Teleurstellend GB3 Silverstone weekend voorJHR Developments

2022 GB3 Championship JHR Developments Silverstone

JHR Developments ging naar de thuisbasis van de Britse Grand Prix, Silverstone, voor de rondes vier, vijf en zes van het 2022 GB3-kampioenschapsseizoen, maar vertrok teleurgesteld nadat de vroege belofte geen headline-resultaten opleverde.

Het team en BRDC SuperStar Matt Rees, die tijdens de tests voorafgaand aan het evenement in de top drie eindigden, hoopten een impact te hebben op het klassement nadat ze een podium op Oulton Park hadden behaald om het seizoen te openen.

2022 GB3 Championship JHR Developments Silverstone

Op weg naar de kwalificatie raakte de Welshe tiener helaas overbelast met zijn banden, wat betekent dat hij maar één vliegende ronde had met optimale grip, waardoor hij als zevende op de grid stond met genoeg te doen in de drie races van 20 minuten.

Een trage start in de eerste race bracht hem terug naar de 11e positie, hoewel hij erin zou slagen om als tiende langs Callum Voisin te komen, waar hij de vlag pakte. Hij leed gedurende de hele wedstrijd aan onderstuur, kwam in strijd met de baanlimieten en kreeg een tijdstraf na de race, waardoor hij uitviel naar de 12e plaats.

Nadat hij ’s nachts de setup had aangepast, reed Matt goed in race twee, waarbij hij plaatsen goedmaakte in de eerste ronden voordat het veld tot rust kwam en als negende eindigde, maar er was teleurstelling voor de laatste wedstrijd. In de eerste ronde klom een ​​rivaal verschillende posities op, vloog over de voorkant van zijn auto, beschadigde zijn vleugel bij de hogesnelheidsabdij en stuurde hem van de baan.

Anderhalve ronde volhoudend, was het duidelijk dat er problemen waren met de auto, wat werd bevestigd toen hij de pits binnenkwam en het team zag schade aan de ophanging, wat betekende dat hij zich uit de race moest terugtrekken.

Ondanks de teleurstelling in de resultaten, hebben zowel Matt als het team een ​​duidelijk idee van de gebieden die verbeterd moeten worden, en iedereen kijkt ernaar uit om deze te verhelpen voor de volgende rondes van het seizoen in Donington Park in het weekend van 28/29 mei.

images credit Jakob Ebrey Photography