Gewijzigd formaat nieuw platform en meer prijzengeld voor Porsche Carrera Cup Deutschland

2021 Porsche Esports Carrera Cup Deutschland

De Porsche Carrera Cup Deutschland biedt wederom een ​​aantrekkelijk esports-programma. Voor het derde opeenvolgende jaar organiseert de nationale merkcup de digitale Porsche Esports Carrera Cup Deutschland. Sim-racers kunnen uitkijken naar veel nieuwe functies. Naast een aangepaste raceprocedure met evenementen die worden gehouden op gerespecteerde internationale circuits en een verhoogd prijzengeld van in totaal 25.000 euro, zal de virtuele serie voor het eerst ook overschakelen naar het iRacing-simulatieplatform.

Bij alle evenementen worden identieke Porsche 911 GT3 Cup-voertuigen ingezet. Het seizoen gaat op 6 juni van start op de digitale versie van het Circuit de Spa-Francorchamps in België.

“De Porsche Carrera Cup Deutschland staat voor autosport van topklasse op zowel virtuele als echte circuits. Onze betrokkenheid bij esports is enorm succesvol geweest sinds het digitale debuutseizoen 2019. De verschillende nieuwigheden dragen bij aan de aantrekkingskracht van ons online kampioenschap. Ik kijk uit naar een spannend seizoen”, zegt Hurui Issak, projectmanager van de Porsche Carrera Cup Deutschland. Acht evenementen vormen de kalender voor 2021. Naast de seizoensopening op het Circuit de Spa-Francorchamps, krijgen sim-racers de kans om het tegen elkaar op te nemen op de twee traditionele Italiaanse racecircuits in Imola en Monza, evenals op het Silverstone Circuit (Groot-Brittannië). en het Suzuka Circuit (Japan). Met de Nürburgring en de Hockenheimring staan ​​ook twee Duitse racebanen op het programma. De locatie van de finale op 17 oktober wordt 48 uur voor het evenement bekend gemaakt.

De nieuwe wedstrijdprocedure garandeert nog meer spanning gedurende het hele seizoen: de startplekken voor de races worden voorafgaand aan elk evenement toegewezen. Deelnemers draaien hun vliegende rondjes in een zesdaagse kwalificatiefase. Van alle deelnemers kunnen 32 simracers zich kwalificeren voor het volgende raceweekend op basis van hun beste rondetijd. In de twee races kunnen punten worden verdiend voor het algemeen klassement. De top 32 in het kampioenschap komt in aanmerking voor deelname aan het laatste evenement. Daar bepalen twee races van 30 minuten wie wordt gekroond tot nieuwe kampioen van de Porsche Esports Carrera Cup Deutschland.

Alle evenementen van dit seizoen worden live uitgezonden op het officiële Twitch-account van Porsche en op het YouTube-kanaal van de Porsche Carrera Cup Deutschland. Meer informatie over de esports-serie van de nationale merkbeker is te vinden op www.peccd.racespot.live.

Porsche Esports Carrera Cup Deutschland racekalender 2021
06.06.2021, Circuit de Spa-Francorchamps, Races 1+2
27.06.2021, Imola, Races 3 + 4
04.07.2021, Autodromo Nazionale Monza, Races 5 + 6
01.08.2021, Nürburgring, Races 7 + 8
29.08.2021, Silverstone, Races 9 + 10
12.09.2021, Hockenheimring, races 11 + 12
19.09.2021, Suzuka Circuit, races 13 + 14
17.10.2021, Finale (locatie bekendgemaakt 48 uur voorafgaand aan het evenement)