Extreme E bevestigt nieuwe omroep en zal in 2021 ook te zien zijn via RTBF België

2021 Extreme E Photographer: Charly Lopez

De Extreme E, het baanbrekende nieuwe elektrisch off-road racekampioenschap, heeft de Belgische RTBF bevestigd als de nieuwste toevoeging aan zijn uitzendportfolio. De serie voegt zich bij een opwindend aanbod van autosportentertainment, waaronder de Formule 1 die al beschikbaar is op het lineaire kanaal van de RTBF en het digitale platform.

Radio Télévision Belge Francophone (RTBF) is de openbare omroeporganisatie van de Franse Gemeenschap van België, het zuidelijke, Franstalige deel van het land. RTBF exploiteert vier televisiekanalen – La Une, Tipik, La Trois en Arte Belgique – samen met verschillende radiokanalen, La Première, RTBF International, VivaCité, Musiq3, Classic 21 en Tipik Radio.

Extreme E heeft al enkele van de grootste namen in de autosport aangetrokken, waaronder Formule 1-wereldkampioenen Lewis Hamilton, Nico Rosberg en Jenson Button, die allemaal respectievelijk de teams X44, Rosberg Xtreme Racing en JBXE hebben opgericht. Button vormt ook de mannelijke helft van zijn coureurskoppeling, met zijn vrouwelijke teamgenoot die nog moet worden aangekondigd. De gendergelijkheid van coureurs is een bepaling van het kampioenschap in een poging om gendergelijkheid en een gelijk speelveld aan te moedigen – een wereldprimeur in de autosport.

En al dit opwindende race-entertainment, van live race-actie tot Extreme E’s tijdschriftshows waarin de milieu-inspanningen van het kampioenschap worden belicht, wordt uitgezonden op RTBF.

Ali Russell, Chief Marketing Officer bij Extreme E, zei: “We zijn verheugd dat we België hebben toegevoegd aan ons uitzendbereik en we zijn ervan overtuigd dat Extreme E perfect zal passen in de overvloed aan spannende sporten die al door de RTBF worden uitgezonden.

“België houdt van zijn autosport – het land staat erom bekend enkele van ‘s werelds beste coureurs voort te brengen – dus we twijfelen er niet aan dat Extreme E het publiek zal verrassen met zijn illustere lijst van concurrenten en zijn opwindende formaat – naast het leveren van alle de belangrijke verhalen over mens en milieu achter de raceserie zelf. “

Manu Van der Brempt, Motorsport Line Producer bij RTBF, zei: “RTBF is zeer betrokken bij de uitdagingen van de toekomst, audiovisuele evolutie en milieukwesties. Bovendien waarderen de meeste Belgen creativiteit en dat is een belangrijk onderdeel van de propositie van Extreme E: doordachte innovatie – een initiatief om vanuit mijn oogpunt te prijzen. ”

De langverwachte en op handen zijnde Extreme E-serie zal niet alleen een evenement zijn dat je gezien moet hebben voor motorsportfans, maar markeert ook een nieuw racetijdperk dat milieukwesties op de voorgrond zal brengen.

Na de openingsrace in Saoedi-Arabië (3-4 april), zal de serie Senegal (29-30 mei), Groenland (28-29 augustus), Brazilië (23-24 oktober) en Patagonië (11-12 december) bezoeken. Door races te houden in gebieden die te lijden hebben onder de milieucrisis, zoals tropische regenwouden en het noordpoolgebied, willen we de kijkers bewust maken van en geïnteresseerd zijn in milieukwesties.

De serie heeft ook een uniek kijkformaat, aangezien races worden gehouden zonder toeschouwers en worden uitgezonden als programma’s van twee uur, in een poging de ecologische voetafdruk van het kampioenschap te verkleinen. Bovendien zal het kampioenschap uitrusting voor de race over zee vervoeren op het drijvende middelpunt, St. Helena.

Een volledige lijst met kanalen die Extreme E over de hele wereld uitzenden, is hier beschikbaar: https://www.extreme-e.com/en/broadcast-information.