Krachtmeting op Monza: finale van het wereldwijde Esports-kampioenschap

2021 Porsche TAG Heuer Esports Supercup

Het aftellen is begonnen: de laatste ronde van het Porsche TAG Heuer Esports Supercup (PESC) -seizoen begint aanstaande zaterdag op de digitale versie van het Grand Prix-circuit in Monza. Voor Joshua Rogers zou de tiende en laatste ronde van het seizoen kunnen uitgroeien tot een overwinningsmars.

Rijdend voor het Virtual Racing School-team heeft de Australiër uitstekende kansen om de officiële kampioenskroon mee naar huis te nemen in zijn virtuele Porsche 911 GT3 Cup na de sprint- en hoofdrace. Voor de 21-jarige zou dit zijn tweede titel zijn in het wereldwijde Esports-kampioenschap op het iRacing-simulatieplatform na 2019. Desalniettemin is spanning gegarandeerd op het 5.793 kilometer lange, traditionele circuit: met een totaal van 85 punten hoger voor het oprapen maken vijf coureurs kans op de vice-kampioenschapsonderscheiding.

Porsche 911 GT3 Cup, Joshua Rogers (AUS), #92, Sebastian Job (GB), #1, Porsche TAG Heuer Esports Supercup, 2021

Naast Rogers ‘Amerikaanse teamgenoot Mitchell deJong (407 punten) en de titelverdediger Sebastian Job van de Red Bull Racing Esports-ploeg (Groot-Brittannië, 395 punten), zijn de titelaanvragers onder meer de Britse sim-racer Kevin Ellis Jr. (Rahal Letterman Lanigan Esports, 349 punten), Dayne Warren uit Australië (LEGO Technic Esports Team, 346 punten) en een andere Virtual Racing School-coureur, Charlie Collins (Groot-Brittannië, 342 punten).

De strijd om een ​​gegarandeerde plek in de PESC 2022 voegt nog meer spanning toe aan de laatste ronde op Monza. Een top-20 resultaat in het algemeen klassement geeft deelnemers automatisch recht op een plek op de grid volgend seizoen. De resterende startposities worden toegewezen in kwalificatieraces.

In Monza nemen de PESC-simracers het tegen elkaar op in een sprintrace over zeven ronden die op zaterdag om 21:17 uur (CEST) begint, gevolgd door het hoofdtoernooi over twee keer de afstand vanaf 21:45 uur. Fans kunnen de iRacing-actie live bekijken op de kanalen van Porsche YouTube (https://youtu.be/fTICXmuRmfk) en Twitch (www.twitch.tv/porsche).

Vooraf zullen makers van inhoud uit de wereld van Esports opnieuw hun vaardigheden laten zien in een gordijnverhoger. Ze vechten voor de overwinning met de virtuele Porsche 911 GT3 Cup-wagens. De livestream begint om 19:35 uur met de All-Star-kwalificatiesessie. De twee influencer races krijgen respectievelijk om 19:45 en 20:12 uur groen licht.

Porsche 911 GT3 Cup, Mack Bakkum (NL), #16, Porsche TAG Heuer Esports Supercup, 2021

Meer informatie over de Porsche TAG Heuer Esports Supercup is te vinden op de Porsche Newsroom, de Porsche Motorsport Hub en het Twitter-account @PorscheRaces.

Porsche Champions ’Show in het Porsche Experience Center Hockenheimring
Porsche begeleidt de grote finale van de virtuele one-make cup met een speciale Champions ‘Show in het Porsche Experience Center op de Hockenheimring: van daaruit zal de spraakmakende Esports-commentator Matthew Trivett – beter bekend als Sadokist – live verslag uitbrengen van de race. actie. Bij de twee All Star-races in de aanloop naar de Porsche TAG Heuer Esports Supercup zal contentmaker Dan Suzuki (Dan_Sosoulski) zijn virtuele Porsche 911 GT3 Cup vanuit Hockenheim racen. Hetzelfde geldt voor Ayhancan Güven (Coanda Simsport). Naast zijn campagne in de echte Porsche Mobil 1 Supercup, heeft de Porsche Junior zich gekwalificeerd voor de Porsche TAG Heuer Esports Supercup van dit seizoen. De 23-jarige uit Turkije pakt de laatste ronde van het seizoen aan op het Porsche Experience Center Hockenheimring. De live-uitzending vanuit Hockenheim begint om 18:40 uur op het Porsche YouTube-kanaal en op de www.porsche.com/PESC-thefinal. Onlinekijkers kunnen zich verheugen op een opwindend ondersteuningsprogramma en tal van actievolle races.

The schedule (all times CEST)
Saturday, 24 April

7:35 – 7:45 pm: Qualifying All-Stars
7:45 – 8:07 pm: Sprint race All-Stars
8:07 – 8:12 pm: Warm-up All-Stars
8:12 – 8:37 pm: Main race All-Stars
8:40 – 9:02 pm: Halftime show begins
8:45 – 9:03 pm: Free practice PESC
9:03 – 9:17 pm: Qualifying PESC
9:17 – 9:35 pm: Sprint race PESC
9:35 – 9:45 pm: Warm-up PESC
9:45 – 10:15 pm: Feature race PESC