Paul Aron dominant in Mugello tijdens Formula Regional European Championship weekend

2021 Formula Regional European Championship by Alpine at Mugello. Estonian Paul Aron

PREMA Powerteam zette een dominante prestatie neer in de voorlaatste ronde van het Formula Regional European Championship 2021 door Alpine in Mugello. De Est Paul Aron won het evenement, stormde tweemaal van pole naar overwinning en vocht terug naar de tweede plaats in het rijdersklassement.

De 17-jarige Est leverde twee vlekkeloze prestaties en leidde van start tot finish, ondanks uitdagende herstarts op kritieke momenten van beide races.

Ook David Vidales en Dino Beganovic brachten tijd door op het podium. De 19-jarige Spanjaard behaalde de derde plaats in race 1 met een zeer solide run om zijn P2 in Valencia te volgen. Helaas dwongen gripproblemen in kwalificatie 2 hem om vanaf de achterkant te starten, en hij kon P15 alleen aan in race 2. Aan de andere kant werd Beganovic aan het begin van race 1 van achteren geraakt nadat hij vanaf P2 was gestart. De Zweed vocht terug met een briljante race 2 run. Vanaf P3 behaalde hij meteen een plek om zijn eerste podiumplaats in de serie veilig te stellen.

Paul Aron: “Het was een megaweekend. We hadden een geweldig tempo vanaf de vrije training en de auto was echt goed. Ik heb voor het weekend veel werk verzet om absoluut te maximaliseren wat ik had, en het werkte heel goed. We pakten twee polen en twee overwinningen , dus ik ben super super blij ook voor het team omdat ze terug zijn waar ze thuishoren en voor Dino die zijn eerste podium behaalde na een moeilijk jaar. We zullen blijven werken, ik heb mijn weg terug gevonden en ik wil niet ooit weer verliezen, dus we kunnen een sterk weekend in Monza verwachten.”

David Vidales: “Dit weekend zijn we erin geslaagd om het absolute maximum te halen uit wat we hadden. Ik denk dat het podium in race 1 een klein wonder was nadat een motorwissel op vrijdag ons leven niet gemakkelijk maakte. Maar we hebben hard gevochten en kwamen thuis in P3. In kwalificatie 2 zaten we er een beetje naast omdat ik de grip nooit kon vinden, en hetzelfde probleem kwam terug voor de race waar ik worstelde om grip in vergelijking met de coureurs om me heen met een lagere minimale bochtsnelheid dan gisteren. Nu we moeten de gegevens analyseren om ons voor te bereiden op Monza.”

Din Beganovic: “Kwalificatie 1 was goed voor het team, aangezien we P1 en P2 waren. Toen zorgde een incident waar ik geen controle over had ons uit race 1. Het was hartverscheurend, maar dat is racen denk ik. Het was moeilijk om terug te komen, maar het is ons gelukt hij is sterk met P3 in kwalificatie 2 en met het eerste podium van het jaar op P2. Ik ben opgetogen en heb echt genoten van de race vandaag!”