Paul Aron dominant in Zandvoort tijdens Formula Regional European Championship ronde 5

2022 Formula Regional European Championship by Alpine PREMA Zandvoort

Paul Aron toonde zijn beste vorm op Zandvoort, de thuisbasis van ronde 5 van het 2022 Formula Regional European Championship by Alpine. De 18-jarige coureur voor het team van PREMA Racing zette een perfecte run neer, claimde twee polepositions in evenveel kwalificatiesessies en domineerde beide races van lichten tot vlag.

Aron maakte niet de minste fout en klom op naar de tweede plaats in het rijderskampioenschap achter teamgenoot Dino Beganovic. De door Ferrari Driver Academy gesteunde Zweed had een constant weekend waarin hij de kwalificatie op een moeilijk circuit maximaliseerde om in te halen, maar waar fouten een groot verschil kunnen maken. In race 1 eindigde hij als vierde, voordat hij zijn negende podium van het seizoen claimde met P3 in race 2.

2022 Formula Regional European Championship by Alpine PREMA Zandvoort

Met positieve opmerkingen voor het team, evenaarde Sebastian Montoya zijn beste resultaat van het seizoen op P4 in het algemeen en behaalde hij een dubbele rookie-overwinning. De 17-jarige Colombiaanse Amerikaan verstevigde zijn voorsprong in de rookie-competitie met P6 overall in race 1, dankzij een paar late penalty’s, voordat hij zijn beste startpositie in de serie veiligstelde met P2 van zijn groep in kwalificatie 2. dat punt verzekerde hij P4 door zijn neus schoon te houden in een race met een lange rode vlag-situatie als gevolg van een vroege crash.

Op een van de meest gecompliceerde circuits van het seizoen, vooral voor de coureurs met de minste ervaring, verbeterde Hamda Al Qubaisi ronde na ronde en kwam uiteindelijk thuis met P29 in race 2 en consistente rondetijden.

PAUL ARON: “Het was duidelijk een heel erg goed weekend, ik en het team stonden de hele tijd op punt, we behaalden de twee polepositions en twee overwinningen waar ik enorm blij mee ben. We domineerden volledig, het tempo was geweldig in de kwalificatie en de race-trim. Hopelijk kunnen we dit momentum meenemen naar Boedapest.”

DINO BEGANOVIC: “Al met al sterke resultaten voor het team, maar een beetje een zwaar weekend voor mij. Ik heb het niet voor elkaar gekregen in de kwalificatie 1, maar al eerder had ik moeite met het tempo en vond ik niet het juiste gevoel met de auto. We slaagde erin om zondag P1 in onze groep te zijn en P3 in de race te krijgen, maar opnieuw hadden we een beetje moeite met het tempo. We zullen analyseren wat er mis ging en wat we kunnen verbeteren voor de volgende ronde, want we hebben een beetje een pauze tussen nu en Boedapest.”

SEBASTIAN MONTOYA: “Behoorlijk blij met het weekend, er zijn nog een aantal belangrijke punten om aan te werken, maar we hebben goede vooruitgang geboekt, vooral van de laatste twee ronden, we hebben eindelijk punten gescoord en zijn de beste rookie. We hebben een grote stap voorwaarts gemaakt in de kwalificatie en we eindigden P3 en P2 in onze groep in de twee sessies, wat vrij positief is. In race 1 was de snelheid echt goed, alleen een beetje onervarenheid aan mijn kant zorgde ervoor dat we wat terrein en een paar posities verloren. Het was echter een goede ervaring en leren met een beetje geluk om uiteindelijk de rookie-overwinning te behalen. Race 2 was moeilijker, we probeerden een paar balansexperimenten om te zien of ik meer vertrouwen in de auto kon krijgen, en ik denk dat we een goede stap voorwaarts hebben gemaakt “, maar we hebben niet genoeg gecompenseerd. Uiteindelijk konden we P4 nog steeds afmaken, wat een heel goed resultaat is, dat past bij de beste van het seizoen in Imola, en het toont onze vooruitgang. We moeten blijven pushen deze richting.”

HAMDA AL QUBAISI: “Dus voor dit raceweekend wist ik dat het fysiek zwaar zou worden, dus ik worstelde een beetje in de kwalificatie, waardoor we achteraan stonden voor de races. Maar qua racetempo was ik best tevreden met de verbeteringen, en ik was in staat om enkele posities in de race in het algemeen te veroveren. Ik heb veel werk te doen met het team en zal blijven werken om te verbeteren. “