T-minus 50: Eerste Extreme E-raceweekend nadert snel

2021 Credit-Extreme E-2

Het eerste raceweekend van Extreme E is slechts 50 dagen verwijderd, en met tien aangemelde teams, met een legendarische line-up van kampioenscoureurs, maakt de serie zich op voor een episch weekend vol actie in Saoedi-Arabië op 3-4 april.

Alejandro Agag, oprichter en CEO van Extreme E, zei: “Wauw, nog maar 50 dagen te gaan tot ons eerste raceweekend. Ik ben heel blij en trots dat we zover zijn gekomen, ondanks alles wat er het afgelopen jaar is gebeurd. Ons avontuur begint nu echt, met de St. Helena die binnen een paar dagen op reis gaat. Dit is het resultaat van een aantal jaren van hard werken, en ik kan echt niet wachten om alle auto’s, coureurs en wetenschappers te zien op ons eerste evenement in Saoedi-Arabië. “

Er zijn tien teams aangemeld voor seizoen 1, waaronder drie die eigendom zijn van huidige en voormalige Formule 1-wereldkampioenen, met Lewis Hamilton, Nico Rosberg en Jenson Button die respectievelijk X44, Rosberg Xtreme Racing en JBXE hebben opgericht. Bij deze teams zal ABT CUPRA XE, ACCIONA | Sainz XE Team, Andretti United, Chip Ganassi Racing, Hispano Suiza Xite Energy Team, Team TECHEETAH en Veloce Racing.

De line-up van de Extreme E-coureurs brengt kampioenen samen uit verschillende motorsportdisciplines, variërend van eenzitters tot rally-, rallycross-, Dakar- en sportscarraces: Mattias Ekström en Claudia Hürtgen (ABT CUPRA XE); Carlos Sainz en Laia Sanz (ACCIONA | Sainz XE Team); Timmy Hansen en Catie Munnings (Andretti United); Kyle LeDuc en Sara Price (Chip Ganassi Racing); Oliver Bennett en Christine Giampaoli (Hispano Suiza Xite Energy Team); Jenson-knop (JBXE); Johan Kristoffersson en Molly Taylor (Rosberg Xtreme Racing); Stéphane Sarrazin en Jamie Chadwick (Veloce Racing); en Sébastien Loeb en Cristina Gutiérrez (X44); met nog drie coureursplekken voor het oprapen.

Het is veilig om te zeggen dat ze allemaal heel graag willen racen.

Jamie Chadwick, coureur, Veloce Racing zei: “Het is ongelooflijk spannend met nog maar 50 dagen te gaan. Ik train elke dag hard en zorg dat ik op de racedag in de best mogelijke conditie ben. In gesprek met Stéphane [Sarrazin] is het duidelijk dat we zowel mentaal als fysiek volledig voorbereid zijn om de serie in Saoedi-Arabië van start te laten gaan en alles te geven. We zijn allebei zo enthousiast om in dit deel van de wereld te racen, niet alleen om de schoonheid en het terrein te ervaren, maar ook om mensen bewust te maken van de impact van klimaatverandering in de regio. “

Johan Kristoffersson, coureur, Rosberg Xtreme Racing voegde toe: “Ik weet niet zeker waar de hele tijd is gebleven! Maar het is super spannend om 50 dagen verwijderd te zijn van de start van het Extreme E-seizoen in Saoedi-Arabië. Het hele team van Rosberg Xtreme Racing heeft zo hard met mij en Molly [Taylor] gewerkt om ons voor te bereiden op de eerste race en we kunnen niet wachten om te beginnen. “

Extreme E zal niet alleen korte, scherpe wiel-tegen-wiel-races naar een wereldwijd publiek brengen via zijn meer dan 40 internationale omroepen, het heeft een breder doel: het benadrukken van de klimaatnoodsituatie die iedereen wereldwijd treft. Door middel van motorsport zal de serie elektrische SUV’s laten zien die racen in enkele van de meest afgelegen uithoeken van de planeet die allemaal zijn beschadigd door klimaatverandering.

Elke bestemming is gekozen met een ander milieuprobleem in gedachten: de Desert X Prix in Saoedi-Arabië zal woestijnvorming benadrukken, de Ocean X Prix in Senegal stijgende zeespiegel, de Arctic X Prix in Groenland de smeltende ijskap, de Amazon X Prix in Ontbossing in Brazilië en de Glacier X Prix in de glaciale recessie van Patagonië.

Leden van het Wetenschappelijk Comité van Extreme E hebben de afgelopen twee jaar met het kampioenschap gewerkt om ervoor te zorgen dat de serie locaties selecteert die allemaal zijn getroffen door klimaatverandering en een langdurige positieve impact achterlaten via Legacy-programma’s, waaronder het planten van een miljoen mangroven in Senegal en herbebossing. 100 hectare van het Amazone-regenwoud in Brazilië.

De volgende belangrijke mijlpaal is het aanstaande vertrek van het drijvende middelpunt van de serie, de St. Helena, die de lading van het kampioenschap zal vervoeren en binnen een paar dagen zal vertrekken vanuit Liverpool, VK, voor zijn eerste Extreme E-reis naar Saoedi-Arabië.