Zijn teamgenoot, en de ene helft van de Red Bull Drfitbrothers, Johannes ‘Joe’ Hountondji eindigde als 16e in zijn eerste F1 Esports-race.

Dankzij het resultaat eindigde Red Bull Racing als vierde in het eindklassement, wat betekende dat het team $ 9.000 won voor het door hen gekozen goede doel – Wings For Life.

Alex begon de race als vijfde en Joe als 17e. De startposities werden bepaald door de resultaten van de pro-coureur Sprint Race met Marcel Kiefer en Frede Rasmussen in de rij voor het team. Frede startte als 12e maar werd geraakt door een rivaliserende coureur, waardoor zijn race in de pits eindigde en Joe wat werk moest doen vanaf de achterkant van de grid.

Alex had een sterke strategie, vocht hard met Ferrari-coureur Dino Beganovic en kwam als derde over de streep. Joe werd bij de start verstrikt in een botsing, maar kon zwaar contact vermijden en vervolgde zijn eerste virtuele Grand Prix om als 16de over de finish te komen.

Alex, Red Bull Racing Test and Reserve Driver en Wings For Life-ambassadeur zei: “De race was vandaag weer erg leuk en het is jammer dat ik de derde plaats in het kampioenschap heb gemist, maar ik ben blij dat we wat geld hebben ingezameld voor Wings For. Leven. Marcel en ik besloten om ons in dinerpakken te kleden voor Valentijnsdag, waardoor het tegen het einde van de race behoorlijk heet en bezweet werd! We begonnen als vijfde op de grid, maar er was een grote crash bij de start en ik werd uiteindelijk opgehouden door de auto voor hem omdat hij niet werd gecharmeerd zoals de anderen. Het was een beetje een herstelschijf en ik had een aantal goede gevechten om op de derde plaats te komen. Joe deed het ook geweldig en hij had voor het weekend niet veel tijd om te oefenen. Het was gaaf om met hem te racen en hopelijk kan hij me ooit leren driften. Het is allemaal voor een goed doel en ik heb met veel plezier deelgenomen aan de serie. “

Red Bull Driftbrother Joe Hountondji voegde toe: “Dit was een nieuwe uitdaging voor mij, aangezien ik normaal gesproken niet in een rechte lijn rij met auto’s! Ik drift meestal de bochten om, dus de stap naar de Formule 1, zelfs op de sim, was gek. Het leren van de stuurwielknoppen en -functies was ook totaal nieuw en ik moet Marcel een grote schreeuw geven, die me heeft geholpen met alles aan de slag te gaan en de beginnersfouten te vermijden die me enige consistentie gaven. Ik heb echt genoten van de race en over het algemeen was het een geweldige ervaring om een ​​compleet nieuwe discipline te leren en ik ben verslaafd, dus ik kom terug. Ik denk dat ik binnenkort ook Alex en Marcel zal uitdagen om te driften. Ik ben ook blij dat ik vandaag kon helpen geld in te zamelen voor Wings For Life terwijl ik zoiets leuks deed. “