PREMA pakt titel Formula Regional European Championship

2022 Formula Regional European Championship by Alpine Prema

Nadat PREMA Racing de vorige keer in Barcelona de teamtitel had veroverd, sloot PREMA Racing zijn 2022 Formula Regional European Championship by Alpine-seizoen in Mugello af met het winnen van de coureurstitel, waarmee een sensationeel jaarlange run door Dino Beganovic werd voltooid.

De Zweed behaalde wiskundig het kampioenschap met P5 in Race 1, en pakte vervolgens een podium in Race 2. Over het algemeen behaalde de 18-jarige Ferrari Driver Academy-racer dit seizoen 13 podiumplaatsen en vier overwinningen, met een voorsprong sinds dag 1.

2022 Formula Regional European Championship by Alpine Prema

De Est Paul Aron beleefde ook een briljante run in Mugello en behaalde opnieuw een geweldige overwinning vanaf de pole in Race 1. Aron vestigde zichzelf als een van de meest opvallende concurrenten van het jaar, met zes overwinningen in de reeks en zeven polepositions om uiteindelijk te eindigen een goede derde in algemene punten.

De Colombiaans-Amerikaanse Sebastian Montoya beleefde een op en neer weekend in Mugello, maar toonde tijdens de races een geweldig tempo en racevaardigheid. Over het algemeen sluit hij het jaar af met meerdere puntenfinish en vijf rookie-overwinningen.

Amna Al Qubaisi bleef haar chemie met de auto vergroten, nadat zij zich weer bij het team in Barcelona had gevoegd na een lange onderbreking van het racen. De vrouwelijke racer uit Emirati maakte consistente verbeteringen.

2022 Formula Regional European Championship by Alpine Prema

PAUL ARON
“Het was een geweldig seizoen, PREMA pakte de teamtitel en het teamwerk dit jaar was geweldig. Ik heb van elke seconde genoten, ook al kreeg ik niet de trofee waar ik op hoopte. Vorig jaar eindigde ik als derde en was een van de meest consistente jongens, ondanks dat ik soms niet het tempo had voor overwinningen en polen, terwijl ik dit jaar de meeste polen en de meeste overwinningen behaalde, en ik opnieuw als derde eindigde. Ik hoop volgend jaar beide te doen en het kampioenschap te winnen!

DINO BEGANOVIC

“Ik ben heel erg blij en ik kan mijn gevoelens niet beschrijven. Het is een ongelooflijk seizoen geweest en het team heeft geweldig werk geleverd door een enorme stap vooruit te zetten ten opzichte van vorig jaar. Dat komt allemaal door het harde werk dat we in de winter hebben gedaan. en tijdens het testen. We begonnen goed en we hebben ons momentum tot het einde vastgehouden. Om vanaf de eerste race bovenaan te staan ​​en het af te sluiten met nog één race over, is fantastisch, het laat zien dat we een uitstekend seizoen hebben gehad. Ik bedank het team, want hun werk en ondersteuning zijn altijd perfect geweest. Met de Ferrari Driver Academy hebben we hard gewerkt buiten de baan om voorbereid te zijn en na elke race te leren. We hadden het niet beter kunnen doen, en we hebben het gedaan Ik wil mijn sponsors bedanken, zonder hen was het niet mogelijk geweest, mijn vrienden en familie, en iedereen die in mij gelooft.”

SEBASTIAN MONTOYA
“Het seizoen was een beetje een achtbaan, om eerlijk te zijn, we begonnen erg sterk en we toonden een sterk potentieel in de testdagen en ook in termen van racetempo. Ik denk dat wat we een beetje misten was de kwalificatie, en hier is het dan vooral belangrijk omdat de kwalificatie tussen de coureurs dicht bij elkaar ligt, en een tiende kan je in de top 5 brengen vanaf P 20. Het meest positieve moment was waarschijnlijk de eerste race in Monza, en om de rookie-overwinning te behalen in zulke moeilijke omstandigheden en in staat te zijn om het resultaat was echt sterk. Over het algemeen was het een jaar met ups en downs, maar vooral omhoog, en we hebben sinds dag 1 gevochten voor het rookie-kampioenschap. We zijn allemaal snel geweest in verschillende situaties en dat bewijst hoe sterk de rookie veld was.”

2022 Formula Regional European Championship by Alpine Prema

AMNA AL QUBAISI
“Het was een ondoorgrondelijke ervaring om weer in de auto te springen terwijl ik bijna drie jaar niet in Europa was. Het was een surrealistisch gevoel, maar tegelijkertijd was het moeilijk om me aan te passen aan een andere auto dan de auto die ik voor het laatst heb gereden. Fysiek Ik denk dat ik veel vooruit ben gegaan. Het doel was om de hele race uit te rijden en sessie na sessie in Europa te verbeteren. Terugkomen, nostalgisch voelen en proberen te onthouden en weer in het ritme te komen, was een uitdaging, maar ik heb er erg van genoten.”