Rougier verslaat Juncadella naar de inaugurele overwinning van Fanatec Esports GT Pro Series op Monza

2021 Fanatec Esports GT Pro Series

Emil Frey Racing scoorde vanavond in Monza de maximale real-world Teams ‘Championship-punten in de openingsronde van de Fanatec Esports GT Pro Series van 2021, waar Arthur Rougier (Lamborghini) Dani Juncadella (AKKA ASP, Mercedes-AMG) in de virtuele 60 minuten versloeg. sprintrace.

Team WRT en Audi hebben ook een nipte voorsprong in het klassement van de Silver Cup Teams dankzij Ryuichiro Tomita die 11 plaatsen klom en als vierde overall en eerste in zijn klasse eindigde.

Nicklas Nielsen (Iron Lynx, Ferrari) completeerde het algemene podium, terwijl Ezequiel Perez Companc (Madpanda Motorsport, Mercedes-AMG) en Benjamin Hites (Rinaldi Racing, Ferrari) de Silver Cup-puntenscorers op de vijfde en zevende plaats afrondden.

Ongelooflijk, minder dan 0,5 seconden dekten de top-12 in de kwalificatie, terwijl de eerste 23 auto’s slechts 1,4 seconden van elkaar verwijderd waren.

Identieke kwalificatietijden tot het dichtstbijzijnde duizendste legden de basis voor een spannende strijd tussen Arthur Rougier en Dani Juncadella tijdens het eerste Fanatec Esports GT Pro Series-evenement van dit jaar, dat werd gehouden in de paddock van Monza in de speciaal gebouwde Fanatec Arena.

Maar terwijl de Spanjaard de pole claimde door zijn snelste tijd als eerste neer te zetten, was het de Lamborghini die voor Bocht 1 binnenkwam.

Daarentegen had Juncadella het geluk het contact met Philip Ellis te overleven die – nadat hij als derde was begonnen – nu de verkeerde kant op stond toen het peloton door de eerste chicane stroomde. Dat leidde tot meer incidenten die ook de hoop van rij drie tegenhangers Marvin Dienst en Thomas Drouet deden uitkomen.

Terug aan de voorkant maakte Juncadella zijn langzame ontsnapping weer goed door eerst Ezequiel Perez Companc van de tweede plaats af te lossen aan het begin van de tweede ronde en daarna de achtervolging in te zetten voor Rougier.

Het paar was al snel in een race op zichzelf en vaak gescheiden door minder dan een seconde terwijl de klok richting halve afstand tikte. Toen het pitvenster op het punt stond te sluiten, vloog Juncadella voorbij bocht 1.

Het paar voegde zich weer in dezelfde volgorde als ze hadden gepit, maar alle hoop die Juncadella had gekoesterd om vrijuit te vliegen, werd onmiddellijk onderbroken door Rougier, die in staat was om bij de Mercedes-AMG te blijven. En de druk werd uiteindelijk duidelijk met nog 17 minuten te gaan toen een kleine fout in Parabolica de Lamborghini hielp langs de start / finish recht te trekken en uiteindelijk de racewinnende zet in bocht 1 deed blijven. Inderdaad, verschillende snelle ronden daarna waren voldoende om Juncadella’s te breken. oplossen.

Daarachter was het gevecht om de laatste podiumplaats nu tussen Nicklas Nielsen en Ryuichiro Tomita, die Companc beiden eerder naar de vijfde plaats hadden gedegradeerd. De Ferrari stopte voor de achtervolgende Audi, maar het was WRT die voorop kwam. Nielsen was echter niet klaar en pakte opnieuw de derde plaats in het dagklassement na een lange strijd met zijn Japanse rivaal.

Afgezien van de trots maakte het weinig uit voor de gevolgen in de echte wereld: Nielsen pakte nog steeds het laatste Pro Teams-punt en Tomita won de Silver Cup-klasse.

De redelijk eenzame maar ook probleemloze race van Companc resulteerde in een vijfde overall en tweede in Silver, terwijl Matt Campbell van GPX Racing zich een weg baant van de 12e plaats op de grid naar de zesde plaats algemeen dankzij een bijzonder opvallende pass op Kelvin van der. Linde.

Benjamin Hites was een andere die tijdens de race aanzienlijk terrein inhaalde. Op de 23e plaats aan het einde van de eerste ronde pakte de Ferrari van Rinaldi Racing uiteindelijk het laatste Silver Cup-punt op de zevende plaats, ondanks het bonzen van deuren met Van der Linde met minder dan drie minuten te gaan. WRT’s Pro Audi overleefde ook om de top-acht af te ronden voor pitlane-starter Mirko Bortolotti en Walkenhorst’s BMW, bestuurd door David Pittard.

De seizoensopener Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS vindt plaats op zondag, voordat op 28 en 30 mei meer virtuele (en echte) Teams ‘Championship-punten worden toegekend op Circuit Paul Ricard.