Goede zaken voor Prema in FRECA op Red Bull Ring

2022 Formula Regional European Championship by Alpine PREMA

Het PREMA team was in staat om zijn voorsprong in het Formula Regional European Championship by Alpine team ( FRECA ) te verstevigen op de Red Bull Ring. Dino Beganovic behaalde een podium en een top-5 positie in de twee races die op Spielberg werden gehouden.

Race 1 bleek strategisch lastig omdat de start werd uitgesteld vanwege hevige regenval en alle coureurs op natte banden overstapten. Het begon ook achter de safety car, maar de baan was nog te glad, wat leidde tot een rode vlag vanwege de vele offs. De zon kwam echter weer tevoorschijn en na de herstart kozen enkele van de kanshebbers ervoor om naar slicks te gaan.

2022 Formula Regional European Championship by Alpine PREMA

Beganovic maakte optimaal gebruik van zijn uitgangspositie. Door op regenbanden te blijven en ze te managen, won de door Ferrari Driver Academy ondersteunde Zweed één plek in vergelijking met zijn startpositie die eindigde op P4. In de tweede race hield hij P2 van start tot finish vast nadat hij zijn kwalificatiegroep had geleid.

Aron begon het weekend met zijn vijfde pole position van 2022 en leidde toen hij al vroeg in race 1 slicks maakte. De strategie wierp geen vruchten af ​​en kostte hem verschillende posities. Helaas zag het contact met teamgenoot Sebastian Montoya hem vast komen te zitten in het grind. In race 2 startte Aron vanaf P12, maar door uitputting verloor hij terrein tot P16.

Montoya had ook geen makkelijk weekend. In Race 1 was de Colombiaans-Amerikaan een van de eersten die overschakelde naar slicks na een botsing onder de safety car waardoor hij spinde. Ondanks het verliezen van positie, herstelde hij zich uiteindelijk naar P10, hoewel hij later werd bestraft voor een overtreding van de pitlane tijdens de rode vlag. In race 2 kostte een paar ongelukken onderweg hem wat waardevolle grond en hij eindigde op P17.

Hamda Al Qubaisi toonde veelbelovende snelheid in droge en natte omstandigheden en behaalde haar beste carrière-finish in het kampioenschap. De Emirati Female Racer startte vanaf P22 op de grid voor race 1 en vocht zelfs rond de top-20 voordat contact haar naar P29 bracht. Race 2 ging echter andersom. Na de kwalificatie op P30 vocht Hamda terug naar een schitterende P24 om het weekend sterk af te sluiten.

2022 Formula Regional European Championship by Alpine PREMA

PAUL ARON
“Ik had echt niet verwacht dat ik het weekend met nul punten zou verlaten, nadat ik het vertrouwen had getoond dat we hadden tijdens de tests en zelfs de eerste kwalificatie waarin we poleposition kregen. We voelden ons erg sterk en begonnen de eerste race vanaf pole. We leidden de race, we hebben net de verkeerde call gemaakt om vroeg te stoppen en verloren het vanaf daar. Het was een enorm verlies, want een overwinning zou echt goed zijn geweest voor mijn kampioenschapskansen. Op zondag was de kwalificatiesessie over het algemeen een beetje lastig. We misten een beetje tempo en ik kreeg het ook niet voor elkaar. Ik denk dat we het in de race goed hebben gedaan, we hadden tempo en we vochten om vooraan te komen toen we werden weggeduwd. Net als Spa en Hongarije zoveel potentieel en zoveel verschillende factoren zorgen ervoor dat we het niet kunnen gebruiken. Het is jammer, maar hopelijk krijgen we wat geluk aan onze zijde en zetten we ons potentieel in resultaten.”

Kwalificatie 1: P1 Gr.A
Startgrid Race 1: P3
Kwalificatie 2: P6 Gr.A
Startgrid Race 2: P12
Snelste ronde: 1:27.737
Race 1: DNF
Snelste ronde: 1:26.698
Race 2: P16

DINO BEGANOVIC
“Het was geweldig om na een aantal vakanties weer te racen en veel waardevolle punten te scoren. Bovendien heb ik de voorsprong in het kampioenschap vergroot. Ik was erg blij, vooral met de tweede race. De omstandigheden waren zwaar, maar we hebben ze perfect beheerd. Nu is het tijd om ons hoofd naar beneden te houden voor een laatste duw en de twee laatste races van het seizoen in Barcelona en Mugello. Ik hou echt van beide circuits en ik kijk vooral uit naar Mugello voor de finale.”

Kwalificatie 1: P3 Gr.A
Startgrid Race 1: P5
Kwalificatie 2: P1 Gr.A
Startgrid Race 2: P2
Snelste ronde: 1:26.941
Race 1: P4
Snelste ronde: 1:26.401
Race 2: P2

SEBASTIAN MONTOYA
“Het was een interessante week waarin ik denk dat ik veel heb geleerd en goede vooruitgang heb geboekt. Tijdens de training moest ik mezelf weer aanpassen aan de regionale auto die uit de F3 komt. Dan denk ik dat we het goed hebben gedaan in kwalificatie 1 en ik heb het goed gedaan.” de ronde maximaliseren en alles samenvoegen. De snelheid was er niet helemaal, dus we moesten iets proberen voor de race. We hebben een paar veranderingen aangebracht die het iets beter maakten. Uiteindelijk was de race een beetje gekker, ik kreeg uitgeschakeld in de eerste safety car en twee posities verloren, daarna gingen we terug naar de pits voor slicks. Toen had ik licht contact dat me echt ten goede kwam. Uiteindelijk was de snelheid echt goed en ik was blij met de resultaten, hoewel een penalty nam onze top-10 weg. Voor Q2 en Race 2 was de snelheid geweldig, ik maakte gewoon een fout in mijn laatste ronde en daardoor kon ik niet nog meer verbeteren. De laatste race was chaotisch en een klein foutje van ik stond ons niet toe om punten te scoren, maar de auto voelde een stuk beter aan. We weten wat we kunnen verbeteren, we houden ons hoofd naar beneden en blijven pushen voor Barcelona.”

Kwalificatie 1: P5 Gr.A
Startgrid Race 1: P9
Kwalificatie 2: P10 Gr.A
Startgrid Race 2: P19
Snelste ronde: 1:27.166
Race 1: P32
Snelste ronde: 1:26.932
Race 2: P17

HAMDA AL QUBAISI
“Toen ik dit weekend na een lange pauze binnenkwam, ging het erom weer een goed gevoel met de auto te krijgen en weer in het ritme te komen. Ik was best blij met de kwalificatie op zaterdag. Helaas, vanwege de weersomstandigheden, moest de race ging niet zo goed. Op zondag was het een beetje moeilijk om een ​​goede ronde te rijden in de kwalificatie en ik was niet echt blij met mijn prestatie. Aan de andere kant kon ik een paar posities goedmaken in de race en eindigde met mijn beste resultaat tot nu toe. Een grote dank aan het team voor de steun het hele weekend en ik kijk uit naar de volgende.”

Kwalificatie 1: P12 Gr.A
Startgrid Race 1: P22
Kwalificatie 1: P15 Gr.A
Startgrid Race 2: P30
Snelste ronde: 1:27.751
Race 1: P29
Snelste ronde: 1:27.590
Race 2: P24