Afknijpen door Lewis Hamilton in Grand Prix van Italië was onnodig volgens Max Verstappen

F1 2021 Max Verstappen Red Bull Racing Monza Grand Prix van Italië

Terugkijkend op de tumultueuze Italiaanse Grand Prix, waar Max Verstappen en rivaal Lewis Hamilton elkaar raakte en uitvielen op het circuit van Monza, is Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, van mening dat het gewoon om een race incident ging

“We zijn teleurgesteld over de gridstraf van drie plaatsen,maar accepteren de beslissing van de stewards. zei Horner tegenover de pers nadat bekend was welke maatregelen verstappen opgelegd zou krijgen van de raceleiding.”We vinden dat wat er tussen Max en Lewis gebeurde een echt race-incident was. Je kunt voor beide kanten pleiten, maar uiteindelijk is het frustrerend en teleurstellend om beide auto’s uit de race te zien gaan in wat een spannend kampioenschap blijkt te worden. Het belangrijkste vandaag is dat de halo zijn werk heeft gedaan. Dit is zeker niet de manier waarop we de race wilden eindigen.”

Het tweetal raakte elkaar in de eerste chicane bij een inhaalmanoeuvre van de Red Bull Racing-coureur op de Mercedes. De McLarens wisten daardoor op Monza met een een-tweetje voor een verrassing te zorgen, waarbij Daniel Ricciardo foutloos naar de zege reed en met Lando Norris in zijn kielzog het feest voor het Britse team compleet was. Sergio Perez finishte als derde, maar werd door een tijdstraf als 5e geklasseerd. Zo mocht Valtteri Bottas, als laatste gestart, de derde trede van het podium bestijgen.

“Er gebeurde tijdens de race veel wat vanuit ons gezien niet goed was”, steekt Max na de wedstrijd van wal. “Ik had een slechte start omdat we wat minder grip dan gisteren hadden en ik niet goed wegkwam. Onze strategie was ook niet goed, omdat we een undercut kregen, dus dat gaan we analyseren. Bij mijn pitstop ging er rechtsvoor iets mis, terwijl we gewoonlijk juist heel goed zijn in pitstops.”

Over de aanvaring die leidde tot de uitvalbeurt, vertelt Max: “We zaten dicht bij elkaar in bocht één en Hamilton kneep me bij het remmen in de bocht, waardoor ik het groene gedeelte op moest om te voorkomen dat we elkaar zouden raken. Daarna probeerde ik buitenom te gaan, maar hij bleef me afknijpen. Dat had ik niet verwacht en was ook niet nodig. Op een gegeven moment had ik niet meer genoeg ruimte om die bocht te maken, waardoor we er beiden vanaf gingen.”

“Crashen wil ik natuurlijk nooit. Ik wil gewoon mooi racen”, vervolgt Max. “Maar je hebt twee man nodig om samen die bocht door te komen. Als er een daarvan niet wil meewerken, houdt het natuurlijk op. Ik wilde met hem samenwerken, ik wilde racen. Helaas raakten we elkaar.”