Extreme E onthult innovatief ‘Command Center’

2021 Chip Ganassi Racing|Car Extreme E

Extreme E, de nieuwe elektrische offroad-serie, onthult vandaag zijn innovatieve ‘Command Center’ – een onverpakte klassieke pitmuur uit de motorsport – dat een centrale rol zal spelen in de live race-uitzendingen en voor drama en sfeer zal zorgen.

Deze speciaal gebouwde studio functioneert als een futuristische strategiekamer en is de plek waar de belangrijkste teamspelers samenkomen om de race te zien ontvouwen en strategische beslissingen te nemen.

De serie werkt samen met de productiespecialisten voor live evenementen, ADI, om deze hypermoderne oplossing voor sportpresentaties te leveren in het Command Center van Extreme E. ” Het technische productieontwerp zal Extreme E helpen om de look en feel te krijgen van een state-of-the -art broadcast studio, ondanks de afgelegen omgevingen waar het naartoe reist. De oplossing zal bestaan ​​uit 2 mm LED-schermen voor binnen en LED-verlichtingsarmaturen, geplaatst rond een boogvormig bureau dat tijdens de race vertegenwoordigers van vijf teams zal ontvangen, waaronder coureurs, teamleiders en ingenieurs, die toegang hebben tot teamradio, tv-feed en telemetrie. .

Westbury Gillet, directeur van Aurora Media Worldwide, legt het concept uit: “Denk aan de F1-pitmuur uitgepakt maar in zichzelf gedraaid, en we filmen van binnenuit. De directeur, de coureur en de ingenieur van elk team zullen echter allemaal samen in deze ene ruimte zijn, zodat ze met elkaar kunnen communiceren.

“Met de schermen en verlichting zal het futuristisch zijn, als een ruimteschip, en dit zal worden aangevuld met de audio, die op sleutelmomenten wordt geactiveerd. We hebben bureaus aangepast door de drie monitoren vanuit de hoge positie naar een hoek van 45 graden te brengen, samen met talkback-panelen. Er zal rondom een ​​LED-schermwand zijn gewikkeld, die verschillende inhoud van de race zal herbergen. We zullen ook LED- en stripverlichting hebben om de teams en de architectuur van de structuur te verlichten, dus als een team HyperDrive in de race gebruikt, zal dat teambureau paars oplichten. Daarnaast zullen er meerdere externe camera’s en microfoons zijn die de reacties van de teams vastleggen, die live naar de kijkers thuis worden uitgezonden. “

Ali Russell, Chief Marketing Office bij Extreme E, zei: “Het‘ Command Center ’is iets compleet nieuws en nog een fantastische innovatie van het Extreme E-team. Het is echt een opwindend voorstel voor racefans die alle actie en drama door de hoofdrolspelers kunnen volgen terwijl het zich ontvouwt.

“Het is geweldig om de ondersteuning van ADI te hebben bij het leveren van dit concept bij het plannen en uitvoeren van dit baanbrekende project in de meest afgelegen delen van de wereld. ADI brengt unieke kwaliteiten in technische infrastructuur, sportpresentatie en operationele levering, die uitstekende productiewaarden zullen creëren in het ‘Command Center’ en onze live uitzending van Extreme E. ”

Een toegewijd ADI-team zal aanwezig zijn om alle audio, 4k-video en belichting binnen het ‘Command Center’ te beheren en te cue- ren, met behulp van één enkel softwareplatform om de show te runnen. Het platform van ADI biedt flexibiliteit bij het afspelen, ondersteunt tot 40 lagen digitale media over de LED-schermen met fijne pitch, en maakt het mogelijk dat veranderingen in de studio-AV worden geactiveerd door live-actie die plaatsvindt tijdens de race.

Thomas Taylor, Extreme E Account Manager bij ADI voegt hieraan toe: “We hebben Extreme E een innovatieve oplossing kunnen bieden voor zijn studiovraagstukken. We zijn verheugd betrokken te zijn bij deze nieuwe onderneming die de uitdagingen op het gebied van klimaatverandering belicht waarmee we worden geconfronteerd, en die technische productieconcepten voor uitzendingen bieden die een wereldwijd publiek helpen aanspreken. “

De eerste race van Extreme E vindt plaats in Saoedi-Arabië (3-4 april), voordat hij naar Senegal (29-30 mei), Groenland (28-29 augustus), Brazilië (23-24 oktober) en Patagonië (11- 12 december).