SRO Esports lanceert wereldwijde kampioenschappen voor simrijders en teams

2021 SRO FANATEC

Toonaangevende sim-coureurs en -teams krijgen de kans om hun vaardigheden te demonstreren in een drietal nieuwe GT World Challenge Esports Championships die volgende maand van start gaan en zich aansluiten bij het reeds aangekondigde British GT Esports Championship.

Europa, Azië en Amerika worden elk vertegenwoordigd door een continentale serie bestaande uit sprint- en endurance-races, met in totaal 31 evenementen gepland tussen mei en oktober. Het vertegenwoordigt de laatste in een groeiend aantal esports-competities georganiseerd door SRO Motorsports Group in samenwerking met Fanatec, Kunos Simulazioni en AK Informatica, met verdere ondersteuning door The Sim Grid.

Het nieuwe programma is een aanvulling op de Fanatec Esports GT Pro Series, een serie met vijf evenementen voor professionele coureurs die meetelt voor het klassement van de echte teams. Net als alle SRO esports-activiteiten, zal de GT World Challenge Esports Championships de veelgeprezen simulatie Assetto Corsa Competizione van Kunos Simulazioni gebruiken, die de standaard zet in realisme met zijn zeer authentieke fysica, verbluffende graphics en fotorealistische weersomstandigheden.

Deelname aan Sprint Series-evenementen op elk continent wordt bepaald door de hot-lap kwalificatie. Maximaal 44 auto’s met één bestuurder kunnen deelnemen aan de races, die 60 minuten duren en een verplichte stop tijdens een vast pitvenster bevatten. Naast het scoren van punten voor hun respectievelijke kampioenschap, krijgen de top vijf finishers ook automatisch toegang tot hun volgende continentale sprintrace. Een totaal van 10 evenementen zal de Europese serie vormen, met Amerika en Azië die elk vijf betwisten.

Terwijl de Sprint Series gericht zal zijn op individuele sim-coureurs, zijn Endurance Series-evenementen geschikt voor toonaangevende esports-teams. Deelname wordt bepaald door een enkele hot-lap kwalificatie voor elk continent en het bepalen van het volledige seizoensrooster van maximaal 44 auto’s. Teams zullen bestaan ​​uit drie of vier coureurs, waarbij het wisselen van coureurs verplicht is tijdens de langeafstandswedstrijden.

Europa organiseert vijf Endurance Series-evenementen, te beginnen met een drie uur durende race op Monza (22 mei) en vervolgens een zes uur durende wedstrijd op Circuit Paul Ricard op 5 juni. Het hoogtepunt is de inaugurele virtuele uitvoering van de Total 24 Hours of Spa, die gepland staat op 7 en 8 augustus. Het seizoen wordt afgesloten met een wedstrijd van zes uur op de Nürburgring (11 september) en een finale van drie uur op Circuit de Barcelona-Catalunya (16 oktober).

Azië en Amerika zullen elk een trio van Endurance Series-ronden organiseren in 2021. Beide zullen op 17 juli van start gaan met races van zes uur in Laguna Seca (Azië) en Bathurst (Amerika). Op 18 september vindt het Aziatisch kampioenschap een wedstrijd van 10 uur in Suzuka plaats, terwijl de Amerikaanse serie een week later (25 september) een 12 uur durend evenement in Bathurst zal houden. Beiden worden op 30 oktober afgesloten met afzonderlijke races van drie uur op Monza.

Toegang tot elke hot-lap kwalificatie is onderworpen aan een inschrijfgeld, dat zal worden gebruikt om een ​​aanzienlijke prijzenpot te creëren die succesvolle teams en coureurs in de loop van het seizoen kunnen verdienen. Voor elke Sprint- en Endurance Series worden continentale titels uitgereikt, terwijl er ook plannen aan het ontstaan ​​zijn voor een wereldwijde finale met de beste spelers uit alle regio’s.

Deze nieuwe onderneming breidt het aantal SRO-esports-activiteiten dat gepland staat voor 2021 verder uit. Inderdaad, naast het British GT Esports Championship en de on-site Fanatec Esports GT Pro Series, zal het totale aantal livestreams op 41 komen, wat neerkomt op 130 uren actie. Elk evenement wordt live gestreamd op YouTube, Twitch en Facebook, met hoge productiewaarden en een deskundig uitzendteam. Door substantiële ervaring in de autosport te combineren met sim-racespecialisten, wil het GT World Challenge Esports Championship het voortouw nemen in virtuele competitie, dankzij de uitgebreide ondersteuning van Assetto Corsa Competizione, de officiële game van het kampioenschap.

Voorregistraties kunnen worden gedaan op www.sro-esports.com.