Sebastian Job terug in het titelgevecht van de Porsche TAG Heuer Esports Supercup

2021 PESC Porsche 911 GT3 Cup, Sebastian

Sebastian Job heeft zijn titelverdedigingsproject een echte boost gegeven met twee overwinningen in de zevende van tien raceweekends van de Porsche TAG Heuer Esports Supercup (PESC). De Britse coureur van het Red Bull Racing Esports-team demonstreerde zijn uitgebreide ervaring in zowel de sprint als de hoofdrace op het 7.004 kilometer lange Grand Prix-circuit in Spa-Francorchamps en verzamelde bijna het maximale aantal punten.

Nadat hij in de sprintrace verstrikt raakte in de botsing van een andere concurrent, kon kampioenschapsleider Joshua Rogers (Virtual Racing School) niet beter dan de 13e plaats in het hoofdtoernooi behalen. De Australiër slaagde er echter in om zijn overtuigende voorsprong in het wereldwijde esports-kampioenschap te verdedigen op het simulatieplatform van iRacing.

Sprintrace: tegenslagen voor Joshua Rogers en Mitchell DeJong
Rogers onderstreepte nogmaals zijn reputatie als kwalificerende aas en zette pole-position neer – zij het met een klein voordeel van slechts 0,001 seconden op zijn teamgenoot DeJong. Voor de twee Virtual Racing School-coureurs werd echter alle hoop op topresultaten in de sprintrace in de openingsronde vervlogen: de twee digitale Porsche 911 GT3 Cup, bestuurd door Sebastian Job en DeJong, raakten elkaar bij het remmen voor de langzame Brusselse bocht. DeJong gleed in het grind en nam Rogers mee. De twee puntenleiders voegden zich achterin het 40-koppige deelnemersveld weer bij de wedstrijd. Rogers pakte de vlag op de 26e plaats, terwijl DeJong op de 29e eindigde. Deze niet-scorende posities bepaalden hun startplekken voor het hoofdevenement.

Een ronde later moest Job zijn nieuw geërfde voorsprong afstaan ​​aan rookie Charlie Collins (Groot-Brittannië / Virtual Racing School), maar hield nauw contact. In de laatste ronde wisselde Job na een contact van positie met Collins en won de sprintrace. De derde plaats ging naar Alejandro Sánchez (Spanje / MSI eSports) voor de Fransman Jeremy Bouteloup (Coanda Simsport), Dayne Warren uit Australië (LEGO Technic Esports Team) en Ayhancan Güven (Virtual Racing School). De Porsche Junior uit Turkije, die ook meedoet aan de real-life Porsche Mobil 1 Supercup, vierde zijn beste PESC-resultaat tot nu toe met een zesde plaats.

Hoofdrace: Sebastian Job demonstreert zijn uitgebreide ervaring
Twee grote botsingen die Les Combes naderden, kort na de start van de 12 ronden tellende hoofdrace, brachten het veld in verwarring. Alejandro Sánchez en Sebastian Job profiteerden van de chaos en kwamen uit de eerste ronde op de eerste en tweede plaats. Een ronde later nam de titelverdediger de leiding. Net voor het einde van de race deed de Brit een beroep op zijn schat aan ervaring en liet hij zijn Spaanse achtervolger inhalen op het lange rechte stuk van Kemmel – om een ​​ronde later op dezelfde plek uit de slipstream van zijn rivaal te katapulteren. Kort voor de vlag probeerde Sánchez nog een do-or-die-aanval in de chicane van de bushalte, maar hij kon Jobs aanval naar de overwinning niet langer stoppen.

De derde plaats ging naar Maximilian Benecke (Team Redline) uit Duitsland, gevolgd door Tommy Östgaard (Noorwegen / Coanda Simsport), de Britse Charlie Collins (Virtual Racing School) en Zac Campbell uit de VS (Rahal Letterman Lanigan Esports). Joshua Rogers vocht zich een weg omhoog naar de 13e plaats, terwijl Mitchell DeJong de 25e plaats moest regelen, wat hem slechts één punt opleverde.

Dankzij zijn twee overwinningen heeft Sebastian Job Mitchell DeJong vervangen als nummer twee in het kampioenschap van de coureurs. Joshua Rogers blijft bovenaan het klassement staan. Met 435 punten heeft hij een voorsprong van 99 punten na zeven van de tien raceweekends van de Porsche TAG Heuer Esports Supercup.

De volgende: de “Groene Hel”
Het achtste raceweekend is een van de hoogtepunten op de Porsche TAG Heuer Esports Supercup-kalender: op 27 maart staat de 40 virtuele Porsche 911 GT3 Cup op de Nürburgring. De sprint wordt verreden over drie ronden van de meer dan 25 kilometer lange combinatie van de Nordschleife en het Grand Prix-circuit, met het hoofdevenement over vier ronden. Als een gordijnverhoger zullen contentmakers uit de wereld van esports opnieuw strijden – met de digitale versie van de Porsche 911 RSR als een speciale traktatie. De iRacing-actie wordt live gestreamd via de Porsche-kanalen op Twitch (www.twitch.tv/porsche) en YouTube (https://youtu.be/QapqnS8OC0c).

Opmerkingen na de hoofdrace
Sebastian Job (GB / Red Bull Racing Esports): “Ik wil mijn excuses aanbieden aan Charlie Collins – ik miste mijn rempunt in de sprintrace en duwde hem van de weg. Ik ben er vrij zeker van dat ik een kwalificatieverbod krijg voor de volgende ronde op de Nürburgring-Nordschleife. Daar kan ik niet over klagen. Het maakt de volgende race in ieder geval leuker, want ik moet wat inhalen … ”

Alejandro Sánchez (E / MSI eSports): “Ik ben erg blij met een dubbele podiumplaats. Ik had het geluk dat ik iedereen wist te ontwijken tijdens het incident in de eerste ronde tijdens de hoofdrace. Daarna ging het erom samen met Sebastian weg te komen uit de groep. Met hem was het een heel leuk gevecht. Ik wist dat hij niet als eerste de laatste ronde wilde ingaan toen hij me de vorige ronde liet passeren.

Result
Spa-Francorchamps, sprint race

1. Sebastian Job (GB/Red Bull Racing Esports)
2. Charlie Collins (GB/Virtual Racing School)
3. Alejandro Sánchez (E/MSI eSports)
4. Jeremy Bouteloup (F/Coanda Simsport)
5. Dayne Warren (AUS/LEGO Technic Esports Team)
6. Ayhancan Güven (TR/Coanda Simsport)

Spa-Francorchamps, main race
1. Sebastian Job (GB/Red Bull Racing Esports)
2. Alejandro Sánchez (E/MSI eSports)
3. Maximilian Benecke (D/Team Redline)
4. Tommy Östgaard (N/Coanda Simsport)
5. Charlie Collins (GB/Virtual Racing School)
6. Zac Campbell (USA/Rahal Letterman Lanigan Esports)

Points’ standings after 7 of 10 championship rounds
1. Joshua Rogers (AUS/Virtual Racing School), 435 points
2. Sebastian Job (GB/Red Bull Racing Esports), 336 points
3. Mitchell deJong (USA/Virtual Racing School), 331 points
4. Kevin Ellis Jr. (GB/Rahal Letterman Lanigan Esports), 304 points
5. Charlie Collins (GB/Virtual Racing School), 289 points
6. Maximilian Benecke (D/Team Redline), 254 points