Wereldwijd Esports-kampioenschap nadert helft seizoen 2021

2021 PESC Porsche 911 GT3 Cup, Mack Bakkum

Aanstaande zaterdag wordt de Porsche TAG Heuer Esports Supercup (PESC) gereden op het circuit van Road Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia. De virtuele versie van het 4.088 kilometer lange achtbaancircuit is de locatie voor de vijfde van de tien races van het wereldwijde Esports-kampioenschap op het iRacing-simulatieplatform.

Vanwege de snelle en technisch veeleisende lay-out is het legendarische circuit een van de favorieten van simracers en ‘echte’ raceprofessionals. Met zijn combinatie van twaalf snelle bochten en lange passages met vol gas en aanzienlijke hoogteverschillen, zijn de voorwaarden voor meeslepend racen met de digitale Porsche 911 GT3 Cup ideaal.

Porsche 911 GT3 Cup, Sebastian Job (GB), #1, Joshua Rogers (AUS), #92, Porsche TAG Heuer Esports Supercup, 2021

Nu halverwege snel nadert, is de situatie aan de top van het fel omstreden kampioenschap krap: in de vorige ronde in Silverstone slaagde Joshua Rogers erin om zijn voorsprong in het kampioenschap te verdedigen met twee tweede plaatsen in de sprint- en hoofdrace. Rijdend voor het Virtual Racing School-team wil de Australiër gretig zijn tweede PESC-titel na 2019 in de wacht slepen. Tot nu toe heeft hij 265 punten op zijn naam staan. Op de tweede plaats zit zijn Amerikaanse teamgenoot Mitchell deJong (227 punten), die erg uitkijkt naar zijn thuisrace op Road Atlanta. De regerend kampioen Sebastian Job kwam tot een rally in Silverstone en werd vierde in de sprint en overwinning in het hoofdtoernooi. De Britse sim-racer, die de titel wil behouden met zijn Red Bull Racing Esports-team, staat momenteel op de derde plaats met een voorsprong van 82 punten op de leidende Rogers.

Porsche 911 GT3 Cup, Max Benecke (D), #11, Porsche TAG Heuer Esports Supercup, 2021

Op Road Atlanta strijden 40 PESC sim-racers op zaterdag vanaf 20.15 uur (CET) een sprintrace van tien ronden. Het hoofdevenement over twee keer de afstand begint om 20.45 uur. Ronde vijf van het seizoen omvat ook een vrije training, kwalificatie en warming-up. Fans kunnen de iRacing-evenementen live bekijken op de kanalen van Porsche YouTube (https://youtu.be/LG56dyDW1oY) en Twitch (www.twitch.tv/porsche).

Voorafgaand hieraan zullen bekende makers van inhoud uit de wereld van Esports hun vaardigheden demonstreren als onderdeel van het programma. Ze strijden voor de overwinning met Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. De livestream begint om 18.30 uur met de All-Star-kwalificatiesessie. De twee influencer events krijgen respectievelijk om 18.45 uur en 19.10 uur groen licht.

Porsche 911 GT3 Cup, Sebastian Job (GB), #1, Porsche TAG Heuer Esports Supercup, 2021

Slechts een week later maakt de Porsche TAG Heuer Esports Supercup zijn debuut op het 4,361 kilometer lange Formule 1-circuit in Montreal, Canada. Het Grand Prix-circuit op het Île Notre-Dame omvat wegen die normaal openstaan ​​voor dagelijks openbaar verkeer. Een van de meest beruchte passages is de strakke rechts-links chicane net voor de start / finish: veel prominente coureurs moesten hun droom om te winnen opgeven na een plotselinge ontmoeting met de barrièremuur – vandaar de welverdiende bijnaam ‘Wall van kampioenen ”.

Meer informatie over de Porsche TAG Heuer Esports Supercup is te vinden op de Porsche Newsroom, de Porsche Motorsport Hub en het Twitter-account @PorscheRaces.