CUPRA met Dakar 2022-winnaar Nasser Al-Attiyah van start in Extreme E 2022

2022 Extreme E Nasser Al-Attiyah Cupra

Na een vijfde plaats in het Extreme E debuutseizoen heeft CUPRA de lat voor zichzelf hoog gelegd voor 2022. Het doel: overwinningen en podiumplaatsen tijdens elke ronde van de kalender. Het ABT CUPRA XE team gaat die uitdaging aan met de nieuw ontwikkelde CUPRA Tavascan XE en twee fantastische coureurs.

Viervoudig Dakar-winnaar Nasser Al-Attiyah versterkt het team in het nieuwe seizoen en wordt vergezeld door de huidige CUPRA-coureur – en eveneens voormalig Dakar-winnaar – Jutta Kleinschmidt.

2022 Extreme E Nasser Al-Attiyah Cupra

utta Kleinschmidt – die in 2001 de legendarische Dakar Rally op haar naam schreef – maakte afgelopen seizoen al deel uit van het ABT CUPRA XE team. Dit jaar treedt zij opnieuw voor CUPRA aan, ditmaal samen met de enorm ervaren rallylegende Nasser Al-Attiyah. Afgelopen maand nog won Al-Attiyah de 2022-editie van de Dakar Rally, en eerder deed hij hetzelfde in 2011, 2015 en 2019).

“Ik heb er zin in!” verklaart Nasser Al-Attiyah, de nieuwe coureur van het ABT CUPRA XE team. “Dit gaat voor mij een enorme ervaring worden, aangezien het Extreme E kampioenschap een belangrijke stap vooruit is op weg naar een betere toekomst. Ik ben er trots op dat ik me voor dit avontuur bij de ‘CUPRA tribe’ heb aangesloten en weet dat we geweldig werk kunnen leveren. De achtergrond van het team, gecombineerd met de ervaring van Jutta en mij, vormt een prachtige basis voor toekomstige successen. Ik kan niet wachten om in de auto te zitten!”

Ook teamgenoot Jutta Kleinschmidt is klaar voor het nieuwe seizoen. “Vorig jaar hebben we een solide basis gelegd en streden we om de topplaatsen. Dit seizoen is het doel om constanter te presteren en raceoverwinningen en podiumplaatsen te behalen, en we zijn er klaar voor!”