Kan Prema leiding behouden in 2022 FRECA?

2022 Formula Regional European Championship by Alpine Prema

PREMA Racing is klaar voor de voorlaatste ronde van het 2022 Formula Regional European Championship by Alpine, (FRECA), aangezien de serie weer van start gaat voor ronde 9 op Circuit de Barcelona-Catalunya.

Het team leidt momenteel zowel de coureurs- als de teamkampioenschappen van 2022 en kijkt uit naar een belangrijk evenement op een klassiek circuit voor junior eenzitters. De Zweedse racer Dino Beganovic zal het weekend ingaan met een gezonde marge. De door Ferrari Driver Academy ondersteunde racer heeft 11 podiumplaatsen en vier overwinningen op zijn naam staan, wat een voordeel van 54 punten oplevert

2022 Formula Regional European Championship by Alpine Prema

Paul Aron staat momenteel op de derde plaats, en hoewel de Est wiskundig nog steeds in de race is, zal zijn eerste doel voor deze ronde naar de tweede plaats in het algemeen gaan. Aron behaalde in 2021 al een podium in Barcelona en heeft het potentieel om zijn positie te herhalen of zelfs te verbeteren vanuit twee polen in de twee vorige rondes.

Aan de andere kant is Sebastian Montoya volop in de strijd om het rookiekampioenschap. De Colombiaans-Amerikaan heeft het hele jaar door waardevolle eindklasseringen behaald en streeft naar meer punten, die ook meetellen voor de rookie-ranglijst, in de twee laatste rondes van het jaar in Barcelona en Mugello.

Een frisse nieuwe aanwinst zal de #88 auto besturen, aangezien Hamda Al Qubaisi zal aftreden en haar stoel zal worden overgenomen door haar zus Amna. De Emirati-coureur reed met het team in het Formule Regional Asian Championship 2022 en zorgde voor consistente runs, waaronder een indrukwekkende algemene puntenfinish in Abu Dhabi.

Rene Rosin – Teambaas
“We kunnen niet wachten om voor het laatste deel van het seizoen op de baan te zijn. Natuurlijk voelt terug naar Barcelona als naar huis gaan, aangezien het een zeer vertrouwde locatie is voor ons team en de autosport in het algemeen. Met de motivatie van zijn vele positieve resultaten, Beganovic ziet er in uitstekende vorm uit. Aron is even competitief geweest en ik weet zeker dat zijn tijd voor het einde van het jaar weer zal komen. Terwijl we de coureurs- en teamkampioenschappen leiden, is er nog wat werk aan de winkel in de rookie one met Montoya. We kijken er ook naar uit om Amna Al Qubaisi terug te verwelkomen nadat ze haar in het verleden in de Formule 4 en FRAC had opgesteld en samen positieve resultaten behaalde.”

Weekend Timetable

Friday, October 14th, 2022
09:00 – Collective Test 1
14:22 – Collective Test 2

Saturday, October 15th, 2022
09:00 – Qualifying 1 Gr.A
09:20 – Qualifying 1 Gr.B
13:05 – Race 1

Sunday, October 16th, 2022
09:40 – Qualifying 2 Gr.A
10:00 – Qualifying 2 Gr.B
16:25 – Race 2