All-star broadcast-team om het verhaal van seizoen 1 te vertellen

2021 Extreme E

Extreme E heeft vandaag een all-star team onthuld om het verhaal van zijn inaugurele campagne te vertellen. Tv-presentator Layla Anna-Lee zal ter plaatse het anker zijn voor de tijdschriftenshow van het kampioenschap, terwijl Jennie Gow en Andrew Coley de commentaaropstelling zullen leiden vanuit een in Londen gevestigde studio.

Als innovatief nieuw kampioenschap dat elementen van verschillende motorsportspecialiteiten combineert – en daarom concurrenten heeft aangetrokken uit uiteenlopende disciplines als rallysport, rallycross, eenzitters, sportwagenraces, trials en vrachtwagens – had Extreme E stemmen nodig met een brede kennis van de sport. .

Anna-Lee zal gastheer zijn van de 20-delige tijdschriftenshow ‘Electric Odyssey’ van het kampioenschap, waarbij ze achter de schermen de belangrijkste contentpijlers van de serie onderzoekt: elektrificatie, milieu, gelijkheid en entertainment. Ze voegt zich bij het kampioenschap met het presenteren van ervaring uit een verscheidenheid aan verschillende sporten, waaronder voetbal, rugby, vechtsporten, BMX-racen, wielrennen en de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Layla Anna-Lee zei: “Dit is zo moeilijk onder woorden te brengen, omdat het echt zo’n cruciaal moment is. Voordat ik zelfs maar een voet op locatie zet, weet ik al hoeveel positieve impact dit zal hebben op onze zaak. Om aan dit avontuur van extreme proporties te beginnen, om een ​​episch verhaal over snelheid, kracht en nalatenschap te vertellen, vervult me ​​een krachtige en opwindende emotie.

“Sport heeft een ongelooflijk krachtige stem. Ik ben in de eerste plaats een sportfan en ik heb gezien welke impact voetbal kan hebben op levens, naties en diepgewortelde tradities en culturen. Teamwerk en gezonde competitie zijn inspirerende dingen om naar te kijken, en door middel van sport kunnen we geweldige positieve berichten van verandering overbrengen – ik heb het eerder zien werken.

“Ik ben een onvolmaakte milieuactivist – ik heb het gevoel dat ik velen van ons vertegenwoordig die geïnspireerd zijn door een gezondere, meer medelevende toekomst, en wat is een betere manier om grenzen te verleggen, precedenten te scheppen en verandering te stimuleren dan een snelle, hoge adrenaline-aanval? wegraceseries? Ik doe mee!”

Nadat ze BBC Sport’s verslaggeving over MotoGP had geleid, schakelde Gow in 2011 over van twee wielen naar vier toen ze live bij BBC Radio 5 kwam als de Formule 1-pitlane-verslaggever en presentator van het station, een rol die ze tot op de dag van vandaag blijft spelen. Ze heeft ook de zusterserie van Extreme E, FIA Formula E, gepresenteerd voor zowel BBC als ITV, en als fervent voorstander van vrouwen in de autosport is Jennie een vooraanstaand pleitbezorger van de baanbrekende gendergelijkheid van Extreme E.

Jennie Gow zei: “Ik vind het geweldig om bij het Extreme E-team te komen als een van de hoofdcommentatoren. De missie van de serie is iets dat me erg aanspreekt, aangezien ik van jongs af aan geïnteresseerd was en actief campagne voerde voor een betere verantwoordelijkheid voor het milieu. Nu, als moeder, is bewustwording rond milieukwesties belangrijker voor mij dan ooit tevoren – we zijn allemaal belanghebbenden in de toekomst.

“Extreme E zal fantastisch werk leveren door kijkers mee te nemen op een reis van milieubewustzijn in combinatie met spannende nooit eerder vertoonde race-actie, en ik ben zo trots om deel uit te maken van het team. Dit kampioenschap heeft zoveel gebieden waar ik echt gepassioneerd over ben, en in de kern is het een gloednieuwe motorsport die coureurs, teams en fans belooft te enthousiasmeren, entertainen en uitdagen.

“Het aanpakken van de grote problemen zoals Extreme E dat doet, was de sleutel tot mijn beslissing om uit mijn comfortzone te treden met presentaties en pitreportage en in de wereld van commentaar te stappen. Diversiteit en inclusie zijn zo belangrijk in de toekomstige groei van de autosport. Dit is een krachtig moment in de tijd waarin mannen en vrouwen in elk team vertegenwoordigd zullen zijn. Het lijkt daarom alleen maar juist dat er ook een gemengd team in het commentaarvak staat.

“Het is een voorrecht om gevraagd te worden om naar de microfoon te gaan en ik ben verheugd om samen te werken met Andrew Coley, die ik nu al een paar jaar ken. Hij is een absolute professional en samen hopen we de dynamische aard van de sport te weerspiegelen en het publiek mee te nemen voor een rit vol adrenaline. “

Coley heeft het afgelopen decennium vergelijkbare uitzendervaring opgedaan bij onder meer de BBC, ITV en Eurosport – met betrekking tot een verscheidenheid aan motorsportdisciplines – maar is misschien het best bekend als de ‘Voice of Rallycross’, als presentator en hoofdcommentator voor de FIA. Wereldkampioenschappen rallycross sinds de start van de serie in 2014. Als zodanig is hij al goed bekend met Johan Kristoffersson, Timmy Hansen, Mattias Ekström en Sébastien Loeb en is hij verheugd te zien hoe zij zich aanpassen aan de uitdaging van Extreme E.

Andrew Coley zei: “Ik ben super enthousiast om lid te worden van het Extreme E-uitzendteam en kijk erg uit naar de start van wat in feite een geheel nieuwe vorm van motorsport is. Vanuit de achtergrond doe ik aan de offroad-kant van de sport, dit tikt zoveel vakjes aan vanuit het oogpunt van de competitie, met een mix van rallying, rallycross en rally-raid. Het wordt fascinerend om te zien hoe het zich afspeelt.

“De line-up van de coureurs is absoluut fantastisch in alle vormen van motorsport, en ik ben er zeker van dat een aantal oude rivaliteit zal worden vernieuwd en een aantal nieuwe zal beginnen! Ik ben erg opgewonden om het tempo van de vrouwelijke coureurs te zien; De autosport is uniek omdat het mannen en vrouwen in staat stelt om op voet van gelijkheid met elkaar te concurreren, en ik verwacht dat de concurrentie vanaf het begin hevig zal zijn.

“Hoewel we nog niet ieders relatieve vorm kennen, is het duidelijk dat beide teamleden vanaf het begin super toegewijd moeten zijn om een ​​voordeel te behalen en dat tactieken voor 100 procent in het spel zullen komen … ik kan ‘ wacht niet! “

In overeenstemming met het milieu-ethos van de serie en de toewijding om tegen het einde van seizoen 1 een netto nul-ecologische voetafdruk te bereiken, zal het paar de races vertellen vanuit een afgelegen studio in Londen. Daar zullen ze worden vergezeld door speciale gastanalisten voor elk evenement, bestaande uit een coureur en een wetenschapper wiens identiteit te zijner tijd zal worden vrijgegeven.

Het eerste seizoen van Extreme E begint op 3/4 april met de Desert X Prix in AlUla, Saoedi-Arabië. De wereldwijde reis gaat vervolgens naar Lac Rose in Senegal voor de Ocean X Prix op 29/30 mei, Kangerlussuaq in Groenland voor de Arctic X Prix op 28/29 augustus en Pará in Brazilië voor de Amazon X Prix op 23/24 oktober. alvorens af te sluiten met de Glacier X Prix in de Argentijnse regio Patagonië op 11/12 december.