Formula Regional European Championship gaat slotfase in

2022 Formula Regional European Championship by Alpine Prema

Het Formula Regional European Championship by Alpine staat op het punt om zijn laatste stint van drie races voor 2022 in te gaan en PREMA Racing is dit weekend op weg naar een bekende bestemming voor ronde 8 op Red Bull Ring.

De locatie van Spielberg, gelegen in de Stiermarkse heuvels van Oostenrijk, verwelkomt teams en coureurs voor een zeer competitief evenement. De korte 4.3-lay-out heeft meestal korte rondetijden, vooral omdat de meeste kanshebbers daar sinds het begin van hun carrière veel hebben getest en geracet.

Dino Beganovic zal zich opstellen als de leider in het kampioenschap na een succesvol weekend in Spa-Francorchamps, waar hij zijn vierde pole en vierde overwinning van het jaar behaalde, waardoor zijn aantal podiumplaatsen in zeven 2022-evenementen op tien komt. Ook Paul Aron boekte grote successen, met vier overwinningen en vier poles. De 18-jarige Est keert terug naar het circuit waar hij in 2019 zijn eerste overwinningen op één stoel behaalde tijdens zijn deelname aan PREMA.

2022 Formula Regional European Championship by Alpine Prema

De 17-jarige Colombiaans-Amerikaan Sebastian Montoya keert terug naar FRECA na zijn debuut in het FIA Formule 3-kampioenschap in Zandvoort en wil vechten voor het rookie-kampioenschap en voor goede algemene resultaten op een vriendelijk circuit. Hamda Al Qubaisi heeft ook een goede chemie met Red Bull Ring, nadat ze daar in 2019 haar Italiaanse Formule 4-debuut maakte en in 2020 haar eerste punten in de serie scoorde.

2022 Formula Regional European Championship by Alpine Prema

Rene Rosin – Teambaas
“We komen uit een positieve show op Spa-Francorchamps, wat een opluchting en een motivator was na Zandvoort. In deze serie zijn er veel geweldige concurrenten en iedereen is zo dichtbij dat er niet veel nodig is om achterop te raken. Wij denken dat de situatie bij Spielberg nog krapper zal zijn, dus het is super belangrijk om op dat momentum te rijden, wees je ervan bewust dat we de leiding hebben en over het algemeen op een goede plek staan, maar blijf ook prestatiegericht en klaar iedere situatie.”

Tijdschema
vrijdag 9 september 2022
11:04 – Collectieve test 1
16:19 – Collectieve test 2

zaterdag 10 september 2022
09:50 – Kwalificatie 1 Gr.A
10:10 – Kwalificatie 1 Gr.B
13:45 – Race 1

zondag 11 september 2022
09:08 – Kwalificatie 2 Gr.A
09:28 – Kwalificatie 2 Gr.B
14:30 – Race 2

F1 Formula 1 ChaosPaddockF1 podcast