Formula Regional European Championship by Alpine gaat weer van start op Red Bull Ring

2021 Formula Regional European Championship by Alpine Spielberg

Het Formula Regional European Championship by Alpine gaat dit weekend weer van start voor ronde 5, na de annulering van het Nürburgring-evenement dat de zomervakantie opende voor de teams en coureurs.

PREMA Powerteam zal dicht bij huis in de rij staan ​​op Red Bull Ring, een populaire bestemming voor junior eenzitters. Het team heeft de afgelopen seizoenen aanzienlijke successen geboekt op de locatie in Stiermarken, en dat zal de coureurs goed motiveren om een ​​cruciale fase van het seizoen in te gaan na een uitdagende stint tot nu toe.

De Est Paul Aron (17) en de Spanjaard David Vidales (19) behaalden dit seizoen podiumplaatsen, waarbij de laatste een triomfantelijke overwinning behaalde in de serie-opener in Imola. Aan de andere kant is kampioenschapsrookie Dino Beganovic het hele jaar aan het verbeteren, en de 17-jarige Zweed mikt op een doorbraak na zijn eerste rookie-overwinning op Spa-Francorchamps.

Met een bekend circuit voor de meeste deelnemers, zal het accent liggen op prestaties, hoewel een belangrijk element in de vorm van neerslag kan komen, met variabele voorspellingen die de uitdaging nog groter maken.

Ralf Aron – Teammanager
“We hebben het in het verleden goed gedaan op Red Bull Ring en we zullen proberen alle stappen die we de afgelopen paar races hebben gezet samen te brengen. De concurrentie in dit kampioenschap is uitstekend, maar we hopen eindelijk het potentieel te kunnen verpakken we hebben op verschillende momenten met alle drie de auto’s gezien om solide resultaten te behalen, en vanaf daar gaan we verder.”

Weekenddienstregeling
Vrijdag 23 juli 2021
11:44 – Vrije training 1
16:18 – Vrije training 2

zaterdag 24 juli 2021
09:20 – Kwalificatie 1
13:35 – Race 1

zondag 25 juli 2021
08:30 – Kwalificatie 2
13:50 – Race 2