Alex Abon pakt belangrijke punten voor Williams in F1 Grand Prix Miami

F1 2022 Miami Grand Prix Williams Racing

Ondanks dat de F1 Grand Prix van Miami voor het Williams Racing team een uitputtingsslag was, is men zeer tevreden bij het Britse team met het einresultaat van de race. Alex Albon eindigde in de punten op P9, teamgenoot Nicholas Latifi als 14e in de inaugurele Grand Prix van Miami.

F1 Grand Prix van Miami : Max Verstappen op magistrale wijze naar zege.

Dave Robson, Head of Vehicle Performance: Het was een race van uitputtingsslag en geduld vandaag en Alex wist de kans heel goed te benutten en liet tijdens de race een goed tempo zien, waardoor hij Daniel Ricciardo kon verslaan.De Safety Car was helaas slecht getimed voor ons, maar Alex hield zijn hoofd koel en was nog steeds in staat om beide Aston Martins te verslaan, maar verloor frustrerend van Ocon. Desalniettemin reed hij goed en verdiende hij zijn tweede puntenscore van het seizoen.

F1 2022 Miami Grand Prix Williams Racing

Nicholas had de moeilijkere strategie, te beginnen op harde banden en ernaar te streven lang te rennen. Het tempo van die band aan het begin van de race was slecht voor iedereen die hem probeerde en dit zette zijn strategie terug. Eenmaal op de medium band was zijn snelheid goed, ondanks dat hij een hoger dan verwacht brandstofverbruik moest verwerken. Hij leidde de race ook goed en eindigde op een geloofwaardige 14e plaats, voor beide Haas-auto’s. De inaugurele reis naar Miami was een achtbaan , maar we herstelden ons goed na een teleurstellende kwalificatiesessie om het peloton vandaag hard te pushen en in de top 10 te eindigen.

Alex Albon: Vandaag hebben we het tempo gevonden waarvan ik wist dat we het het hele weekend hadden. We hadden gisteren een zware kwalificatie, wat betekende dat we een beetje uit positie waren met een goed presterende auto, dus inhalen was mogelijk en we boekten goede vooruitgang. We hadden een beetje geluk met een aantal van de auto’s voor ons die verstrikt raakten in incidenten, maar het belangrijkste is dat we in staat waren om die kansen te benutten toen ze zich voordeden. Het team heeft vandaag geweldig werk geleverd, vooral met de strategie, en dus Miami verlaten met meer punten is echt speciaal.

Nicholas Latifi: Het was een erg moeilijke middag daar. Aan de ene kant is het heel positief voor het team om het punt te scoren met Alex, vooral na waar we vandaag zijn begonnen, maar aan onze kant hadden we te veel problemen. Het was moeilijk en we moesten al vroeg een aantal problemen oplossen die ons tegenhielden, waaronder het worstelen met de banden en een gebrek aan snelheid, en die moeten we onderzoeken.

Viaplay